Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron on valmistamas 15-30mm f/2.8 värinastabilisatoriga lainurkobjektiivi

tamron-15-30mm

Jaapani optikatootja Tamron annab teada, et on valmistamas uut profiklassi objektiivi SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD. See lainurksuum asub konkureerima sääraste objektiividega nagu Nikkor 14-24mm f/2.8 ja Canon 16-35mm f/2.8L. Esimesena omataolistest on aga Tamroni 15-30mm objektiivi sisse integreeritud optiline värinastabilisaator.

Tamron 15-30mm F/2.8 on loodud kasutamiseks eelkõige täiskaadrsensoriga kaamerate ees nagu Canon EOS 6D või Nikon 750D. Loomulikult saab sellega pildistada ka poolkaadersensoritega peegelkaamerate ees – siis jääb aga vaatenurk kitsamaks. Objektiiv on varustatud sisese teravustamismootoriga. Optilises konstruktsioonis on geomeetriliste moonutuste mahendamiseks üks asfääriline lääts ning värvusmoonutuste korrigeerimiseks mitu madala dispersiooniastmega läätse.

Läätsede pinnad on paremaks valguse läbilaskvuseks ja sisepeegelduste ära hoidmiseks kaetud BBAR ja eBAND vääristustega. Objektiivi esiküljel ei ole filtrikeeret, eesmise läätse pinnale on aga kantud spetsiaalne vett, rasva ja mustust hülgav vääristus, mis muudab klaaspinna puhastamise tavalisest lihtsamaks. Objektiivi toodetakse Canoni ja Nikoni peegelkaameratele ja Sony a-bajonetiga kaameratele.

Tamron SP 15-30mm F/2.8  täiendab suurepäraselt Tamroni praegust SP objektiiviseeriat Koos 24-70mm f/2.8 ja 70-200mm f/2.8 objektiividega on Tamronil nüüd kaetud valgusjõuliselt ja värinaid stabiliseerivalt kogu 15-200 mm fookuskauguste vahemik. Neile kolmele lisaks on Tamronil olemas ka 90mm f/2.8 VC SP-seeria makroobjektiiv.

Kuna täna ei ole tegemist valmis saanud objektiivi esitlusega vaid objektiivi valmistamisest teatamisega, siis ei ole Tamron hetkel veel välja öelnud selle objektiivi saadavust ega hinda. Küll aga – tuginedes seniste SP objektiivide hinnastamisele – võib arvata, et ka 15-30mm f/2.8 hind saab olema oluliselt soodsam kui ülalnimetatud konkurentide hinnad. Senine praktika on ka näidanud, et valmistamisteatest turule jõudmiseni Tamronil reeglina üle poole aasta aega ei lähe.

Tamron on SP 15-30mm F/2.8 objektiivi näitamas järgmisel nädalal algaval Photokina 2014 fotomessil, kus ka Photopointi ajaveeb seda teile lähemalt näitab.

 

(544)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga