Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 46. 1Tap Quick Bar

Androidile on sisse ehitatud üks väga mugav lisa: teadeteriba ning sellega seotud rippmenüü. Sõltuvalt operatsioonsüsteemi versioonist ning tootja lähenemisest, kuvatakse sinna vajalikku infot:  harjumuspärane kuupäeva ja kellaaja kuva, aku hetkeseis, saabunud teated ning palju muud. Mida aga teha siis, kui on soov sealsesse rippmenüüsse enda suva järgi asju lisada? 1Tap Quick Bar on selle jaoks suurepärane abimees. Väike, kuid asjalik programm, mis lubab enda soovi järgi lisada rippmenüüsse otseteid.

Funktsionaalsus, võimalused

Miks siiski on vaja sellisesse kohta toppida programmide otseteid? Tegelikult on vastus lihtne! Kui Androidis on avatud mõni programm ning sa soovid vahepeal teha midagi muud, siis on sul mõned võimalused. Esiteks, lähed töölauale (home screen) ning avad uue programmi. Teine variant, nagu uuematel seadmetel, on kuvada hiljuti kasutusel olnud või taustal töötavad rakendused ning avada sealt. Samas, kui sa soovid teha midagi muud vahepeal, ilma et programmi kinni paneks, siis teadeteribale saab kergelt ligi (välja arvatud mõned rakendused, mis kuvavad end täisekraanile ning peidavad riba ekraani ülemisel äärel ära).

Otseteid, mida lisada, on valikus palju. Me saame valida erinevate süsteemisätete otseteid, näiteks Bluetoothi sisse/väljalülituse, WiFi adapteri seaded, lennurežiim jne. Osad tootjad panevad need otseteed rippmenüüsse, kuid kõigil see ei ole olemas. Lisaks saab kuvada programmide otseteid. Seal ei ole mingeid piiranguid – kõik programmid, mis Android seadmesse on paigaldatud, saab lisada. Shortcut ehk otseteede funktsioon on kahjuks Androidis natuke diskrimineeritud. Just programmide sisesed otseteed. Näiteks Gmaili siltide, multimeediaprogrammi esitlusloendite jms otseteed on saadaval, kuid paljudel programmidel võiks need veel olemas olla. See ei ole kinni 1Tap Quick Bar’i taga, vaid teiste programmide loojate taga. Lisaks saab sinna kuvada kontakti otsevalimise või näiteks viimase numbri valimise (kõnelogi kõige värskem sisend).

Loomulikult onvõimalik  programmi poolt kuvatavat infot personaliseerida – alates sellest, mis värvi on ikoonid, lõpetades tausta mustri ning värviga. Kahjuks programmide ikoone Androidis muuta ei saa – kasutusel on programmiga kaasa pandud variant.

Programmil on ka mõned pisikesed varjuküljed. Esiteks ei saa üle ega ümber teadeteribale kuvatavast ikoonist. Programmi poolt kuvatava ikooni saab kasutaja ise valida, või määrata läbipaistvaks. Siis on aga see probleem, et kuvatakse tühja kohta ning järgmise teate märguanne maandatakse selle kõrvale. Teine häiriv aspekt on programmi uuendused. Kui lubada automaatne uuendus, siis peale igat versioonimuudatust tuleb otseteede ribad uuesti aktiveerida.

Kellele see kasulik on?

Kui sa kasutad oma nutitelefoni lisaks helistamisele ning näoraamatus käimisele muude otstarvete jaoks. Olgu see siis kirjade kirjutamine, uudiste lugemine või lausa töövahendina, siis sa tead, kui ebamugav on vahepeal programmide vahel navigeerimine. Või siis mitte automatiseerida oma elu ning käsitsi lülitada teatud kohtades andmeside välja, telefon hääletu peale ning seda tihti. Just sellistel juhtudel on need otseteed äärmiselt mugavad. Siinkirjutaja on enda telefoni kasutusmugavust igatahes suutnud tõsta piisavalt, et seda teistelegi soovitada.

Kokkuvõte

Programmi funktsioonid ning võimalused varieeruvad, sõltuvalt seadmest ning tarkvara versioonist. Sõltumata sellest, mida kasutada, pakub 1Tap Quick Bar lihtsat kontrolli sinu seadme üle, kui sa peaksid seda soovima. Lisaks sellele on ühe otseteede riba lisamine tasuta. Kui soovid rohkem lisada, siis programmi siseselt saad soetada endale “kangema” versiooni, pakkudes sellega paindlikku lahendust vastavalt sinu vajadustele.

1Tap Quick Bar Google Play Store’s

(182)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga