Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 34. Google Reader

Erinevaid RSS (Really Simple Syndication, maakeeli uudistevoo vormingu standard) lugereid on liikumas rohkem, kui mul naabri konnatiigis kalu. Nendes orienteerumine ning hea valiku tegemine on raske kuid siiski mitte võimatu. Sellegipoolest proovime meie siin Photopointi Ajaveebi toimetuses leida mugavaimat lahendit ning seda ka teistega jagada. Eelnevalt oleme ühest sellisest rakendusest, Pulse News, kirjutanud ka ülevaate. Tänaseks kalaks, mille me konnatiigist välja õngitsesime, on aga hoopis Google Reader.

Funktsionaalsus (telefonis ja mujal)

Tegelikult alustame selle programmi võimaluste kirjutamisest hoopis mujalt. Nimelt Google Reader ei ole algselt disainitud mitte Androidile vaid suurel ekraanil kasutamiseks läbi veebilehitseja. Aga miks siiski kasutada Google Readerit, lauaarvutil või nutitelefonil? Sellele küsimusele vastuse andmiseks tuleb meil süveneda kogu platvormi võimalustesse.

Platvorm ise on “lihtne” veebipõhine RSS klient, mis otseselt ei lae kasutaja seadmesse artikleid, vaid need salvestatakse pilve. Sellel lähenemisel on väga suur eelis. Näiteks, kui sa oled tööl ning soovid uudiseid lugeda. Tavaliselt avame ajaveebi või uudistelehe veebilehitsejas, loeme uudised ning kõik. Koju minnes avad arvuti ning RSS klient kuvab kõik päeva jooksul juurde tulnud uudised, kaasa arvatud need mis sul eelnevalt loetud. Google Readeri puhul aga markeeritakse need uudised loetuks ning temal vahet pole, kus sa seda tegid. Koju jõudes näed, kuipalju vahepeal artikleid juurde on tulnud.

Uudisvoogude lisamine on samamoodi lihtsaks tehtud, sõltumata sellest, kas kasutad veebiliidest või mobiilset klienti. Emba kumba, kasutades märksõna või söödad Readerile uudisvoo täispika aadressi ette. Siin ka suur erinevus näiteks Pulse Readerit kasutades. Viimase puhul pidin teadma näiteks Photopointi Ajaveebi täpset uudisvoo aadressi. Google Readeri puhul piisas Photopoint märksõna sissetippimisest ning olemas ta oli. Kui sa ei tea täpselt, mida lugeda soovid, võid ka kataloogi sirvida.

Loomulikult ei puudu ka klassikalised Mountain View poolt propageeritavad lisad – programmi kasutamine klaviatuuri otseklahvide abil, sotsiaalvõrgustikega jagamine ja nii edasi. Nimekiri saaks väga pikk sel juhul. Seepärast soovitame teil endal kohe järgi kiigata, mis täpsemalt. Oh ei, loomulikult pole see kaugel, järgige ainult seda otseteed: google.com/reader.

Tulles nüüd lõpuks Androidi rakenduse juurde. Nagu eelnevalt välja sai toodud – kogu info on pilvepõhine. Mida see annab suurele uudistelugejale? Esiteks, andmete sünkroniseerimine ning info kuvamine on ääretult kiire. Kuna ma kasutasin Pulse News programmi, siis on hea võrdlusmoment olemas. Google Reader laeb uudiste sisu alla tükkmaad kiiremini ning automaatne sünkroniseerimine toimib paremini. Samas on pilvepõhisel lähenemisel ka üks varjukülg – artiklite juures olevaid pilte kahjuks telefoni mällu ei laeta. Teisisõnu, kui võrguühendus puudub, saad küll artiklit lugeda, kuid illustreeriv materjal jääb pilve ühenduse taastamist ootama.

Mida kõike saab Android kliendil veel teha? Põhimõtteliselt kõike seda sama, mida läbi veebilehitseja teed ning lisaks on Android Share funktsiooni – jagada uudistekildu teiste programmidega või linkida seda otse näiteks näoraamatusse. Ainuke asi, mida ma ei suutnud telefoniekraanil teha, oli uudisvoogude kuvamise järjekorra muutmine. Programm küll tungivalt soovitas kasutada drag and drop metoodikat, kuid minul see ei õnnestunud. Selle jaoks ikkagi avasin Readeri Chrome veebilehitsejas ning lohistasin uudisvood soovitud järjekorda.

Milleks minule see platvorm?

Omadest kogemustest võin rääkida, kui mugav Reader on. Eelnevalt, kui kasutasin tööl ja kodus Thunderbird’i klienti ning telefonis Pulse News’i, oli kõik segi kui pudru ja kapsad. Vahepeal isegi ei saanud aru, mis loetud, mis mitte. Google Readeri ajastul on aga kõik lihtsam. Potsatan tööarvuti taha, avan läbi veebilehitsejas Readeri ning saan südamerahuga lugeda. Arvutist eemal olles saan uudistel silma peal hoida telefonis ning hiljem arvuti taha naastes pole järg käest kläinud. Õhtul koju jõudes on jätkuvalt järg olemas ning lisaks sellele ka käepärast artiklid mida tähtsamateks pidasin. Teisisõnu, Google Reader on optimiseeritud kasutaja jaoks, kes hoiab silma peal enam kui ühel uudisteallikal ning kasutab erinevaid seadmeid selle tegemiseks.

Hinnang

Google Readeri puhul on tegu klassikalise Mountain View rakendusega, kus märksõnadeks on funktsionaalsus, kasutamismugavus ning lihtne kasutajaliides. Olgu siis tegu veebirakendusega või Androidile mõeldud programmiga, mis näevad väga sarnased välja. Kiirustest jäi küll tegemata, aga võime suhteliselt kindlad olla, et Google programm oleks selles oma vendadest ka peajagu üle. Kui nüüd ainult lisataks võimalus piltide vahemällu laadimiseks, et võrguta oleksus artikkel täismõõdus kuvataks, oleks tegu perfektse rakendusega.

Google Reader Google Play Store’s

Google Reader veebis

(316)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga