Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 2. Foursquare

Foursquare on  üks sotsiaalvõrgustiku fenomen, mis on köitnud kasutajaid üle maailma. Kujuta ette, et sa saad oma sõpradele või pereliikmetele teada anda, kus sa oled, näha kus teised liiguvad. Kasvõi jagada seda infot Facebookis või Twitteris. Kõlab ulmena? Just seda Foursquare teeb koos 6 miljoni kasutajaga ning see arv kasvab iga päev. Programm on saadaval Androidile, iPhonele, Blackberryle, Nokiale ning veel mitmele platvormile.

Funktsionaalsus

Foursquare on asukohapõhine mäng, kus sa saad erinevatsesse kohtadesse sisse logida, jagada seda oma sõpradega. Programm kasutab seadme sisest GPS’i, et kasutaja asukoht ära määratleda ning kuvab ümbruskonna registreeritud kohad, kust saad valida, kuhu sisse logida. Check in’ide eest saab kasutaja punkte ning teatud asjade tegemise eest ka nn märke (Foursquare keeles badge). Pildiga kasutajadel on võimalik saada ka meeri tiitel, mis jagatakse sellele kasutajale, kes viimase 60 päeva jooksul on vastavasse kohta sisse loginud.

Lisaks saad siduda enda Foursquare konto ka Facebooki või Twitteri kontoga ning seal infot jagada. See võib küll natuke häirivaks muutuda nendele sõpradele, kes ise Foursquare ei kasuta. Seda enam, kui sa terve öö pubide ning baaride vahel jooksed. Õnneks saad iga check in puhul valida, kas jagada seda sõpradega või mitte. Eriti kasulik, kui logid sisse kohta, mida sa eriti avalikult jagada ei taha.

Ning sõpradega tekib punktide nimel väike võistlusmoment. Programm näitab ära viimase 7 päeva punktisumma ning paneb tabeli kokku sinu sõpradest. Sealt näed, kui palju sõbrad on Foursquare’inud ning maailma avastanud.

Sellega paratamatult programmi funktsionaalsus ei lõppe. Ettevõtetel on võimalik enda esindused ära registreerida ning Foursquare kaudu eripakkumisi teha. Kahjuks Eestis see pole veel väga levinud, kuid sooduspakkumisi ikka kohtab. Osad toitlustusasutused aga pakuvad meeri tiitliga kasutajale soodustusega eineid või tasuta kohvi – kasulik külastada ühte kohta mitu korda.

Miinusküljeks jääb aga paratamatult suur sõltuvus mobiilimastide asukohainfost. Seda  ennekõike kohtades, kus GPS ei tööta korrektselt. Parim näide selle kohta on Tartus Eedeni keskus, kus EMT võrgus olles saab Tartu linnast hoopis Tallinas Pärnu maantee keskosa, kuna GPS ei tööta ning asukoht määratakse mobiilivõrgu tugijaama järgi (mis ilmselgelt vale on).

Kelle jaoks?

Sihtgruppe on mitmeid. Üks neist on tavakasutaja, kes soovib lihtsalt maailma avastada, näha kus sõbrad liiguvad, jagada infot enda käimiste kohta.  Lisaks sellele saad ka sõprade liikumistel silma peal hoida.  Ning loomulikult, eelpool mainitud, info ettevõtete kohta, olgu siis tegu menüü komentaaridega või lahtiolekuajad, mis võib teine kord äärmiselt kasulik olla.

Teine suurem grupp on ettevõtted, kes saavad platvormi ära kasutada turunduse eesmärgil.  Logi siin Foursquares sisse, siis saad seda ja teist ning kolmandat. Tavakasutaja seisukohalt on tegu väga teretulnud lähenemisega – saada midagi soodsamalt või lausa tasuta, on teinekord ikka väga hea. Näiteks Photopointis oli augustikuus pakkumine, kus Foursquare check in’i eest sai dokumendifotod poole hinnaga. Praegust saab aga Eedeni Photopointis sõpradega koos minnes stuudiofotod soodsamalt, sellest saad lähemalt lugeda siit.

Kokkuvõte

Foursquare on suurepärane programm, et ennast ümbritsevat maailma avastada, see aitab leida kohti, mille olemasolust sul enne aimu ei olnud.  Seda enam, kui sa oled võõras linnas ning ei tea sealsetest ettevõtetest midagi. Lisaks kõigele ka info jagamine sõpradele ning pereliikmetele. On ju hea teada tänaval jalutades, et su parim sõber istub 40 meetrit eemal kohvikus ning nautleb hommikukohvi – saad kohe sisse astuda ja üllatada teda.

Foursquare Android Market’is

(342)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga