Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy S10, S10 Plus, S10 E ja S10 5G – Samsung tutvustas uut Galaxy S10 nutitelefonide perekonda

Samsung tõi oma iga-aastasel traditsioonilisel üritusel publiku ette oma järjekordsed müügimagnetid. Või vähemalt loodetavad müügimagnetid. Kui Apple oma viimasel tootetutvustusel oli mudelivaliku laiendanud kolme isendini, siis Samsungil oli ette näidata koguni neli mudelit – tavaline S10, suurem mudel S10+, säästuversiooni S10E ja luksuslikum S10 5G.

Tooteseeria loogika on suuresti sama, mis Apple’il. Säästumudel Galaxy S10E on komplekti kõige väiksem ja loomulikul odavam. Kõigest 5,8-tolline ekraan, kõigest kaks kaamerat, üks endlikaamera, 6 või 8 Gb muutmälu, 128 või 256 Gb põhimälu, 3100 mAh aku ning sõrmejäljelugeja telefoni küljel asuval sisselülitusnupul. Küll aga pole Samsung siin koonerdanud telefoni kiibistikuga, mis on kõikidel mudelitel Snapdragon 855.

Nö tavamudelil S10 on 6,1-tolline ekraan, 3 kaamerat ja üks endlikaamera, 8 Gb muutmälu ja 128 või 512 Gb põhimälu, 3400 mAh aku ning sõrmejäljelugeja ekraani sees. Sõrmejäljelugejas on Samsung kasutanud uudset (vähemalt sõrmejäljelugeja puhul) ultrahelitehnoloogiat, mis pidi samuti olema erakordselt turvaline .

Galaxy S10+ võib selle eest kiidelda 6,4-tollise ekraaniga, kolme kaamera ja kahe endlikaameraga, 8 või 12 Gb muutmälu ning kuni 1Tb põhimäluga ja 4100 mAh akuga. Mõistagi on ka sellel mudelil sõrmejäljelugeja peidetud ekraani sisse.

S10 5G paneb aga mudeliseeriale väärilise punkti 6,7-tollise ekraaniga nelja (!) kaamera ja kahe endlikaameraga, 8 Gb muutmälu ning 25 GB põhimäluga, 4500 mAh akuga ning üllatus-üllatus – 5G võrguühendusega. Ainsana kõigist S10 mudelitest puudub sellel aga mälukaardipesa. Eestisse S10 5G ilmselt lähiajale ei jõua, kui ta üldse Eestisse müügile peaks tulema.

Kaamerate rohkusest hoolimata pole ühelgi mudelil näotuvastusrežiimi, kadunud on ka kaarjad ekraaniservad ja kulmud. Viimasest faktist hoolimata meenutavad telefonid disainilt pigem (üllatus-üllatus) Apple iPhone’i uuemaid mudeleid. Küll aga on neil varuks mõndagi, mida Apple’i telefonidel veel pole. Nii saab S10 mudeleid kasutada juhtmevabade laadijatena teiste telefonide või muude vidinate jaoks, mis toetavad juhtmevaba laadimist. Nii on ilmselt päris hea oma telefonist ’toita’ kallima või sõbra telefoni, mille aku otsi hakkab andma. Kaamera ’kulmu’ asemel on kaamerad paigutatud ekraani sisse. Iseenesest on see põnev disainilahendus, kuid paneb löögi alla tarkvaraarendajad, kes peavad arvestama nö auguga ekraanis.

Lisaks valgetele ja mustadele on telefonid saadaval ka roosades, rohelistes, kollastes ja sinistes korpustes.

S10-seeria telefonide operatsioonisüsteemiks saab päris uus Samsungi versioon Android Pie’st, millel on pretensioonikas nimi One.

Hinnaskaalas olulisi üllatusi oodata pole. Säästumudel S10E hakkab maksma veidi alla 800 euro ning S10+ maksimaalsete näitajatega mudel peaks hakkama maksma isegi kuni 1600 eurot.

Vali telefoni kaaned e-poest!

Allikas: Cnet

(707)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga