Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nexus 6P – Google-telefonide lipulaev on nüüd uues alumiiniumkuues

explore-aluminum-1200

Teisipäeval, 29. septembril korraldas Google Nexuse tootesarjale pühendatud pressiürituse, millel esitleti nii uusi seadmeid kui ka juba olemasolevate toodete uuendusi. Muidugi oli sündmuse peamiseks tõmbenumbriks Nexuse seadmed ning üheks esitletud telefonidest on mudel nimega Nexus 6P. Kui soodsama Google Nexus 5X nutitelefoni valmistajaks on LG, siis Nexus 6P on tehtud hoopis Huawei poolt.

Uus lipulaeva mudel on mullu esitletud ja samalaadset nime kandva Nexuse mudeli noorem vend. Nexus 6P on oma eelkäijast veidi paksem, kuid see-eest uhke alumiimiust korpusega. Aparaadil on 5.7-tolline AMOLED ekraan, mille lahutusvõimeks on 2560×1440 pikslit. Lihtsamalt öeldes on selle ekraan oma resolutsioonilt võrdväärne Samsung Galaxy S6 ekraaniga. Nexus 6P’l on väga õhukesed ääred ning seetõttu peaks käes hoides tunduma kompaktsemana, kui see tegelikult on.

 

Nagu iga endast lugupidav lipulaeva telefonimudel, on ka antud isend varustatud üsna muljetavaldava riistvaraga. Aparaadi sisemusest võib leida 8-tuumalise Snapdragon 810 v2.1’ga, 3-gigabaidise muutmälu ning üsna priske (3450 mAh) mahtuvusega  aku.

Seadme tagaküljel on 12.3 MP Sony pildisensoriga tagakaamera. Sellel sensoril asetsevad valgustundlikus pilti salvestavad fotodioodod on tootja sõnul suuremad kui konkurentide seadmetes. See võimaldab püüda kinni rohkem valgust, mis peaks teoorias tagama kõrgema kvaliteediga pildid. Optilist stabilisaatorit telefonil pole, kuid see ei pidavat ka suurte pikslite tõttu vajalik olema. Küll aga on telefoni sensoril senisest veel enam faasituvastusega piksleid, mis abistavad kaamerat teravustamisel ja peaksid tagama kiirema autofookuse.

6p-profile-1200

Lipulaeva mudeliga on võimalik filmida sagedusel kuni 240 kaadrit sekundis Full HD lahutusvõimega ning salvestada 4K lahutusega videot kaadrisagedusega 30 kaadrit sekundis.

Kuid Nexus 6P ei ole mingi suvaline monstrum-rauaga aparaat, vaid sellel on omad krutskid olemas. Mobsiku tagumisel küljel asetseb sõrmejäljelugeja Nexus Imprint, mida võib kasutada nii seadme lahtilukustamisel kuid ka praktiliselt igas teise Androidi äpi puhul, kui selleks peaks vajadust tekkima. Tasub ka siinkohal mainida, et P6 jooksutab Android OS’i kõige värskemat versiooni, 6.0 Marshmellow.

Telefon on varustatud uue põlvkonna USB tüüp C ühenduspesaga. Seega ei lähe see telefonimudel veel niipea moest välja. Või nii vähemalt Google loodab.

6p-usb-1024

 

Telefon saab alguses olema saadaval vaid USA-s, Suurbritannias, Iirimaal ja Jaapanis. 32 GB versiooni ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks Euroopas on Google määranud 650€.

Rohkem infot Nexus 6P kohta leiad Google ametlikult tootelehelt.

 

 

(4713)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga