Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 50. Atooma

Erinevaid automatiseerimisprogramme on Androidile saadaval rohkem kui seeni peale hilissuvist vihma. Mõned neist on paremad, mõned halvemad. Vaieldamatult parima rakenduse, Tasker’iga, on võrdlemisi raske sina peale saada. Sama probleemi ees seisab keskmine kasutaja ka Llama‘ga. On{X} on võrdlemisi lihtsustatud abimees, kuid kogu seadistus käib läbi veebiliidese. Atooma on aga telefonipõhine rakendus, mil on võimalik veebis uusi käske alla laadida, kuid täppishäälestus tuleb seadmes endas teha.

 

Funktsionaalsus

Atooma pakub erinevaid võimalusi Android seadme automatiseerimiseks. Erinevalt eelnimetatud programmidest ei pea sul olema põhjalikud teadmised erinevatest käskudest. Kasutajal on lihtne uus reegel luua kahe konditsiooniga: KUI ja SIIS. Ehk siis, KUI tingimus A on see, SIIS täida käsk B. Ühel korralikult automatiseerimisprogrammil ei piirdu reegel ühe tingimuse ning käsuga, neid saab omavahel kombineerida soovitud tulemi saavutamiseks.

Võimalusi on aga mitmeid ning kasutajaliides on lihtne. Kui ja siis reeglite paikapanek käib lihtsalt ratast keerates ning sobivat funktsiooni valides. Kui mingil funktsioonil tuleb lisaparameeter valida, olgu see siis asukoht või näiteks kindla võrgu kasutamine, siis programm palub need parameetrid ka kohe ära määratleda. Lisaks saab seadmesse laadida ka teiste kasutajate poolt loodud automatiseerimise retsepte või nendest häid ideid saada ning kohandada seda enda jaoks.

Mida siis Atooma oskab või lubab? Standartne lähenemine, asukohapõhine, ajapõhine automatiseering. Erinevaid seadme sensoreid kasutades jms. Samas on sellel ka sotsiaalvõrgustike integratsioon. Näiteks automaatne postitus sõbra seinale, kui tal on sünnipäev (ning sa ei pea tulevikus muretsema, et oled ära selle unustanud). Või hoopis kasutada ära GPS’ist tulevat kiiruse infot ning autoga sõites saadab sissetulevatele kõnedele automaatvastuse, et sõidan hetkel, helistan hiljem tagasi. Atooma lubab isegi SMS’ide sisu ette lugeda kõne tekstiks funktsiooniga (mis kahjuks eesti keelega hästi veel ei toimi). Võimalusi on pea piiramatult, lihtsalt tuleb lasta enda fantaasial lennata ning sobiv retsept kokku panna.

Arvestades fakti, et tegu on veel Beta staadiumis (arendusjärgus oleva) tarkvaraga, siis funktsioonid on kohati natuke piiratud. Samas tarkvaraarendaja uuendab programmi tihedalt ning arvestab kasutajate tagasisidega, et programm võimalikult hästi tööle saada.

Kelle jaoks?

Automatiseerimisprogrammidega on just see häda, et paljusid jätab see täitsa külmaks. Olgu selleks siis see põhjus, et Android seadet kasutatakse pigem vähem kui rohkem. Või siis sellepärast, et programme on keeruline kasutada. Atooma on aga lihtsa kasutajaliidesega pisike programmijupp, mis ei tohiks kedagi täitsa külmaks jätta. Seda küll eeldusel, et soovitakse igapäevaseid toimetusi natuke lühendada või automatiseerida.

Kokkuvõte

Atooma on üks lõbus programm, kus on automatiseerimine lihtsaks ning huvitavaks tehtud. Enam ei pea nuputama raskete käskude või parameetritega, et nutitelefon natuke kasutajasõbralikumaks teha. Nüüd piisab ainult ratta keeramisest soovitud tingimuste paika panekuks ning käsu valimiseks, mida täita. Lõpptulemus: sinu Android seade toimib automaatselt, säästes sinu aega või siis külmetavaid sõrmi tuleval talvel.

Atooma Google Play Store’s

Atooma koduleht

(399)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga