Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kui palju ruumi on 16 Gb mobiiltelefonis tegelikult?

2-Mobile-storage-space-01

Tänapäeval on mobiiltelefonide juures saanud standardiks 16 Gb. See on fakt. Kindlasti on veel mudeleid, millel on ka 8 Gb põhimälu, kuid rakenduste (sh mängude) mahtude kasvu, kaamerafotode kasvavat resolutsiooni (ja seega ka pildifailide suurust) arvestades kuulub see number ajalukku.

Reaalsuses aga on see number põhimõtteliselt reklaamitrikk, millega meelitada pahaaimamatut tarbijat. See tähendab, et kui telefoni põhimälu isegi on 16 Gb nagu tootja välja hüüab, siis kasutada sellest saab kasutaja vaid osa. Ning selle osa suurus varieerub erinevate mudelite vahel kuni 25% võrra mälu kogumahust.

CultofAndroid võrdles populaarsemaid 16 Gb mudeleid ning jõudis tegelikult üpris oodatud järeldustele. See, et nii Samsung, HCT, kui LG tuubivad oma muidu igati tublid telefonid täis erinevat bloatware’i pole ilmselt kellelegi saladus. Lihtsalt keegi polnud varem pööranud tähelepanu nende mahtudele. Kõige ekstreemsem on siin ilmselt Samsung oma TouchWiz tarkvaraga, mis peaks suurendama nö tarbija kasutusmugavust. Reaalsuses aga vähendab kasutaja jaoks telefoni vaba mälumahtu peaaegu pooleni – 8, 56Gb-ni. Sama ’kasutajamugavust pakub ka HTC Sense, mis jätab kasutajale 10,44Gb vaba mälu.

Kõige enam vaba ruumi saavad Apple iPhone5C kasutajad – 12,6Gb. Apple’i eeliseks on see, et ta ei pea enam oma operatsioonisüsteemile mingeid lisasid installeerima. Google Nexus 5 nö puhas Android näitab siin oma võimalusi, jäädes vabade gigabaitide poolest teisele kohale 12,28Gb-ga. Android võib muidugi kiidelda sellega, et võib telefonide mahtu reeglina suurendada mälukaartide abil. Samas pole mälukaartilt jooksvad mängud või rakendused paraku nii nobedad kui telefoni põhimälu kasutavad.

Seega järgmist telefonimudelit soetades tuleb alati kasuks välja uurida, kui palju telefoni mahust on tootja jätnud tarbijale kasutada. Mälukaardid on head küll, kuid põhimälu ikkagi parem. Et aga üks pilt on parem kui tuhat sõna, siis soovitame enne uue telefoni soetamist pisut mediteerida artiklit illustreeriva pildi juures.

Allikas: CultofAndroid

(1041)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga