Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 56. Smart WiFi Toggler

Nutitelefonide puhul on väga suureks argumendiks aku vastupidavus. Seda just ajal, mil kasutajad veel mäletavad oma kogemusi vana Nokia telefoniga mis pidas terve nädala vastu laadimata (ning kasutas seda aktiivselt). Oma nutika seadme aku eluea tõstmiseks on palju erinevaid variante, olgu selleks siis operatsioonisüsteemi saledamaks ajamine, teise operatsioonisüsteemi paigaldamine või siis programmide ning lisade kontrollimine. Tänane rakendus, Smart WiFi Toggler, nagu nimigi ütleb, lülitab WiFi moodulit sisse ning välja vastavalt vajadusele. Kuidas see kõik aku vastupidavusele mõjub, saate kohe teada.

Funktsionaalsus

WiFi ning mobiilse andmeside kontroll Android seadmetel on natuke lapsekingades. Nimelt, kui jätta WiFi püsivalt sisse ning liikuda määratud võrkudest välja, siis seade jääb pidevalt kontrollima, kas ning mis võrgud ümberringi on. Leides avatud võrgu, antakse kasutajale teada, leides aga eelnevalt salvestatud võrgu, ühendatakse seade automaatselt. Vahepealsel ajal kasutatakse aga mobiilset andmesidet, kui see on saadaval või lubatud. Samas pidev WiFi võrkude otsimine ning mooduli sees hoidmine kulutab energiat. Iseenesest ei ole see väga suur kadu, aga kadu siiski. Alati on võimalus kasutajal WiFi moodul välja lülitada käsitsi ning olla seadme ori. Samas võib lubada seadmel ühendada esimesse ettejuhtuvasse vabasse võrku ning sellega lülitatakse mobiilne andmeside välja. Sellel lahendusel on aga pisike miinus – enamus avatud võrke tahavad eelnevat kasutajapoolset kasutustingimustega nõustumist. Miks see halb on? Sest internetiühendust vajavad programmid ei toimi ennem, kui sa pole tingimustega nõustunud ning jälle oled seadme ori. Kolmas variant on kasutada programme, mis lülitavad WiFi moodulit sisse ning välja sõltuvalt sinu asukohast.

Asukohapõhisete programmide kõige suurem miinus on tavaliselt see, et sa vahetad ühe energiatarbija teise vastu. Nimelt enamus rakendusi, näiteks Llama, Atooma või Tasker, kasutavad GPS moodulit asukoha määramiseks. Ning pidev GPS’i kasutamine tühjendab akut kiiremini mõnel seadmel, kui WiFi püsiv taga hoidmine. Siit tulebki Smart WiFi Toggler programmi suurim eelis välja. Selle asemel, et kasutada GPS’i asukoha määramiseks, kasutab programm hoopis mobiilivõrgu saatjatelt saadavat infot ning määrab selle järgi asukoha.

Programm ise toimetab imelihtsalt. Kui ühendada end mõnda võrku, siis programm jätab meelde milliste saatjate levialas sa sel hetkel oled. Kui tulevikus satud samade saatjate kattuvasse levisse, siis oled ka WiFi võrgu lähedal ning moodul lülitatakse sisse. Loomulikult on sellel ka pisike pahupool. Kui sa peaksid enamuse ajast veetma kohas, kus samad saatjad levivad, siis WiFi on ka pidevalt selle programmi poolt sisse lülitatud.

Tarkvara on loodud kasutaja jaoks võimalikult mugavaks käitlemiseks. Alguses tuleb küll käsitsi WiFi sisse lülitada soovitud levialas. Näiteks kodus olles saab programm aru, et siin hoiame WiFi’t sees. Tööle minnes esimesel päeval jätabki programm ühenduse välja. Korra aga sisse lülitades ning võrguga ühendades on tarkvaral selge, et seal peab ka WiFi’t kasutama. Järgmisel päeval on protsess juba automatiseeritud.

Lisaks saab kasutaja keelata salvestatud võrkude automaatse ühendamise, paika panna ajaperioodi, mil WiFi moodul välja lülitatakse peale võrgust väljumist. Lisaks kirsiks tordil on võimalus määrata ajavahemikud, mil WiFi või mobiilne andmeside on sisse lülitatud/välja lülitatud. Näiteks ööseks sundida automaatselt kogu internetiühendust välja lülitama ning hommikul taastama.

Kelle jaoks?

Smart WiFi Toggler on mõeldud suuresti inimesele, kes kasutab igapäevaselt oma nutitelefoni või ka tahvelarvutit rohkemaks, kui ainult helistamiseks või kaks korda päevas sotsiaalmeediavõrgustike kontrollimiseks. Kasutajale, kes liigub ringi ning kasutab erinevates kohtades ka WiFi võrke internetiühenduseks. Ning päeva lõpuks soovib, et ka nutiseadme aku ei oleks täitsa tühi.

Kokkuvõte

Igal programmil on omad head ja vead. Olgugi, et tänasel luubi all oleval rakendusel suured kriitilised vead puuduvad, võib probleeme esineda sellegipoolest. Seda just siis, kui saatjatepõhine asukoha määramine ei ole piisavalt täpne või sa oled pidevalt sama saatja levialas. Teisalt, kui vahemaad suuremad ning liikumist palju, säästab programm seadme akut piisavalt.

Smart WiFi Toggler Google Play Store’s

(519)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga