Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 94. Themer – muuda telefoni välimus ühe sõrmeliigutusega

Themer_avang

Jajah, ma tean, järjekordne rakendusejupp Androidile, mis lubab lisada mõne vile või “erilise” kella ekraanile. Või vähemalt niimoodi mina mõtlesin, kui ma esimesi kõlakaid antud tarkvarajupist kuulsin. Ei ei ei, tegelikult on hoopis teistpidi antud rakendusega. Järgmise mõttena oli see – veel üks rakendus, mis lubab visuaalseid elemente muuta, kuid asjade paika saamiseks pead seadistama ning programme siduma mitu päeva, et asi lõplikult paigas oleks. Õnneks mitte päris nii hull, sest  Themeri kasutamine on imelihtne. Aga selliseid mugavaid, üheseid lahendeid pole olemas, ainult lubatakse teleturus, Nigeeria petukirjades ning riigikogu valimistel. Või siiski on?

Funktsionaalsus

Esiteks hoiatan kohe ette – antud rakendusega ollakse veel arendusjärgus ning selle kasutamiseks tuleb arendaja kodulehel ära registreerida – jagada nendega meiliaadressi, kuhu nad saadavad vastu aktiveerimiskoodi. Aktiveerimiskood tuleb kuulduste kohaselt nüüd suhteliselt kiiresti ning enam ei ole paarinädalast ooteaega võrreldes betaperioodi algusega eelmise kuu lõpus.

Themer_teema_valik

Themer on alguse saanud sellisest projektist, mycolorscreen.com, kus kasutajad said jagada teistega enda telefoni visuaalset seadistust ning selgitada, mis piltide, ikoonide ning rakendustega see saavutati. Kuna antud näidete järgi 100% samast tulemit oli võrdlemisi raske saavutada, arendati ideed edasi.

Idee otsas istumine tõigi arendajaid Themer rakenduse juurde, mis ülalmainitud probleemi kõrvaldas ning teistele kasutajatele andis võimaluse telefoni kasutajaliidese visuaalne pool ühe sõrmeliigutusega ära muuta. Seda kasvõi 10 korda päevas. Sisuliselt on Themer launcher ehk rakendus, mis kuvab sinu koduekraani ning rakenduste loendit, kuid tänu arendajatele/disaineritele selle rakenduse taga, on lõppkasutajal kasutamine mugavaks tehtud. 

Themer_valikud

Themer rakenduses saab tsentraalselt ära määrata erinevad vaikerakendused – nt SMS kasutamine on sellega ning meilide lugemine teise rakendusega ning RSS jaoks on kolmas rakendus. Hiljem sõltumata kasutavast kujunduspaketist kasutatakse määratletud rakendusi. 

Themer_seaded

Themer_rakendused

Teiseks on kujunduste juurde muretsemine tehtud väga lihtsaks. Themer rakenduses tuleb lihtsalt enda jaoks sobiv teema leida (mida on juba praegu hulgim) ning lihtsalt alla laadida ja telefonile lisada. Seal valikus on klassikalised “oo mu telefon näeb välja nagu Windows Phone” või “vaata mul siin iOS 12 peal” teemad, kui ka originaalsemaid lahendeid. Näiteks selliseid, kus rakenduste otseteed on näiliselt integreeritud taustapilti jms. Ikka iga päeva või tuju jaoks oma.

Themer_teema

Kelle jaoks?

Kes meist ei tahaks teha telefoni isikupäraseks. Ses mõttes, et erineda natukenegi kõikidest nendest teistest tuimadest seadmetest, mis sõpradel-kolleegidel-klassikaaslastel peos on. Kuna korpust otseselt muuta ei saa (Moto X pole siin ju saadaval), siis võiks teha seda telefoni sisuga.

Mis toob meid teise punktini – kõik ei ole valmis endale peale laadima custom ROM‘e, rootima seadet või mööda saatma 15 magamata ööd, et kõik aspektid paika saada. Ning me ei taha ka Google Play rakendusepoes launcher rakendusele otsida laiendusi tundide viisi. Themer pakub seda kõike ju ääretult lihtsalt – paigalda rakendus, otsi sobiv teema ning vajuta nuppu ning ongi kõik paigas.

Ehk siis…

Tuleb tunnistada, et Themer on intrigeeriv rakendus. See on teinud isikupärastamise kordi mugavamaks, selle eest ei pea midagi eraldi maksma ning töölaual ei hakka kuvama ka tüütuid reklaame. Annab ligipääsu müriaadile erinevatele teemadele, mis transformeerivad su nutitelefoni silmapilkselt. Mida enam ühest isikupärastamisrakendusest enam tahta!

Themer Beta Google Play rakendusepoes
Themer koduleht

(1894)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga