Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi TOP 15 – enim ostetud objektiivid peegelkaameratele aastal 2018

Äsja vaatasime, millised on 2018. aasta ostetumad peegelkaamerad. Nüüd võtame ette objektiivid ja uurime, milliseid neist fotohuvilised lõppeval aastal enda peegelkaamerate ette Photopointist kõige rohkem ostnud on.

Et oleks huvitavam ja informatiivsem, jagame objektiivid eraldi kategooriatesse mitte tootja, vaid bajoneti alusel. Seega reastame all eraldi viis ostetumat Canoni peegelkaameratele sobivat objektiivi. Viis ostetumat Nikoni peegelkaameratele sobivat objektiivi ja viis ostetumat Pentax peegelkaameratele sobivat objektiivi.

Olgu ka ära märgitud, et see esiviisik siin all ei ole mitte parimate, vaid enim ostetud objektiivide nimekiri. Need objektiivid pole saanud populaarseks kellegi subjektiivse arvamuse läbi. Need on sellised, mille eest paljud fotohuvilised on olnud valmis välja käima enda raskelt teenitud eurosid. Just sellepärast ei leia alt just palju kalleid valgusjõulisi telesuume ega profiklassi makrotorusid vaid pigem soodsamaid ja universaalsemat kasutamist leidvaid supersuume ja valgusjõulisi fikse.

Photopointi 2018. aasta top objektiivid Canoni peegelkaameratele

1. Canon EF 50mm f/1.8 STM

Canoni peegelkaameratele osteti 2018. aastal Photopointist kõige rohkem just seda objektiivi. See on Canoni legendaarse soodsa 50mm f/1.8 II fiksobjektiivi uusversioon, mis tuli Photopointis müüki umbes kolm aastat tagasi.

Canon EF 50mm f/1.8 STM on väga pisike ja sobib nii täis- kui poolkaadersensoriga peegelkaamerate ette. Olulise täiustusena on uuel 50mm objektiivil aga STM teravustamismootor – tänu sellele on autofookus kiire ja vaikne.

Valgusjõulisuse, kompaktsuse ja soodsa hinna tõttu on 50mm f/1.8 objektiiv selline, mida igale fotohuvilisele komplektobjektiivi kõrvale soovitada võib. Valgusjõulisus ehk suur f/1.8 ava tähendab, et selle objektiiviga saab pildistada hästi uduse taustaga portreid, toidufotosid ja muud. Samuti võimaldab suur ava pildistada hämaras ilma lisavalguseta.

Canon EF 50mm f/1.8 STM Photopointi e-poes

2. Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Canonile

Komplektobjektiiviga peegelkaamera ostja hakkab varem või hiljem puudust tundma võimsamast suumist, millega saaks kaugeid asju lähemale tõmmata ja suurelt pildile püüda. Tamroni 70-300mm on just täpselt selline objektiiv. Samuti on see kõige soodsam lahendus neile, kes soovivad enda peegelkaamera ette keskmiselt võimsamat teleobjektiivi.

Tamroni 70-300mm telesuumiga saab suumida edasi sealt, kus tavalise 18-55mm komplektobjektiivi suum lõpeb – kuni 300 millimeetrini välja. Mõned aastad tagasi vaatasime Ardoga seda suumobjektiivi lähemalt, proovisime sellega ka pilti teha ja leidsime, et selle raha eest on siin suumi ja objektiivi küll ja rohkemgi veel. Vaata Point TV videot Tamroni 70-300mm objektiivist siin.

Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Photopointi e-poes

3. Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC Canonile

Tamroni kõige soodsam supersuumobjektiiv 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC on ühtlasi kolmas enim ostetud objektiiv Canoni peegelkaameratele. See katab tavalise 18-55mm komplektobjektiivi fookuskaugused ja ulatub 55mm juurest palju kaugemale – kuni 200 millimeetrini. Põhimõtteliselt võid seda objektiivi omades enda komplektobjektiivi ära visata, maha müüa või ostmata jätta. Selle ühe objektiiviga saad pildistada nii laiu vaateid kui ka päris kaugel olevaid objekte. Ilma, et peaksid objektiive vahetama. Ideaalne objektiiv reisile kaasa võtmiseks või lihtsalt igapäevaseks pildistamiseks. Kitsa ava kompenseerib tõhus integreeritud värinastabilisaator, nii et ka hämaramates oludes ei pea pildistamist lõpetama.

Seda objektiivi vaatasime ja proovisime lähemalt Ardoga suvises Tallinnas. Vaata videot Tamroni 18-200mm objektiivist siit.

Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Photopointi e-poes

4. Tamron AF 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD

Neljandal kohal on juba natuke kallima hinnaga Tamron 18-400mm f/3.5-6.3. Sarnaselt kolmanda koha objektiivile on seegi supersuum, kuid kuid oluliselt võimsama suumiga. Sellel on 2.5 EV astet tõhususega integreeritud värinastabilisaator ja uus HLD teravustamismootor mis peaks senistest sama klassi supersuumidest (nagu näiteks aste vanem Tamron 16-300mm supersuum) olema oluliselt kiirem.

See 18-400mm objektiiv on Canoni poolkaadersensoriga peegelkaamera ees paindlik tööriist, millega saab pildistada praktiliselt kõike. Laiu maastikuvaateid, kaugel mitmesaja meetri kaugusel oksal istuvat linnukest, makrovõtteid lilleõitest või putukatest, portreid… ja seda kõike kvaliteetsemalt kui sellisest suumijurakast oodata oskaks. Kes selle Tamroni oma komplektobjektiivi asemele keerab, see seda aparaadi eest enam ära võtta ei tahagi.

Tamron AF 18-400mm f/3.5-6.3 Photopointi e-poes

5. Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 Canonile

Photopointi top 10 peegelkaamerate edetabeli 9ndal kohal oli täiskaadersensoriga Canon EOS 6D Mark II. Selle peegelkaameraga sobib nagu valatult Tamroni 24-70mm f/2.8 objektiiv. See on valgusjõuline standardsuum, profiklassi väärilise teravustamiskiiruse ja pildikvaliteediga. Oluliselt soodsama hinnaga kui Canoni enda ekvivalentsed objektiivid sobib see soodsamate Canoni täiskaadersensoriga peegelkaamerate (nagu 6D ja 6D Mark II) juurde ideaalselt. Ja miks mitte ka kallimate 5D seeria aparaatide juurde.

Tamron 24-70mm f/2.8 Photopointi e-poes

Photopointi 2018. aasta top objektiivid Nikoni peegelkaameratele

1. Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Nikonile

Paistab, et Nikoni kaameraga pildistajaid huvitab soodne suumimine rohkem kui hämaras pildistamine või udune bokeh. Sest kõige enam on Nikoni peegelkaameratele 2018. aastal Photopointist ostetud Tamroni ülisoodsa hinnaga 70-300mm f/4.0-5.6 telesuumobjektiivi. Sedasama mis Canoni TOP5 nimekirjas teisel kohal on.

Komplektobjektiiviga peegelkaamera ostja hakkab ju varem või hiljem puudust tundma võimsamast suumist, millega saaks kaugeid asju lähemale tõmmata ja neid suurelt pildile püüda. Tamroni 70-300mm on just täpselt selline objektiiv. Samuti on see kõige soodsamaks lahenduseks neile, kes soovivad enda peegelkaamera ette keskmiselt võimsamat teleobjektiivi.

Tamroni 70-300mm telesuumiga saab suumida edasi sealt, kus tavalise 18-55mm komplektobjektiivi suum lõpeb – kuni 300 millimeetrini välja. Mõned aastad tagasi vaatasime Ardoga seda suumobjektiivi lähemalt, proovisime sellega ka pilti teha ja leidsime, et selle raha eest on siin suumi ja objektiivi küll ja rohkemgi veel. Vaata Point TV videot Tamroni 70-300mm objektiivist siin.

Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Photopointi e-poes

 2. Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC Nikonile

Tamroni kõige soodsam supersuumobjektiiv 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC on ühtlasi teine enim ostetud objektiiv Nikoni peegelkaameratele. See katab tavalise 18-55mm komplektobjektiivi fookuskaugused ja ulatub 55mm juurest palju kaugemale – kuni 200 millimeetrini.

Põhimõtteliselt võid seda objektiivi omades enda komplektobjektiivi ära visata, maha müüa või ostmata jätta. Selle ühe objektiiviga saad pildistada nii laiu vaateid kui ka päris kaugel olevaid objekte. Ilma, et peaksid objektiive vahetama. Ideaalne objektiiv reisile kaasa võtmiseks või lihtsalt igapäevaseks pildistamiseks. Kitsa ava kompenseerib tõhus integreeritud värinastabilisaator, nii et ka hämaramates oludes ei pea pildistamist lõpetama.

Seda objektiivi vaatasime ja proovisime lähemalt Ardoga suvises Tallinnas. Vaata videot Tamroni 18-200mm objektiivist siit.

Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Photopointi e-poes

 

3. Tamron AF 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD Nikonile

Kolmandal kohal on juba natuke kallima hinnaga Tamron 18-400mm f/3.5-6.3. Sarnaselt teise koha objektiivile on seegi supersuum, kuid kuid oluliselt võimsama suumiga. Sellel on 2.5 EV astet tõhususega integreeritud värinastabilisaator ja uus HLD teravustamismootor mis peaks senistest sama klassi supersuumidest (nagu näiteks aste vanem Tamron 16-300mm supersuum) olema oluliselt kiirem.

See 18-400mm objektiiv on Nikoni poolkaadersensoriga peegelkaamera ees paindlik tööriist, millega saab pildistada praktiliselt kõike. Laiu maastikuvaateid, kaugel mitmesaja meetri kaugusel oksal istuvat linnukest, makrovõtteid lilleõitest või putukatest, portreid… ja seda kõike kvaliteetsemalt kui sellisest suumijurakast oodata oskaks. Kes selle Tamroni oma komplektobjektiivi asemele keerab, see seda aparaadi eest enam ära võtta ei tahagi.

Tamron AF 18-400mm f/3.5-6.3 Photopointi e-poes

4. Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 Nikonile

See valgusjõuline telesuum kuulub juba kallimate objektiivide hulka. Profiklassi teravustamiskiiruse ja pildikvaliteediga Tamroni teise generatsiooni telesuum sobib nii Nikoni pool- kui ka täiskaadersensoriga kaamerakerede ette ja on oluliselt soodsam kui Nikoni ekvivalentsed objektiivid.

Selle telesuumi näol on tegemist edasiarendatud versiooniga vanemast 70-200mm f/2.8 objektiivist. Uuel objektiivil on võetud kasutusele uus autofookusmootor ning parendatud stabilisaatorit; loomulikult ka uuendatud optilist disaini. Lisaks ühildub see uus telesuum ka Tamroni telekonverteritega, mis suudavad fookuskaugust pikendada kuni 400mm.

Tamron 70-200mm f/2.8 G2 Photopointi e-poes

5-nikkor-af-s-50mm-f-18-g-objektiiv

5. Nikkor AF-S 50mm f/1.8 G

Viiendal kohal olev 50mm f/1,8 objektiiv on soodsa hinnaklassi valgusjõuline fiks, mida saab kasutada ka profiklassi täiskaadersensoriga Nikoni peegelkaamerate ees. Lihtsamate-soodsamate poolkaadersensoriga peegelkaamerate ees on selle objektiivi vaatenurk 75mm fookuskaugusele vastav. Seetõttu sobib 50mm objektiiv algtaseme peegelkaameratega kombineerides ülihästi näiteks portreede pildistamiseks.

Nikkor 50mm f/1.8 G Photopointi e-poes

Photopointi 2018. aasta top objektiivid Pentax peegelkaameratele

1-smc-pentax-da-50mm-f-18-objektiiv

1. smc Pentax DA 50mm f/1.8

See odava hinnaga valgusjõuline objektiiv võiks küll olemas olla igal poolkaadersensoriga Pentax peegelkaameraga pildistaval algajal fotohuvilisel. Võrreldes komplektobjektiiviga avardab see pildistamisvõimalusi – f/1.8 ava lubab pildistada ilusaid fotosid kasvõi küünlavalgel ning jätab tausta mõnusalt uduseks.

Võrreldes Pentaxi objektiivide seas samuti populaarse, kuid sel aastal top 5 tabelist välja jäänud 35mm objektiiviga on 50mm objektiivi vaateväli silmnähtavalt kitsam (eriti just Pentaxi APS-C sensoriga kaamerate ees) – seetõttu sobib 50mm fiks hästi ka portreede pildistamiseks.

Pentax DA 50mm f/1.8 Photopointi e-poes

2. Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD

Soodsat telesuumi Pentax peegelkaameratele? Palun väga. Tamroni 70-300 mm värinastabilisaatorita telesuum on kõige soodsam lahendus neile, kes soovivad enda peegelkaamera ette keskmiselt võimsamat teleobjektiivi. Sellega saab suumida edasi sealt, kust tavalise 18-55mm komplektobjektiivi suum 55mm peal lõpeb – kuni 300 millimeetrini välja.

Üleeelmisel talvel vaatasime Ardoga seda suumobjektiivi lähemalt, proovisime sellega ka pilti teha ja leidsime, et selle raha eest on siin suumi ja objektiivi küll ja rohkemgi veel. Vaata Point TV videot Tamroni 70-300mm objektiivist siin.

Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Photopointi e-poes

5. HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR

Pentax 24-70mm f/2.8 objektiiv on valgusjõuline standardsuum, mis sobib igapäevaseks kasutamiseks kõikide Pentax peegelkaamerate ette. Poolkaadersensoriga peegelkaamerate ees (K-50, K-70, K-5 jne) ei ole selle objektiivi lainurk just väga lai, sest ekvivalentseks fookuskauguseks on 37-107 mm. Seega on see objektiiv kõige ideaalsem kasutada hoopis täiskaadersensoriga Pentax K-1 ja K-1 II ees, kus ekvivalentseks fookuskauguseks ongi 24-70 mm.

Objektiivil on integreeritud SDM teravustamismootor, ilmastikukindel korpus ja väga hea pildikvaliteet. Terava ja kontrastse joonise tagavad sellised omadused nagu läätsedele kantud mitmekihiline Pentax HD vääristus ning mitmesugused värvus- ja geomeetrilisi moonutusi korrigeerivaid erilised läätsed optilises konstruktsioonis.

HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR Photopointi e-poes

3. Pentax HD DA 16-85mm f/3.5-5,6 ED DC WR

Pentax 16-85mm objektiiv on mõeldud kasutamiseks Pentax poolkaadersensoriga peegelkaamerate ees igatpidi parema ja kvaliteetsema alternatiivina tavalistele 18-55mm F3.5-5.6 komplektobjektiividele. Neist tavalistest peaks see standardsuum olema parem laiema fookuskauguste ulatuse, objektiivisisese ED teravustamismootori ja muidugi ka pildikvaliteedi poolest. 16-85mm sobib hästi ilmastikukindlate Pentax K-70 ja Pentax KP kerede ette ning on oma laia kummeeritud suumirõngaga mugav kasutada.

Pentax 16-85mm f/3.5-5.6 objektiiv Photopointis

4. Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM Pentaxile

Sigma 17-50mm standardsuum on meeldinud 2018. aastal päris paljudele Pentax peegelkaamera kasutajatele. See Sigma objektiiv on avalikustatud 2010. aastal, valmistatud poolkaadersensoriga Pentax peegelkaameratele ja peibutab fotohuvilisi läbiva valgusjõulise f/2.8 ava ja hea suumiulatusega. Teine sarnane ja samas hinnaklassis objektiiv, mis samuti nii Pentaxi kui ka Nikoni ja Canoni bajonetile läbi aastate populaarne on olnud, on Tamron SP AF 17-50mm f/2.8.

Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM Photopointis

Nagu näha, on Photopointi kõige enam ostetud peegelkaameraobjektiivide seas väga palju Tamroni objektiive. Sellise nähtuse põhjuseks on kindlasti Tamroni objektiivide soodsam hind võrreldes kaameratootjate Nikoni, Canoni ja Pentaxi enda valmistatud objektiividega. Eks kaameratootjate enda objektiive ostetakse samuti, kuid Photopointist kaugeltki mitte nii suurel määral, nagu Tamronit.

Vaata ka: 

(1253)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EF 50mm f/1.8 STM objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – suure f/1.8 avaga
  • Sujuv ja vaikne STM teravustamismootor
  • Soodne, kuid võimekas objektiiv
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
149€
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Canonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiiv Canonile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse DC teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD objektiiv Canonile
  • 18–400 mm supersuumobjektiiv
  • 22,2× suumivahemik
  • Kiire ja vaikne HLD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne USD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1149€1399€
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Nikonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Nikon F bajonetiga kaameratele
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiiv Nikonile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse DC teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD objektiiv Nikonile
  • 18–400 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 22,2× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse HLD teravustamismootoriga
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Nikon DX poolkaader peegelkaameratele
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga, kuni 5 stoppi
  • Nikoni F bajonetiga peegelkaameratele
1399€1549€
Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G objektiiv
  • 50 mm normaalfiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.8 maksimaalne ava
  • Vaikne ja kiire SWM teravustamismootor
  • Ilmastikukindla bajonetiga
  • Nikon F bajonetiga kaameratele
259€
smc Pentax DA 50mm f/1.8 objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – suure f/1.8 avaga
  • Soodne, kuid võimekas objektiiv
  • Kruvimehhanismiga teravustamine
  • Pentax poolkaader peegelkaameratele
179€
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Pentaxile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR objektiiv
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikne SDM teravustamismootor
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Pentaxi pool- ja täiskaader peegelkaameratele
    1299€
    HD Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR objektiiv
    • 16–85 mm normaalsuumobjektiiv
    • f/3.5–5.6 maksimaalse avaga
    • Vaikse ja sujuva DC teravustamismootoriga
    • Ilmastikukindla konstruktsiooniga
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    699€
    Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM objektiiv Pentaxile
    • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
    • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
    • Sigma EX seeria tippkvaliteediga
    • Kiire ning vaikse HSM teravustamismootoriga
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga