Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Droonivastased süsteemid hakkavad valmis saama

auds

Kaameradroonid on plahvatuslikult muutunud väga populaarseks foto- ning videograafide seas. Kuid droonide arvu tõus toob kaasa ka need, kellele see asi väga ei meeldi. Vaikselt hakkavad valmima droonitõrjesüsteemid, et hoida droone eemale kohtadest, kus need ei peaks lendma.

Just eelmisel nädalal tulid uudised, et California metsapõlengutest oleks olnud võimalik päästa rohkem kodusid kuid tuletõrjujate sõnul segasid neid droonid, mida ilmselt kasutati filmimiseks ning pildistamiseks. Pärast seda võeti osariigis vastu seaduseelnõu, mille kohaselt on lubatud sellistes olukordades droon alla lasta.

Teine ohtlik käitumine, mida üritatakse ohjes hoida, on selliste droonide lennutamine, millele on midagi külge pandud. Kui vahepeal ringles internetis süütu video, kus oli drooni külge pandud ilutulestikku, siis vahepeal ilmus youtubes palju tõsisem video. Kaadritest on näha drooni, mille külge on kinnitatud tulirelv. Infoks, et video üleslaadija on nüüd uurimise all.

Kuna selliseid intsidente juhtub üha sagedamini, siis on mõned ettevõtted hakanud arendama droonivastaseid süsteeme. Suurbritannia ettevõtte Blighter Surveillance süsteem nimega AUDS põhineb raadiolainete segajal, millega saab drooni juhtimise üle võtta ning sundida see laadima. Teised süsteemid põhinevad jällegi võimsatel laseritel, millega on võimalik drooni lasta sadade meetrite kauguselt. Seade tuvastab drooni täiesti tavalise teleobjektiivi abiga.

AUDS süsteemi tutvustav video:

 

Elame-näeme, mis suunas asi liikuma hakkab. Turuliider DJI on alustanud lennukeelutsoonide sisestamisega juba drooni tarkvarasse. See tähendab, et lennukeelutsoonis drooniga lennata ei saa, sest see lihtsalt ei tõuse õhku. Huvitav on ka näha, kas riiklikult hakatakse mingeid piiranguid kehtestama. Näiteks kas kaalutakse võimalust, et võimuorganid saavad mingite tingimuste puhul drooni üle võtta.

Allikas: petapixel.com

(1441)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga