Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia esimesed Windows Phone nutitelefonid on siin: Lumia 710 ja Lumia 800

Nokia tegi täna seda, mida talt oodati käesoleva aasta veebruarist saati. Londonis toimunud Nokia World 2011 pressiüritusel avalikustati ametlikult kaks esimest Nokia Windows Phone operatsioonisüsteemiga nutitelefoni: Nokia Lumia 710 ja Nokia Lumia 800.

Nokia Lumia 800 on Nokia sõnul “esimene tõeline Windows Phone nutitelefon“. Selle ilus puhas disain on pea äravahetamiseni sarnane eile Eestis müügile tulnud Symbian OS platvormil toimetava Nokia N9 telefoniga. Ka Lumia 800 korpus on valmistatud ühest 12,1 mm paksusest polükarbonaattükist. Tööhoos hoiab seda uut tulijat aga märksa võimsam Snapdragon Scorpion ühetuumaline 1,4 GHz protsessor. 3,7″ AMOLED ekraani kahjuks Gorilla Glass ei kata, kaamera lubab aga oma Carl Zeissi optika ning 8 MP sensoriga häid pilte.

Lumia 800 nutitelefonil on 25 GB sisemälu, millele lisaks lubab Microsoft anda 25 GB SkyDrive serveriruumi. Telefoniga tuleb kaasa tasuta Nokia Drive navigatsioonitarkvara, operatsioonisüsteemi on lisatud ka Nokia Music ning ESPN Sports Hub.

Nokia Lumia 710 telefonil on 800-le sarnaselt 1.4 GHz protsessor ning 512MB vahemälu. Ekraan on pisut tagasihoidlikumat tüüpi TFT, diagonaaliga 3,7″. 5MP kaamera on varustatud ühe LED-välguga. Tarkvaraliselt on 710 oma võimekama kaaslasega identne.

Nokia Lumia 800 ja 710 hinnad ja saadavus

Mõlemad telefonid tulevad valitud Lääne-Euroopa riikides müügile juba novembri alguses. Lumia 800 saab Nokia sõnul maksma (umbes) 420 eurot, Lumia 710 (umbes) 270 Eurot. Saadavuse kohta Eestis kirjutab Nokia Eesti müügijuht Toomas Mihkelson järgmist:

Nokia Windows Phone`id tulevad müügile turgudel, kus on olemas tarkvara, keele ja rakenduste ostmise tugi, täna see puudub nii Baltikumis kui ka Soomes. Hetkel tegeleme toote lokaliseerimisega ja tõenäoliselt jõuavad täielikult lokaliseeritud Nokia Windows Phone´id Eesti müügilettidele 2012. aasta teises pooles.

Nagu ka postituse päises olev tootepilt meile näitab, tulevad need Nokiad Eestisse tõepoolest mööda invalidenstrasset. Varugem kannatust.

Nokia Lumia 800 pressifotod ja tehniliste andmete leht:

Nokia Lumia 710 pressifotod ja tehniliste andmete leht:


(985)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga