Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple AirPods – kas pihtas või põhjas?

apple-airpod-001-avang

Äsjamöödunud Apple uue telefonimudeli esitluse kõige kõmulisemaks uudiseks oli kindlasti õunafirma otsus loobuda iPhone’i uudismudeli juures klassikalisest 3,5″ kõrvaklapisisendist. Ehkki uue telefoniga tuleb kaasa ka lightning-ühenduse adapter, millega saab endiselt kasutada ka vana otsikuga kõrvaklappe, on see otsust põhjustanud valjut ja kestvat meediakära. Arvatavasti on siiski tegu Apple teadliku sammuga juhtmevabaduse propageerimisel. Arvestades seda, millises mastaabis Apple toodang maailmas kopeerimist leiab, siis innustab see tõenäoliselt ka klapitootjaid enam tähelepanu pöörama just juhtmevabade mudelite tootmisele.

Lisaks telefonile ja kellale tutvustas Apple oma esitlusel paari sõnaga ka täiesti uut juhtmevabade kõrvasiseste kõrvaklappide mudelit Apple AirPods. Tegu on siis kahe individuaalse kõrvaklapiga, mis pole omavahel tavapäraselt kaabliga ühendatud.  Oma väliskujult sarnanevad need eelmise mudeli Apple EarPods’iga, milledel on kaabli asemel kinnitunud väheldane torujas moodustis.

AirPods’i südameks on eriti madala energiatarbega Apple W1 kiip, mis peaks klappide kasutajatele pakkuma kõrgetasemelist heli ning ühekordse laadimisega kuni viietunnilist kuulamisaega. Klappidega kaasa tuleb ka spetsiaalne vutlar, mis on samas ka akupank st sellest saab klappe laadida kokku kuni 24 tunniks kasutamiseks.

Apple’i sõnul peaks klappide ühendamise telefoniga olema ülimalt lihtne, piisab vaid laadimisboksi avamisest ning ühest puudutusest ja klapid ühenduvad automaatselt kõigi kasutaja läheduses asuvate iSeadmetega, millega ta iCloudi kontole sisse on loginud. Topeltkoputus klappidele aktiveerib omakorda virtuaalassistent Siri, mille abil võib kontrollida helitugevust, aku olukorda, helistada või kasutada mistahes muud Siri teenust.

apple-airpod-004

apple-airpod-003

apple-airpod-002

AirPods on varustatud spetsiaalsete sensoritega, mis teevad kindlaks, kas klapid on kõrvas või mitte. Klappide või isegi ühe klapi kõrvast eemaldamisel seiskub automaatselt ka muusika, mis jätkub, kui klapp tagasi kõrva panna. Spetsiaalne liikumisandur teeb kindlaks, kas kasutaja räägib ning aktiveerib mõlemas kõrvaklapis asuvad mikrofonid. Viimased keskenduvad kasutaja kõnele, filtreerides välja taustamüra.

Apple AirPods peaks ilmuma poodidesse oktoobri lõpus (Eestis ilmselt pisut hiljem) ning maksma hakkavad need ~ 160 eurot. Paraku sobivad nende täisfunktsionaalseks kasutamiseks vaid iOS10, watchOS 3 ja macOS Sierra operatsioonisüsteemid.

Allikas: Apple

Valik Apple tooteid Photopointi veebikaubamajas>>

(2449)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga