Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 102. Tartu Bussiajad – mugavaim viis Tartus ühistranspordi kasutamiseks

bussiajad_avang_q

Me oleme Photopointi ajaveebi veergudel varemgi kohalikke rakendusi tutvustanud, kuid eriti hea meelega ma seda ette ei võtaks. Miks just, võib mõnel tekkida mõte. Põhjus tegelikult lihtne – enamus rakendustel on kas piiratud võimalused või võimaluste olemas olu korral disain hullem kui kaheaastase kritseldused. Kolmandaks jääb variant, et rakendus on loodud väga kitsa sihtrühma jaoks. Näiteid elust enesest võin tuua palju – pangarakendused on loodud spetsiifilise panga kasutajatele (kuid disain on nendel meeldiv), Eesti Ühistransport peaks paljudele meelepärane olema, kuid disain on varasest kiviajast ning kasutusmugavus halb. Kerge huumoriga võttes – rakendus nimega “Lõunakeskus” on kehva disainiga ning kasulik ainult siis, kui ühes Tartu ostukeskuses ära oled eksinud (sama moega võiks tegelikult teha ju iga külapoe jaoks eraldi rakenduse, eks?). Samas, Tartu Bussiajad, üks rakendus mil viisakas disain, suhteliselt läbimõeldud funktsionaalsus ning kasulik mitte ainult tartlastele vaid kõigile, kes heade mõtete linna külastavad ning kasutavad ühistransporti.

 

Funktsionaalsus

Mida antud rakendus teeb? Vastus on lihtne – kuvab sinu Android seadme ekraanil Tartu ühistranspordi sõiduplaani ning väljumisajad. Rakendus kasutab Maanteeameti loodud Peatus.ee andmebaasi ning uuendab sealtkaudu sõiduaegu. Samas ei ole internetiühendus vajalik rakenduse kasutamiseks (kes küll kasutab nutitelefoni mobiilse andmesideta?), kuna sõiduplaanid talletatakse seadme sisemälus. Internetiühenduse olemas olu korral saab aga näha reaalajas busside väljumise infot (jah, erinevalt pealinnast meil bussid sõidavad graafiku järgi, mitte ei põle poolel teel ära). See on see samane info, mida saad bussipeatuses elektroonilistelt tabloodelt näha bussi oodates. Aga jah, rakendus võimaldab sinu pealelõunast spurti natuke paremini ette planeerida.

tartu_bussiajad_avavaade

tartu_bussiajad_otsing

Rakenduses saab infot kuvada nii peatuse kui liini kohta. Samamoodi saab kuvada ka spetsiifilise bussi graafikut – millal mingisesse peatusesse jõuab. Lisaks on üks suur kasutusmugavus – otsimisfunktsioonis saad otsida nii peatusi kui ka liine. Peatusi saab valida ka kaardilt, kui spetsiifilise peatuse nime peast ei tea. Ning mis kõige olulisem – peatust lemmikute hulka lisades kuvab antud info kohe avavaates ning saab otse avada spetsiifilise liini väljumise.

tartu_bussiajad_liinid

tartu_bussiajad_kaart

tartu_bussiajad_graafik

 

Kelle jaoks?

Eks ühistransport ole ikka rohelisem ning osades aspektides ka mugavam, kui auto kasutamine. Seega kõik inimesed, kes külastavad Emajõe Ateenat või lausa elavad siin, saavad kasutada mugavat rakendust kiirelt info leidmiseks. Jah, erinevalt nii mõnestki teisest Maarjamaa linnast (nimesid nimetamatta) toimib siin ühistransport mugavalt ja kiirelt ning sõidab ikkagi sinna, kuhu inimestel vaja. Ning antud rakendusega annab lihtsamalt oma käike planeerida või vajalikku infot leida.

 

Mida me arvame sellest?

Rakendus on kiire, mugav kasutada ning info kergelt kätte saadav. Lisaks võimaldab näha reaalajas busside väljumist antud peatusest. No mida enamat tahta, eks? Ainukeseks puuduseks võiks lugeda selle, et venekeelne kasutajaliides puudub. Võiks ju olemas olla, arvestades ülikoolilinna multikultuurset ning mitmekeelset elanikkonda, eriti kui inglise keel on juba olemas. Njah, põlistel eestlastel vähemalt esialgu probleeme ei ole.

Lõppkokkuvõttes, hea on näha, et siinkandis suudetakse sedasorti teenuse jaoks mugav rakendus ka teha. Järgmiseks võiks olla võimalik rakendusest otse ka mugavalt ja kiirelt ID pilet soetada (teate seda ID kaardi põhist piletisüsteemi, mis on kordi mugavam kui roheline kaart, ning on kasutusel pea kõikjal peale Tallinna). Ehk et, antud rakendus telefonisse paigaldada ning sammud heade mõtete linna.

Tartu bussiajad Google Play rakendusepoes

(1116)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga