Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon tutvustas kauaoodatud EOS 6D Mark II peegelkaamerat

Canon EOS 6D Mark II kaamera on viis aastat oodatud järg populaarsele EOS 6D täiskaader peegelkaamerale. Juhul kui sa sellest kaamerast esimest korda kuuled – kas viimased viis või enam aastat talveunes olnud või lihtsalt Canonist suure kaarega mööda käinud – EOS 6D seeria on suunatud entusiastidele või neile, kelle jaoks 5D seeria kaamera on käeulatusest väljas kuid soovid täiskaader peegelkaamerat. Tehniliselt on Canon EOS 6D Mark II täiskaader peegelkaamera huvitav kooslus juba olemasolevast ja uuest tehnoloogiast ning sisaldab endas ootuspärast Canonliku kompromissi. Täpsemalt – seadme südameks on uus 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor koos Dual Pixel AF teravustamisega, 45-punktilise teravustamissensoriga, 3-tollise pööratava ja kallutatava puuteekraaniga, juhtmevabade ühendustega ning… 2017. aastal ikka veel ainult FullHD videosalvestusega, ühe SD kaardipesaga jne…

Täiesti uus 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor EOS 6D Mark II sees on varustatud ka Dual Pixel AF teravustamisega. See tähendab omakorda seda, et antud kaameraga on väga lihtne kasutada automaatset teravustamist Live View ning videosalvestuse ajal. Veel enam – Dual Pixel AF süsteem katab lausa 80% sensori pindalast, mis annab väga suure paindlikkuse subjekti jälgival teravustamisel ning kadreerimisel. Sama kahjuks ei saa öelda faasituvastusega teravustamissensori kohta. See 45 rist-tüüpi teravustamispunktiga sensor on laenatud Canon EOS 80D poolkaader peegelkaamera pealt, mis tähendab omakorda seda, et teravustamispunktid on suhteliselt tihedalt grupeeritud kaadri keskele. Pildiotsijast sisse vaadates on näha ka üht teist suurt kitsaskohta – nimelt on pildiotsija kaadri kattuvus ainult 98%. Sellised kompromissid võivad jällegi nii mõnegi nõudlikuma kasutaja Canoni platvormilt eemale peletada, kuna järgmine samm tooteliinis on juba 1800–2000 € kõrgema hinnasildiga. Selle vahe sisse mahub aga terve müriaad Sony, Pentaxit ja Nikonit. EOS 6D Mark II kasutab ka uusimat DIGiC 7 pildiprotsessorit, mis võimaldab kuni 6,5 kaadrit/sek sarivõtet kuni 21 kaadrit RAW või 150 kaadrit JPEG fotot. Samuti on uue sensori ja pildiprotsessori koostöös sensori tundlikkus ISO 100–40 000 ning laiendatav kuini ISO 50–102 400. Niipalju kui kaamera kohta esmast tagasisidet on antud – pildid on puhtad ja võrdlemisi väikese müraga kogu laiendamata ISO ulatuses. Samuti on väga positiivseks aspektiks korraliku 7560-pikslise RGB+IR särimõõtmissensori kasutamine, mis pakub lisaks täpsele särimõõtmisele ka värelusevastast tehnoloogiat mida esmalt EOS 7D Mark II kaameraga tutvustati.

Kaamera taga on suur 3-tolline 1,04 miljoni pildipunktiga pööratav ja kallutatav puuteekraan, mis tegelikult võiks iga kaamera jaoks olla juba standardlähenemine. Vähe sellest, et kaamerat on pea igas asendis mugav kasutada, saab ekraani puutetundlikku osa kasutada kõikide sisendite andmiseks. Sirvi tehtud fotosid, liigu menüüs ning vali kasvõi Live View ajal teravustamispunkti. Otse ekraanilt. Seda vaadates tundub üha rohkem, et Canon on seda kaamerat disainides just suuremat rõhku pannud Live View režiimis pildistamisele, kuna….

Videosalvestus on 2017. aastal ikka veel FullHD, mis on täiesti andestamatu. Jah, ma saan Canonist aru – nad üritavad kaitsta EOS 5D Mark IV peegelkaamera müüki mil on 4K videosalvestus. Aga sellelegi pole korralik videosalvestus lisatud kuna on vaja 10 000+ eurot maksvate Cinema EOS videokaamerate müüki. Maksimum, mida antud kaamera toetab, on FullHD 1920×1080 60p/50p (Time-lapse video ajal saab kasutada 4K salvestust) ning andmetihedus peaks piirduma 60 Mbps tasemega – teisisõnu ei sobi see kaamera ei tagavara videokaameraks egas väga suure tõenäosusega YouTuberite või vloggerite põhikaameraks – sellisel juhul oleks EOS 80D peegelkaameraga isegi mugavam tööd teha kuna….

Erinevalt EOS 80D poolkaader peegelkaamerast ei ole EOS 6D Mark II täiskaader peegelkaameral mikrofoni sisendi kõrval kõrvaklappide väljundit täpseks helimonitooringuks. Samas, vähemalt on sel terve müriaad muid ühendusi – nii WiFi, NFC kui Bluetooth 4.0 on esindatud, et ühendada kaamera nutiseadmega. Samuti on EOS 6D Mark II peegelkaameral GPS vastuvõtja automaatseks fotode tegemise asukoha määramiseks. Mugava uuendusena on sel kaameral sarnaselt EOS 5D Mark IV kaamerale ka 3-pin distantspäästiku liides kaamera eesmisel küljel. Fotode ja videote salvestamiseks on kaameral ka üks UHS-I toega SD mälukaardipesa.

Uus kaamera on disainilt väga sarnane algupärasele EOS 6D peegelkaamerale. See tähendab seda, et kui tuled vana 6D pealt või hoopis poolkaader EOS 80D pealt, on kaamera nuppude asetsus ning kasutusergonoomika mugav ja juba harjumuspärane. Samuti on Mark II niiskus- ja tolmukindla korpusega, mis teeb kaamera kasutamise heitlikus Maarjamaa ilmastikus natuke paindlikumaks.

  • 26,2 megapiksline täiskaader CMOS sensor
    Sensori tundlikkus ISO 100 – 40 000; laiendatav ISO 50 – 102 400
  • Dual Pixel CMOS AF teravustamine Live-View & videosalvestuse ajal
    Maksimaalselt 63 teravustamispunkti
  • FullHD 1920 × 1080 60p/50p videosalvestus
  • Kuni 7 kaadrit/sek sarivõte tänu kahele pildiprotsessorile
  • 49 rist-tüüpi teravustamispunkti
    Keskpunkt töötab kuni -3 EV valguse juures
  • 7560 piksliga RGB + IR särimõõtmissensor
    Näotuvastus, väreluse tuvastus
  • Integreeritud WiFi, Bluetooth 4.0 & NFC ühendused
    Kaamera juhtimine nutiseadmest, failide juhtmevaba edastus
  • Integreeritud GPS vastuvõtja
    Asukoha salvestamine, täpne kellaaja sünkroniseerimine
  • Puutetundlik 3-tolline 1,04 miljoni pildipunktiga LCD ekraan
  • Optiline pentaprismaga pildiotsija, 98% kaadri kattuvus & 0,71× suurendus
  • Katiku säriajad 1/4000–30 sek; 1/200 sek välgusünkro
  • Mikrofoni sisend, miniHDMI väljund, USB 2.0 ühendus
  • LP-E6N liitiumaku, vastupidavus kuni 1200 kaadrit (CIPA)
  • Mõõtmed 144 × 110,5 × 74,8 mm
    Kaal 765 g (koos akuga)
  • Tolmu- ja niiskuskindel korpus

 

Canon EOS 6D Mark II peegelkaamera jõuab Photopointi arvatavasti augusti alguses ning hinnad saavad olema järgnevad: EOS 6D Mark II kere – 2179 € ning EOS 6D Mark II + 24–105 mm objektiiv 2599 €.

Allikas: Canon

(1476)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 6D Mark II kere
  • 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 45 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD 1920 × 1080 60p videosalvestus
  • Integreeritud GPS, Bluetooth, NFC ja WiFi ühendus
1599€
Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm IS STM Kit
  • 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 45 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD 1920 × 1080 60p videosalvestus
  • Integreeritud GPS, Bluetooth, NFC ja WiFi ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga