Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia esitleb oma uut nutitelefonide lipulaeva Lumia 920. Investorid ja tehnikafriigid on pettunud

Eile tutvustas Nokia muu kribu-krabu hulgas ka oma uut tippmudelit Nokia Lumia 920 Pure View’d. Vähemalt Nokia jaoks on tegu tiivulise ratsuga, mille abil kunagine kummikufirma loodab oma pikast ja sügavast hädaorust välja pääseda. Telefoni andmed aga panevad esialgu küsivalt õlgu kehitama. Vaatame lähemalt fakte ning võrdleme verivärsket troonipärijat Nokia varasema tippmudeli Lumia 900-ga.

Nokia 920 Lumia Pure View vs Nokia 900 Lumia

Tegelikult võime etteruttavalt öelda, et paranenud on pea kõik parameetrid. Ühetuumalise 1,4GHz Snapdragon protsessori asemel on kahetuumaline 1,5GHz Snapdragon, vahemälu on kasvanud 512Mb pealt 1Gb-ni, sisemälu aga 16Gb pealt 32Gb peale. 4,3“ AMOLED ekraani (800×480) on välja vahetanud 4,5“ PureMoionHD+IPS ekraan (1280×768) ning aku maht on suurenenud 1830mAh pealt 2000-ni.

Pisut (just nimelt pisut) paranenud on ka kaamera – varasema 8Mp Carl Zeiss AF asemel on Lumia 920 varustatud 8,7Mp Pure View Carl Zeiss Tessar optikaga. Paljud eksperdid peavad seda kõrge lennuga alustanud Pure View kannibaliseerimiseks (so firma sööb/nõrgestab omaenda kaubamärki). Tootja enda sõnul on telefon küll varustatud erinevate tarkvaraliste lahendustega pildikvaliteedi parandamiseks, kuid eks elu näitab, kas Nokia pakub parimat või tuli välja nii nagu alati.

Erinevalt vanast mudelist võib uus mudel mõistagi kiidelda kiire LTE andmeside ja NFC võimaluste, 3.1 Bluetooth’i ja Glonass’i (tervitustega Venemaalt!) toega. Ilmselt suurimaks uuenduseks Lumia 920 juures on kontaktivaba nn QI laadimine.

Kokkuvõtteks võib öelda,et Nokia tundub olevat kummalisel kombel jäänud poolele teele pidama. Pole eriti mõistlik panna oma tippmudelisse iganenud kahetuumaline protsessor, kui isegi LG kasutab juba neljatuumalisi. Ühegigane vahemälu pälvib ka pigem rahuldava kui hea hinde. Seega võib öelda, et kogu Nokia lootus on jäänud korraliku koostekvaliteedi, juhtmevaba laadimise ja Windows8 peale. Ok, pisut aitab uuele mudelile kaasa ka Carl Zeissi optika. Iseasi kas tänasel ülikiiresti areneval ja karmimast karmimal mobiiliturul sellest piisab. Ka ei avalikustanud Nokia telefoni hinda ega ka saadavust, öeldes vaid, et osta saab seda kunagi 2012 viimases kvartalis. New Yorgi börsil igatahes kukkus Nokia aktsia peale eilset  Lumia 920 (ja Lumia 820) tutvustamist 15,9%.

Nokia ametlik pressiteade

Nokia Lumia 920 käed-küljes video Nokialt endalt

Nokia Lumia 920 käed-küljes video – Verge

(861)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga