Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft esitleb uut Xbox 360 mängukonsooli ja selle lisatarvikut nimega Kinect

Kaugel Ameerikamaal, Los Angelese linnas lükati eile käima järjekordne arvuti-ja videomängude mess E3. Aasta jagu tagasi oli messi naelaks Microsoft, kes teatas kavatsusest luua oma Xbox mängukonsoolile seade, mis võimaldaks ekraanil toimuvat juhtida käte ja jalgade abil. Seadme ja arendusprotsessi koodnimeks sai “Project Natal”. Pärast aastatagusel E3 messil näidatud demoesitlusi on kõik arvutimänguhuvilised pikisilmi “Natal`i” valmimist oodanud. Eile sai see valmis. Microsoft avalikustas eesti aja järgi 17:00 alanud esitlusel nii uue lisatarviku nime, lisatarviku enda ja viimaks veel uue, senisest pisema ja kenama Xbox 360 konsooli.

Project Natal lisatarvik – konsooli kõrvale asetatav kaamerasilmaga seade kannab nüüd ametlikku nimetust : Microsoft Kinect. See registreerib mängija keha ja jäsemete liigutused ning võimaldab need konsoolil ekraanile kanda. Lisaks mängude seadmevabale juhtimisele saab käte-jalgadega navigeerida ka menüüdes ja mujal. Kinect teeb võimalikuks ka elementaarse hääljuhtimise – mängu saab häälkäsklustega peatada, alustada jne. Koos Kinect`iga näevad ilmavalgust ka 15 uut mängu. Vaata täielikku nimekirja siit.

Uus Xbox 360 on senisest väiksem ning töötab Microsofti sõnul “märkimisväärselt vaiksemalt kui senised mudelid”. Sel on puutetundlikud nupud, WiFi ühendus ning 250 GB kõvaketas. Konsooli taga olevate portide ritta on lisandunud spetsiaalne pesa Kinecti jaoks – selle kaudu toimub nii andmevahetus kui ka elektrienergiaga varustamine (vanemate konsoolide puhul tuleb Kinect ühendada eraldi juhtmega vooluvõrku).

Lisaks nimele, lisatarvikule ja konsoolile avalikustas Microsoft ka uute seadmete müügile jõudmise aja. Xbox 360 konsooli saab juba ette tellida, Kinect plaanitakse aga turule tuua neljandal novembril.

Vaata Engadgeti karbist-välja videot Xbox 360 konsoolist

Täna õhtul on E3 messil kavas kaks ülejäänud suuremat esitlust. Eesti aja järgi kell 16:00 astub lavale Nintendo, kellelt oodatakse pulsimõõtjat ning loomulikult uut, 3D-võimelist konsooli Nintendo 3DS. Kell 19:00 on Sony kord – võib mürki võtta, et see Jaapani elektroonikameister  näitab enda PlayStation Move süsteemi. Ehk on seegi juba valmis saanud…

(624)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga