Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kompaktkaameraga Indias 10. Kivid kivide peal

Untitled-1 copy

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. Sweep Panorama režiimis. (kliki pildil ja vaata suuremalt)

Kas te mäletate sellist sarja nagu The Flinstones?! Ma arvan, et see filmiti siin, Hampis. Nali naljaks, aga tõesti ma ei ole terve elu peale kokku ka nii palju kive näinud. Siin üks kivi, seal üks kivi, eemal terve mägi kividest. Kivid kivide peal, kivid kivide all, üks suur kivi väikese kivi peal, väikesed kivid suurte kivide peal. Täpselt nagu hiiglaslikud lapsed oleks siin käinud mängimas ja neid kive asetamas üksteise otsa.

DSC01589

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/2,8, 1/400 sek, ISO 100.

DSC01559

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/3,5, 1/2000 sek, ISO 200.

Kohalikud arvavad, et siin on jumalate käsi mängus. Meie leidsime 3 versiooni ja veel ei tea mille kasuks uskuda. Esimene on jumalate käsi, teine on jääaeg ja kolmas on vesi. Ilmselgelt lõpuks jääb kaalukauss sinna jumalate kätetöö poole pidama. Sest tõesti see maastik on nii uskumatult müstiline. Mitu päeva olen oma mootorrattaga ringi sõitnud ja suu ammuli imetlenud. Jah, mul on mootorratas. Siin on kõigil mootorrattad, sest päeva rent on 1.3 eurot. Peaaegu nagu sulle antakse ratas niisama kasutada.  Pole midagi paremat, kui sõita tulikuumal suvepäeval keset Indiat mootorrattaga kuulates kõrvaklappidest mahedat haussi.

DSC01424

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/16, 1/320 sek, ISO 640.

DSC01454

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/2,5, 1/2000 sek, ISO 50.

DSC01516

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/9, 1/320 sek, ISO 250.

Hampi on tuntud oma rikkaliku templite kultuuri poolest(ka need on enamus lihtsalt kivid üksteise otsa laotatud). Turistina ja ajaloohuvilisena on siin kultuuri tohutult palju. Aga kui sa oled backpacker, siis see on ideaalne koht kus veeta nädalake. Võib ka öelda,et Hampi on Lõuna-India mägironijate meka. Paljudest kohvikutest saab laenutada kõik vajaliku varustuse, ronimisvõimalusi on alates amatööridest, kuni tipp-professionaalideni välja. Küsi kindlasti ka eraldi kaarti, kus on kõik ronimiskohad märgitud koos raskusastmega.

DSC01498

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/9, 1/800 sek, ISO 250.

Kui sa tahad tunda päevast päeva seda Indiat enda ümber, siis otsi omale öömaja Hampi Bazaar linnaosast. Kui sa aga tahad rohkem rahulikumat ja sotsiaalsemat keskkonda, siis mine üle jõe ja otsi üles Shanthi restoran/hostel.

Olen juba mitu nädalat otsinud head kohvi, aga väga ei leia kuskilt. Enamus kohvi mis nad pakuvad on mingi veider pulber kuhu lisatakse vett ja tulemuseks on kohvimaitseline jook. See kohvi ei sisalda isegi kofeiini. Eile leidsin Hampis koha kus pakutakse reaalset kohvi, Lavazzat. Ma tean küll, mis te baristad kõik mõtlete praegu, aga eks te üritage paar nädalat ilma kohvita olla! Restorani nimi on Mango Tree. Varsti lähen Keralasse, seal on kindlasti kohviga palju paremad lood.

Kui sa ronimas ei käi ja väga ei viitsi nendesse templitesse ka minna(mis kõik näevad suhteliselt sarnased välja), siis Hampi on üks tohutult laisk koht. Nagu enamus turistilikes kohtades Indias, tehakse sul tillukese raha eest kõik ette ja taha ära.

Untitled-2

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. Sweep Panorama režiimis.

Sõbrad kogu aeg tahavad, et ma ikka neid seiklusi ka kirjutaks, või mingeid rõvedusi või ükskõik mida, mis annaks kerget šokki. Üks “hea” lugu on Hampist küll.

Istun järjekordselt seal Mango Tree kohviku trepil ja naudin hommikukohvi koos sigaretiga. Mulle läheneb väike poiss ja üritab postkaarte müüa. Keeldun koheselt ja tegelen oma nautimisega edasi. Aga ei, poiss ei lähe ära vaid pomiseb väga vaiksel ja kurval häälel midagi. Üritan temast aru saada, aga kuidagi ei õnnestu. Pomiseb midagi sellist.. mister..lets go..lets go.. your room..where do you go.. lets go.. please..mister.. i can do whatever. Ja siis oma käega imiteerib nagu tegeleks suuseksiga.

Olin täiesti löödud ja jäin lihtsalt suu lahti teda vaatama. Kas tõesti see alla kümne aastane poiss praegu pakub mulle teenust. Ei öelnud midagi ja läksin kohvikusse tagasi. Kümme minutit hiljem sisenevad kohvikusse kaks valget neiut koos kahe väikese India poisiga, kellest üks on seesama eelpool mainitud õnnetu poisike. Tüdrukud otsustasid poistele lõuna välja teha, postkaartide ostmise asemel.

Istuvad nad seal, minust paari meetri kaugusel ja naudivad lõunat, kui järsku seesama poiss keerab vaikselt ümber, rullib oma märkmiku toruks ja pistab selle omale suhu. Ise samal ajal nukralt mulle otsa vaadates ja selgelt silmadega näidates, et me võiksime koos sellest restoranist lahkuda. Tegi seda teistele täiesti märkamatult.

Ei oskagi seletada mis tunne mind valdas, mingil määral olin šokeeritud, natuke kurb, ja mingi viha oli ka, aga täpselt ei tea mille vastu. Võttis paariks tunniks sõnatuks. Hiljem nägin neid samu saksa neidusid, kes ütlesid, et see poiss oli 8 aastane.

DSC01502

Foto pildistatud Sony RX1 3150.65€ kompaktkaameraga. f/9, 1/320 sek, ISO 1000.

Homme sõidan Bangaloresse, Karnataka pealinn. Väga ei meeldi see linna minemise mõte, aga kahjuks ei leidnud muud võimalust, kuidas ma saaksin linna vältida ja otse Keralasse sõita.

Vaata kõiki “Kompaktkaameraga indias” artikleid siit

(372)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony DSC-RX1 24,3 megapiksliga täiskaader Exmor CMOS sensor, Carl Zeiss Vario Sonnar T* f/2 fiksobjektiiv (35mm), manuaalrežiimid, RAW fail, Full HD video, HDMI, 3" XtraFine LCD
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga