Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 73. Tasker – soodsa hinnaga kõikvõimas automatiseerimisäpp

tasker_avang

Erinevatest automatiseerimisprogrammidest oleme Photopointi ajaveebi veergudel rääkinud päris palju läbi aegade. Üks rakendus, võiks pigem öelda, et kõikide automatiseerimisprogrammide ema, Tasker, on jäänud siiani tahaplaanile. Seda suuresti just Taskeri arhailise ning keerulise kasutajaliidese pärast. Aasta alguses väljastati rakendusele uuendus, mis tõi endaga kaasa ka uue ning lihtsama kasutajaliidese. Lisaks on Tasker hetkel soodushinnaga pakkumisel, tehes programmi veel ahvatlemaks. Sellest tulenevalt on aeg lõpuks Taskeri diskrimineerimine lõpetada ning sellest kirjutada ka Nädala rakendus Androidile nurgas vastav artikkel.

Funktsionaalsus

Alustuseks tuleb ära mainida, et Tasker on saanud endale mõnda aega tagasi uue kasutajaliidese nn Holo stiilis. Lisaks on selle loomisel arvestatud keskmise inimese loogikat ning lihtsustatud tugevalt reeglite loomist, et ka natuke arvutivõõramad kasutajad saaksid probleemideta vajalikud ülesanded ning reeglid rakendusse sisestada.

tasker_rules_add

Tulles nüüd funktsionaalsuse juurde. Võimalused, mida rakendus kasutajale pakub, sõltub suuresti sellest mis seadme peal seda kasutada. Just riistvarast, Android operatsioonisüsteemi versioonist ning osade funktsioonide puhul ka root kasutaja õigustest. Samas võrreldes teiste analoogsete rakendustega on Tasker’il kõige rohkem võimalusi. Reeglite loomisel rakendub täpselt see samane loogika, mis teistel analoogsetel programmidel: teatud tingimusel käivitatakse määratud ülesanded. Põhilised asjad, mida kasutatakse, on lihtsad – teatud ajaperioodil või asukohal lülitatakse telefon hääletuks, seatakse automaatne vastus jms. Tegelikult lubab Tasker teha ka palju muud ning suhelda edukalt ka teiste rakendustega. Seda stiilis: kui kalendris on aktiivne sündmus pealkirjaga Kohtumine … siis telefon on hääletu ning saadetakse automaatne sõnum vastu. Või siis, kui ühendatakse autos või kodus dokki, seatakse teatud parameetrid ning käivitatakse rakendused. Mõned kasutajad on väidetavalt kirjutanud valmis ka reegli, kus telefoni lukust maha võtmisel vale parooli sisestades tehakse eesmise kaameraga pilt, võetakse seadme koordinaadid GPS’ist ning saadetakse e-kirjaga eelmääratletud aadressile. Üks kasutaja kasutas seda platvormi lausa ühe lihtsa mängu loomiseks.

tasker_rules

Tasker toetab ka erinevaid laiendusi (plugin) teiste rakenduste ning platvormidega suhtlemiseks. Olgu selleks siis lähivälja andmesidet (NFC) kasutatavate kleebistega käskude aktiveerimine või Google Voice rakenduse kaudu telefoni juhtimine. Kõige huvitavam on siiski Tasker App Factory rakenduse laiendus. Tänu sellele on võimalik eksportida ülesanne eraldi rakenduseks paari sõrmeliigutusega ning kasutada ka teistes seadmetes. Nende rakenduste kasutamisel ei ole vajalik Tasker’i olemas olu. Loomulikult need rakendused ei toimi soovitud tingimustel, vaid käskude täitmiseks tuleb ise programm käivitada.

Täit nimekirja erinevatest funktsioonidest ning võimalustest leiate Tasker’i Google Play rakendusepoe lehelt. Info rakenduse laiendite kohta ning näidisreeglid on olemas Tasker Wiki leheküljel.

Kelle jaoks?

Ikka ja jälle me jõuame automatiseerimise rakenduste (ning ka muude programmidega) selleni välja, et Android operatsioonisüsteemiga telefonid ei ole ainult helistamiseks. Need on siiski kaasaskantavad miniarvutid, mil olemas ka helistamise funktsioon. Kui on soov selle pisikese (tahvel)arvutiga teha teatud toiminguid või enda päeva mugavamaks teha, siis Tasker pakub seda kindlasti.

Kokkuvõte

Tasker on ausalt teeninud tiitli “maailma parim automatiseerimisrakendus Androidile”, kuna see programm pakub kõige funktsionaalsemat ning paindlikumat lähenemist. Küsimus ei ole enam Tasker’i võimekuses, vaid teiste programmide ning platvormide integratsioonis Androidi opsüsteemi – kas ja milliseid väliseid sisendeid/käske nende API toetab, mida Android seade reaalselt lubab kasutajal teha jne. Tihti, kui tundub et see ei ole võimalik, siis on piiranguks kasutaja nupukus või fantaasia. Kui viimasest jääbki väheseks, siis Tasker Wiki aitab kasutajal leida häid lahendeid ning ideid.

Tasker Google Play Store’s 2.99€

Tasker App Factory Google Play Store’s

Tasker Wiki

(598)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga