Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia PureView 808 nutitelefon tuleb 41 MP sensoriga

Nikon D800 on seljatatud. Vähemasti megapikslite poolest. Kuuldused superkaameraga varustatud Nokia mobiilist on täna materialiseerunud nutitelefoniks nimega 808 PureView. See on Symbian Belle platvormil töötav seade, mille tehnilised parameetrid – 1.3 GHz protsessor, 512 MB RAM-mälu, 640 x 360 px AMOLED ekraan jne – jäävad üldiselt alla uuematele tippklassi Androididele. Nendest kökatsitest PureView 808 aga ei hooli, sest tal on kaamera, mis kannab auga edasi Nokia kaameratelefonide N93, N95, N86 ja N8 kuulsusrikast pärandit.

Nokia PureView 808 sensoril on tõepoolest 41 miljonit pikslit – enam kui ükskõik millisel APS-C sensoriga peegelkaameral, rääkimata kompaktkaameratest või telefonidest. Üldteada on fakt, et mida enam piksleid seda madalama kvaliteediga pilt. Nokia puhul on aga asjalood hoopis vastupidi. Telefon ei pildista fotosid, mida majaseinasuuruselt välja trükkida saaks. Selle asemel kombineeritakse kuni 7 pikslit kokku üheks piksliks ning tulemuseks on maksimaalselt 8 MP lahutusvõimega fotod. Mitme piksli kombineerimisel üheks on Nokia sõnul mitmeid eeliseid. Esiteks teeb see võimalikuks digitaalse suumi kasutamise “ilma kadudeta”. Teiseks aitab mitme piksli kombineerimine vähendada digimüra ja parandada värvide täpsust. Seda nii Full HD video kui ka fotode puhul.

Nokia nimetab sellist pildiloomemeetodit PureView tehnoloogiaks ning PureView 808 telefoni esimeseks selle tehnoloogia esindajaks. Tundub, et Symbianiga varustatud 808 on justkui testseade, mille edu võib Pure View tehnoloogia tuua ka Nokia Windows Phone telefonidesse. 450 Euro juures (Nokia soovituslik jaehind) on sel kaameral potentsiaali jõuda nii mõnegi Nokia usku fotohuvilise taskusse.

(843)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga