Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 71. Google Maps Navigation nüüd saadaval ka Eestis

gmaps_avang

 

Vaieldamatult parim kaardirakendus, nii veebis kui ka mobiilsel seadmel, on seni olnud ikka Google Maps. Olgem ausad, sellele pole mõtet üldse vastu vaielda, isegi mitte õunatelefone kasutatavatel kodanikel. Põhjus, miks Eestis on see olnud natuke teisejärgulisem ning seda ei ole kasutatud täiemahulise navirakendusena näiteks, on lihtne: paljud funktsioonid on olnud piiratud. Kuni eilseni vähemalt. Kuna nüüd on Maarjamaal kasutada Google Maps lisa Navigation, siis sel lihtsal põhjusel vaatame kaardirakenduse võimalused üle.

Funktsionaalsus

Google on näinud suurt vaeva, et integreerida erinevad teenused ning pakkuda kasutajatele maksimaalset mugavust. Seda me näeme igapäevaselt nende arendustöös. Sellised võimalused, nagu detailne kaardivaade kõikjal maailmas, Street View funktsioon sõbra aeda piilumiseks kodust lahkumata, satelliidivaade kaartidele ja palju muud. Parim selle juures on fakt, et kõik see on saadaval nii veebis kui ka Android seadmel. Lisaks on Google lisanud lisavõimalused kasutajatele mobiilses seadmes kasutamiseks. Hilisel kiviajal, mil el.Goog polnud Maarjamaal lisanud Google Navigation lisa, kasutasime “Directions” lisa kiire suuna saamiseks. Nüüd siis on Navigation olemas ning vaatleme seda natuke lähemalt.

maps_navigation_home

Tegu on täisverelise navigatsioonirakendusega Android seadmes, millel on kasutusel väga hea kaardipõhi. Viimase suunas on tulnud küll tugevat kriitikat, et see eeldab pidevat internetiühenduse olemasolu. Tõsi ta on, vähemalt Eestis. Mujal maailmas, kus meil vastupidi just vaja oleks, on aktiveeritud ka võimalus kaardid seadme sisemällu salvestada. Tänu sellele on võimalik kaarte sirvida enamus funktsionaalsusega ka internetis olemata. Eriti kasulik on see siis, kui lähed reisile kusagile, kus roaming tasud on kas liiga kõrged või sobivat võrku polegi.

maps_offline

Navigeerimise puhul on sihtkoha leidmine ääretult lihtne, kuna Google andmebaas on suur. Seal on olemas tänavad, külad, ettevõtted kui ka erinevad vaatamisväärsused. Erinevalt teistest navigeerimisrakendustest ei ole Google Maps’i puhul vaja hakata aadressi sisestama teatud otsast, vaid saab suhteliselt vabatekstilist otsingut kasutada. Näiteks trükkides sisse “Endla” pakkus kohe tänavat pealinnas, teatrit Pärnus, järve, tänavaid mujal Maarjamaal ning palju muud. Lisaks, kui on seadmes lubatud, salvestab Google Maps ära ka käidud kohad, andes võimaluse kiirelt leida varemkülastatud punktid. Soovi korral saab salvestada ka “Locations” sakis lemmikud, nagu näiteks kodu või töökoha aadressi. Hiljem “vii mind koju” funktsiooni kasutades või tööle minnes kiirelt töö aadressi valides on ääretult lihtne sihtpunkt ära määrata.

maps_turn_by_turn

Reaalsetes oludes navina kasutades on mõned väga head viled ning kellad juurde pandud ning lisatud ka baasfunktsioonid. Ilusasti juhendatakse, kus ning millal ära pöörata. Seadme süsteemikeeleks eesti keel määrates (väidetavalt) tulevad hääljuhised ka maakeelsena. Kartes, et võõras kohas ei taba ära õiget maja või ristmikku? Lülita sisse Street View funktsioon ning ning näe sobivat hoonet või tänavaotsa otse ekraanil. Üha enam integreerib Google ka liiklusinfot oma kaardirakendusse. Kui Lääne-Euroopas või üle suure lombi on see tavaline nähtus, siis siinamail on see alles lapsekingades. Tallinnas osadel tänavalõikudel see õnneks juba toimib ning kaardirakendus saab ekraanil kuvada ning ka vältida liiklusummikuid.

maps_street_view

Lisaks on kaardiprogrammil mõned vähemtuntud lisad olemas. Local saki alt leiab üles lähedalasuvad punktid, olgu see siis supermarket, tankla või kuulsa kindrali matmispaik. Veel vähem tuntud lisa on Latitude. See on selline, natuke privaatsust rikkuv võimalus teiste inimestega jagada või näha nende asukohta (vastastikusel nõusolekul loomulikult) reaalajas. Ning vajadusel ka saada navigeerimisjuhendid teise asukohta ühe sõrmeliigutusega.

Kokkuvõte

Google Maps oma täies funktsionaalsuses on enamusele meist suhteliselt asendamatu abimees olnud. Mõnele rohkem, mõnele vähem. Selle baasil toimivad paljud teised rakendused ning laiendused nii Android seadmes kui ka veebis. Tänu Navigation laienduse lubamisele Maarjamaal muutub see arvatavasti kõige populaarsemaks navirakenduseks siinmail. Seda just kahel lihtsal põhjusel: esiteks parima kaardipõhja pärast ning teisalt, see on täiesti tasuta ning kolmandaks, see on integreeritud päris tugevalt Android seadme teistesse funktsioonidesse. Nüüd ei ole muud midagi teha, kui tulla lähimasse Photopointi esindusse tuuleklaasihoidja 10.17€ ja/või Android telefoni või tahvelarvuti järgi.

Google Maps Google Play Store’s

Google Maps kõikides muudes seadmetes

(4711)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega universaalne telefonihoidik autosse (41189)
  • Iminappkinnitusega telefonihoidik
  • Saab kinnitada nii tuuleklaasile kui armatuurlauale
  • Püsib kindlalt paigal ka rappuval teel
  • Mahutab kuni 5,3" ekraaniga seadme
  • Komplektis ka autolaadija ja kaabel
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga