Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy Note 2 – kuninglik kaelkirjak

Kui Samsung tuli turule oma Samsung Galaxy Note’iga (mitte siis 10,1-ga) oli ilmselt vähe neid, kes koljatliku 5,3 tollise ekraaniga phablet’ile (phone + tablet) pikka iga ennustasid. Tegelikult aga üllatas selle hiigeltelefoni edu ilmselt ka Samsungi ennast – kogu maailmas müüdi üle 6 miljoni Samsung Note’i. Ilmselgelt nišitooteks ja töövahendiks mõeldud telefoni populaarsus lõi ilmselt Samsungile pähe ja juba pool aastat tagasi ilmusid esimesed kõlakad Note’i uusversiooni kohta. Kuna olin isegi veel äsjane Note’i kasutaja, siis hoidsin neil juttudel hoolikalt silma peal. Fänboid näitasid üles kõige uskumatumat fantaasialendu.

Eile õhtul tõigi Samsung oma uue Note mudeli avalikkuse ette. Ja ohh seda globaalset pettumusohet foorumites ja fännide kuumalt tuksuvates südametes. Kuigi olles mõningate parameetrite poolest oma eelkäijast parem, ei õigusta need (vähemalt minu arvates) Note’ile number 2 lisamist. Aga vaatame uut mudelit siis lähemalt.

Juba mõnda aega oli teada, et uue Note’i ekraan tuleb 5,5“ ja nii see ka sündis. Ainult, et suurema ekraani juures vähenes selle resolutsioon (Note 1280×800 (285ppi), Note2 1280×720 (267ppi)). Miskipärast vähenes ka esikaamera resolutsioon 2Mp pealt 1,9 Mp peale. Kõnetoru on veninud 5,2mm pikemaks, 2,5mm kitsamaks ning 0,3mm õhemaks. Kõik ülejäänud parameetrid on aga kasvanud. 1,4GHz kahetuumalise Exynos protsessori asemel on 1,6GHz neljatuumaline Exynos, aku on 2500mAh asemel 3100mAh-ine ning vahemälu on 1 giga asemel 2. Erinevalt vanast 16-gigase mäluga eksemplarist on Note 2 saadaval kolmes suuruses – 16, 32 ja 64 Gb. Umbes nagu teataval i-tähega algaval telefonil. Ainult, et Note 2 mälumahtu saab suurendada kuni 64 Gb-se mälukaardi abil. Viimase olulise uuendusena võiks veel mainida Note 2 lisandunud NFC tuge. Ning mõistagi on kasutatavaks tarkvaraks uusim Android Jelly Bean.

Need, kes lootsid, et uude Note’i leiavad tee ka SIII kavalad tarkvaralised toredused pidid kibedalt pettuma. SIII-lt on võetud vaid näpuotsaga pildistamist puudutavat, kuigi kaamera sensor jäi endiselt 8Mp juurde.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et uus Note2 ei õigustanud fännide lootuseid ja ootuseid ning need, kes arvasid, et uus mudel erineb vanast samapalju kui Galaxy SIII erines SII-st pidid pettuma. Samsungi õigustuseks võib siiski öelda niipalju, et ta ise tarbijate ootuseid eelnevalt kõrgele ei kruvinud, vaid pigem vaikis nagu kult rukkis. Seega võivad fännid süüdistada vaid ennast, kui said uue lemmiku asemel hoopis kuningliku kaelkirjaku (kuninglik kaelkirjak – vt M.Twain „Huckleberry Finn“).

Vaata Samsungi ametlikku pressiteadet Samsungi veebilehel

(635)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga