Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

LG G2 nutitelefon – parameetrisõja järgmine ohver

G2 avang

LG avalikustas eile eelnevalt internetiavarustes suure tagasiside osaliseks saanud G2 telefoni, mis on nutitelefonide  lipulaev. Seadmest oodati järgmist tehniliste näitajate sõja ohvrit ning reaalsuses väga mööda ei pandudki. Ei tasu arvata, et me siin Photopointi ajaveebi toimetuses seetõttu arvame, et G2 on halb seade, üldsegi mitte. Tegu on väga omapärase kontseptsiooniga ning oli ka aeg, et keegi virutaks Samsungile vastu vahtimist Galaxy S4’ga kemplemise eest.

Tehnilised andmed:

  • Protsessor: 2.26GHz neljatuumaline Qualcomm® Snapdragon™ 800
  • Displei: 5,2″ FullHD IPS (1080 × 1920 pikslit / 423 ppi)
  • Mälu: 32GB / 16GB
  • RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
  • LTE-Advanced tugi
  • Kaamera: Tagumine 13MP koos OIS’iga / Ees 2,1MP
  • Aku: 3000mAh
  • Operatsioonisüsteem: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Suurus: 138,5 × 70,9 × 8,9mm
  • Värvid: Must / Valge

Mida need numbrid tegelikult tähendavad? Jätkates tehniliste andmete vaatamist parameetrisõja kontekstis, siis LG G2 on maailma kiireim nutitelefon (seisuga 7. august 2013) ning kõige väiksem 5,2″ FullHD ekraaniga seade. Võib ka öelda, et kõige suurema akuga lipulaev.

Tulles nüüd tükkmaad olulisemate ning elulisemate uuenduste juurde. Tänu väga omapärasele lähenemisele on suutnud LG teha suurema ekraanipinnaga seadme, samas ohverdamata selle üleüldist suurust. G2 ei ole silmnähtavalt suurem võrreldes HTC One või Samsung Galaxy S4 seadmega, kuid võrreldes selle ekraanidiagonaali HTC’ga, on see lausa pool tolli rohkem, S4’ga võrreldes 0,2 tolli. Kuidas nad selle saavutasid? Lihtne, G2 ekraan on seadmel äärest ääreni ning raam selle ümber minimaalne. Ning füüsilised nupud on viidud seadme tagumisele küljele, mis on väga huvitav ühe nuti(tahvelarvuti)telefoni juures. Tõsi ta on, nimetissõrmega mööda tagumist külge nuppu otsida on mugavam, kui teha suuri sõrmeväänamisharjutusi mööda telefoni külgi.

Riistvarast edasi rääkides – 13 megapiksline kaamera koos optilise stabilisaatoriga telefoniga pildistajatele ning muusikagurmaanidele on lisatud, tsiteerides LG pressiteadet “G2 on esimene nutitelefon turul, mis võimaldab 24 bit/192kHz Hi-Fi taasesitust, mis toodab stuudiosarnast helikvaliteeti“. Iseenesest on see väga tore, kuid miks on seadmel nii väike sisemälu? Kodanikud, kes oskaks sellest rõõmu tunda, ei vea endaga MP3 faile kaasas, vaid tahaks oma albumid näiteks FLAC formaadis seadmesse panna, mida kahjuks 16 või 32GB peale nüüd väga palju ei mahu (lisaks suurtele piltidele).

Tarkvaraliselt on loodud erinevaid funktsioone, et kogu telefon toimiks ühtse tervikuna. Õnneks ei ole nendega üle pingutatud, nagu on mõnes (nimesid ei nimeta) seadmes müriaad SRakendusi, millest enamus me ei kasuta. Pigem on piirdutud enamlevinud või kasulikemate funktsioonidega, nagu näiteks kõnele automaatne vastamine, kui telefon kõrva ääres on. Seadme automatiseerimine lisade tahaühendamisel (USB kaabel, kõrvaklapid) on operatsiooni sisse ehitatud . Sarnaselt HTC One ning Galaxy S4 telefoniga on ka G2 varustatud IR saatjaga erinevate koduseadmete juhtimiseks.

Fakt on see, et tegu on tehniliselt igatepidi silmapaistva nutitelefoniga. Kuidas selle reaalses elus kasutamine on, selle jaoks tuleb siiski ära oodata esimesed põhjalikud ülevaated.

 

LGG2 LGG2_Front LGG2_Side

 

Pressiteade

 

LG G2 tutvustab nutitelefonide disainis uut suunda

 Tallinn, Eesti, 7. august 2013 – Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) esitles täna uut LG G2 nutitelefoni, mis on esimene seade LG uuest G-seeriast. Toote esitlusüritus toimus New Yorgis Frederick P. Rose Hall’is, kuhu kogunes ligemale 700 külalist enam kui 30-st riigist. Uus LG G2 iseloomustab LG eesmärki luua tarbijakeskseid uuenduslikke lahendusi. Tarbijate elustiili ja käitumist käsitlenud uuringule tuginedes loodi uus nutitelefon ergonoomilise disainiga ning see on varustatud praktiliste funktsioonidega, pakkudes täiustatud kasutajakogemust.

“Meie definitsioon innovatsioonile on tehnoloogia, mis suhestub tarbijatega,” ütles LG Electronics Mobile Communications Company president ja tegevjuht Dr. Jong-seok Park, kes tervitas üritusel kohaletulnuid. “Innovaatiliste lahenduste väljatöötamisel ole-me alati lähtunud oma tarbijatest. LG G2 on LG ajaloo ambitsioonikaim nutitelefon, mille loomisel viisime selle uurimuse uuele tasandile.”

Uuendusliku disainiga LG G2 nutitelefonil on kõik nupud paigutatud seadme tagaküljele, jättes selle küljed vabaks. Rear Key kontseptsiooni väljatöötamisel lähtuti tarbijate seas läbi viidud uuringust, mille järgi on nutitelefoni külgedel asuvatele nuppudele ligipääs suurte telefonide puhul keerukas.  Nuppude paigutamine tagaküljel ühtib kasutajate nimetissõrme loomuliku asupaigaga, mis muudab seadme käepäraseks.  Lisaks selgus uurimusest, et nuppude ümberpaigutamise tulemuseks oli ka telefonide mahapillamise vähenemine kõne ajal hääle juurdelisamise hetkel.

Pikem vajutus tagaküljele paigaldatud helinupul võimaldab kasutajatel avada Quick-Memo ja kaamera, mis muudab märkemete tegemise ja pildistamise lihtsamaks. Tänu KnockON funktsioonile piisab telefoni sisselülitamiseks kahest vajutusest nutitelefoni ekraanil.

Uuel telefonil on 5,4-tolline Full HD displei, mis on suurim omasugune, mis disainitud ühe käega kasutamiseks tänapäeva populaarsete 2,7-tollise laiusega nutitelefonide kategoorias. Lisaks on tänu LG uuenduslikule Dual Routing tehnoloogiale telefoni äärisraam vaid 2,65 mm kitsas ning IPS tehnoloogia tagab selle, et graafika oleks hea, värvid oleksid täpsed ja pilt selge.

LG G2 on varustatud Graphic RAM (GRAM) mälukaardiga, mis vähendab ekraani energiakasutust ooterežiimil kuni 26% ja suurendab seadme kasutusaega ligemale 10%. Tänu 3,000mAh akule, mis on disainitud targalt, võtmaks siseruumist viimast, on LG G2 igati valmis töötama läbi terve päeva.

Uus LG G2 on varustatud pildi optilise stabiliseerimise tehnoloogiaga, mille tulemusel on pildid selgemad ja teravamad ka liikudes või hämaras keskkonnas pildistades. Lisaks aitavad Super Resolution ja Multipoint AF funktsioonid hoida fookust.

LG G2 on esimene nutitelefon turul, mis võimaldab 24 bit/192kHz Hi-Fi taasesitust, mis toodab stuudiosarnast helikvaliteeti. Nii on tarbijatel nüüd võimalus kuulata nutitelefonist realistlikumat heli kui eales varem.

Uuringud näitavad, et kõige sagedamini kasutatavad nutitelefoni funktsioonid on need kõige elementaarsemad nagu SMS, sotsiaalvõrgustikud, navigeerimine ning muidugi helistamine. LG G2 telefonis on aga mitmeid täiendavaid kasutajakogemuse (UX) funktsioone, mis pakuvad praktilist väärtust, keskendudes nutitelefoni populaarseimatele ülesannetele:

  • Answer Me — Vastab automaatselt kõnele, pärast helinatooni vaigistamist, kui telefoni viiakse kõrva juurde.
  • Plug & Pop — Soovitab valikuid ja seotud funktsioone, kui ühendatakse kõrvaklapid või USB juhe.
  • Text Link — Tekstisõnumites on lihtne valida teavet, mida salvestada memona või kalendrisse või kasutada otsingus Internetis või kaartidel.
  • QuickRemote — LG G2 abiga ei saa mitte ainult kaugjuhtida populaarseid koduse meelelahutuse seadmeid, vaid see võib nn. õppida ka tavalistelt kontroll-pultidelt, et see töötaks mugavalt erinevatel seadmetel erinevate nupupaigutuste ja paroolidega.
  • Slide Aside — Pakub lihtsamat multitegumtöötlust tänu võimalusele lihtsalt libistada kolme sõrmega jooksvad rakendused kõrvale.
  • Guest Mode — Kaitseb omaniku privaatsust, kuvades vaid eelvalitud rakendusi, kui võõrad/külalised kasutavad telefoni oma sekundaarse sisselogimise mustriga.

LG G2 nutitelefonil on tööstuse kõige arenenum mobiilne kiibistik, Qualcomm® Snap-dragon™ 800 protsessor.

Ülemaailmse avaürituse järgselt 7. augustil New Yorgis jõuab LG G2 järgmise kaheksa nädala jooksul müügile üle kogu maailma, alustades Lõuna-Koreast, millele järgnevad Põhja-Ameerika, Euroopa ja teised võtmeturud.

Põhiandmed:

  • Protsessor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 Processor
  • Displei: 5,2-tolline Full HD IPS (1080 x 1920 pikslit / 423 ppi)
  • Mälu: 32GB / 16GB
  • RAM: 2GB LPDDR3 800MHz
  • Kaamera: Tagumine 13.0MP koos OIS’iga / Ees 2.1MP
  • Aku: 3,000mAh
  • Operatsioonisüsteem: Android Jelly Bean 4.2.2
  • Suurus: 138,5 x 70,9 x 8,9mm
  • Värvid: Must / Valge

(2156)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga