Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 68. Notifications Toggle

notifications_toggle_avang

Korra varem oleme Photopointi Ajaveebi veergudel kirjutanud programmist, mis Android seadmes teadeteriba rippmenüüle toob vajaliku info ning otseteed. Seda just sel eesmärgil, et mõnda nutitelefoni või tahvelarvuti funktsiooni sisse või välja lülitada. Täna on meil luubi all üks tasuta rakendus, mis sama eesmärgi täidab kohati natuke paremini. Nimeks sel rakendusel Notification Toggle.

Funktsionaalsus

Esmapilgul me võime mõelda, miks meil sellist funktsiooni üldse vaja on. Üldiselt uued kasutajad ei oskagi esimese hooga sellest nii väga lugu pidada. Samas need inimesed, kel mingis telefonis see funktsioon on olemas olnud, hakkavad üldjuhul sellest puudust tundma.

nt_001

Tuleme nüüd aga rakenduse võimaluste juurde. Programm kuvab end ilma probleemideta teadete rippmenüüsse ning vähemalt Android 4.1 versiooniga saab valida ka selle kuvamise asukoha prioriteedi (kui kõrgele reaalselt rippmenüüs asetseb). Siit ka väikene nipp teistele kasutajatele: kui kuvada allapoole, siis kaob ka teadeteribalt ära programmi ikoon (vähem pealetungivam lahend).

Loomulikult on kasutajal võimalik valida seda, mida kuvatakse. Sarnaselt teiste analoogsete rakendustega on Notification Toggle programmil valikus süsteemisätted, nagu näiteks Bluetooth sisse-väljalülimine, kaamerale ligipääs või ekraani heleduse reguleerimine. Lisaks tüüplahendina on olemas ka programmide otseteede lisamise võimalus ning programmide siseste otseteede lisamise võimalus (need funktsioonid on piiratud pigem sihtprogrammi võimalustega).

nt_settings

 

Visuaalselt poolelt pole rakendusel piiranguid seatud ning kasutaja saab lõppkokkuvõttes (peale pisikest seadistamist) enda jaoks mugava otseteede kogumi luua. Nimelt võimaldab programm kasutada kolmanda osapoole ikoone, olemasolevate ikoonide värvi muutmist ning kasvõi teadeteriba rippmenüüs olevatele ikoonidele lisateksti juurde panna.

Tehnilise poole pealt peab kindlalt ära märkima sedasorti rakenduste omapära. Kui sa oled mingil põhjusel väga vanakooli kasutaja ning kasutad mingit Task Killer tüüpi rakendust, siis lisa see programm erandite nimekirja. Vastasel juhul sulged rakenduse ning kasu otseselt sellest pole. Teiseks, võimalikud otseteed ning funktsionaalsus sõltuvad suuresti kasutusesoleva Androidi versioonist ning riistvarast. Ning root kasutaja õigustega seadmes on võimalik liigutada kolmanda osapoole programmiga Notification Toggle süsteemirakenduste juurde, et ligi pääseda teatud lisavõimalustele nagu GPS lülimine jms.

nt_apps

 

Kelle jaoks?

Artikli alguses sai välja toodud, et mõnedele võib see rakendus tunduda natuke ülearune. Teisalt, nendele inimestele kes kasutavad oma nutiseadet (olgu see tahvelarvuti või nutitelefon) töövahendina, võib see rakendus olla vägagi kasulik. Neile, kel vaja teatud funktsioonidele ligi pääseda tihti, kuid ei taha oma virtuaalset töölauda erinevate otseteedega ära risustada, leiab selle rakenduse mugavuse kiirelt üles. Olgu see siis kiire Bluetoothi väljalülimine, WiFi hotspoti aktiveerimine või näiteks kasvõi USB debug funktsiooni aktiveerimine.

Kokkuvõte

Rakendus on mugav ning paindlik ning annab kasutajale võimaluse ligi pääseda erinevatele programmidele või funktsioonidele kergelt, samas hoides töölauda puhtana. Erinevalt teistest analoogsetest rakendustest suudab see programm hoida ka teadeteriba puhtana ning ei kuva sinna ikoone, mis suhteliselt kergelt häirima hakkavad.

Notification Toggle Google Play Store’s

Lisainfo ning beta versioonid XDA foorumis (inglise keeles)

(344)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga