Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Olympus esitleb vastupidavaid Tough-seeria kompaktkaameraid.

Postitas: Lauri

Mõned nädalad tagasi teatas Olympus, et senine vee-ja põrutuskindlate kaamerate tunnuskood “SW” vahetatakse välja. Uueks seerianimeks saab “Tough”. Täna esitleb Olympus muuhulgas ka kahte esimest “Tough” kaubamärki kandvat vastupidavat kompaktkaamerat.

Olympuse Tough-seeria digikompaktid on mõeldud vees pildistamiseks, loopimiseks, külmutamiseks ja tolmutamiseks. Ja otse loomulikult ka heade fotode tegemiseks.

Täna esitletavad MJU Tough 6000 ja MJU Tough 8000 digikompaktid erinevad teineteisest põhiliselt oma vastupidavuse astme poolest. Kusjuures ei saa ütelda, et üks oleks kehvem ja teine parem. Üks on hoopiski väga hea ja teine on veelgi parem.

Tough 6000 kaameraga saab (nagu täna esitletav MJU 550P) pildistada muretult kuni kolme meetri sügavusel vee all. See on kukkumisekindel kuni pooleteise meetri kõrguselt ning funktsioneerib ideaalselt kuni -10°c külmas. Kaamera sensoril on 10 MP.

Nagu juba mainitud, on Tough 8000 on eelmisest veelgi vastupidavam. Sellega saab pildistada koguni kuni 10 m sügavusel vee all. See on kukkumiskindel kuni kahe meetri kõrguselt ning funktsioneerib ideaalselt kuni -10°c külmas. Lisaks sellele on kaamera võimeline taluma kuni 100 kg  raskust. Kaamera sensoril on 12 MP.

Mõlemad kaamerad omavad 3,6x suumiga, 28-102 mm fookuskaugusega (35 mm ekvivalent) suumobjektiivi, sensorinihutusega värinastabilisaatorit ning 2,7″ 230 000 pikslit mahutavat Hyper-Crystal III LCD-ekraani. Kaameral on spetsiaalne nupp mille abil saab LCD ekraani heledust halbades valgusoludes suurendada.

Tough 6000 ja Tough 8000 omavad sarnaselt MJU 9000 ja MJU 7000 digikompaktidele “Beauty” režiimi mis pehmendab pildil oleva kontuure. Kaameratel on veel ka Olympus Recommended (OR) nupp. Viimane võimaldab kuvada ja aktiveerida funktsioone mille üle Olympus eriti uhke on. Need on kaamerasisene panoraamide meisterdamine, varjualade korrektsioon ja ideaalse foto eelvaade (Perfect Shot Preview).

Loomulikult on uutel aparaatidel näotuvastusfunktsioon, automaatrežiim mis leiab ise sobiva pildistusprogrammi, VGA formaadis filmiklipi funktsioon ning – nagu kõigil OLympuse kaameratel alates käesoleva aasta augustist – nii xD kui ka microSD mälukaardi kasutamise võimalus.

MJU Tough 6000 saab Olympuse sõnul turule paisatud juba käesoleval kuul, MJU Tough 8000 on plaanis lansseerida järgmisel kuul. Viimane saab olema esimesest neljandiku võrra kallim.

Ametliku pressiteate juurde:
Olympus MJU Tough 6000
Olympus MJU Tough 8000

Olympus MJU Tough 6000

Olympus MJU Tough 8000

(88)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga