Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kasulikud vidinad 97. Omega OTG USB kaabel

IMG_9584 
Tahvelarvutid ja telefonid on ideoloogiliselt loodud sellisena, et väliseid lisaseadmeid nendega eriti ei kasutataks. Ei ole neil eriti ühenduspesasid selle jaoks, peaks nagu saama kõik sisendused ekraanil teha ja andmeliigutused üle traadita ühenduste teha. Eestlane on aga jonnakas inimene tahab asi nii teha nagu talle meeldib, ja ikkagi igasugu juhtmega varustatud lisaseadmeid nutiseadmetega kasutada, vähemasti proovidagi. Uuemate Androidi versioonidega on see mitmel juhul ka võimalik, ent kuna seadmed on varustatud microUSB pesaga, on vaja üleminekut tavalise USB pesa peale. Selleks ongi loodud Omega OTG USB kaabel.

Loosimine on lõppenud, Random.org valis võitjaks nr 4. ehk Janno! võtame võitjaga ühendust.

IMG_9585 
Tegemist on lihtsa, poolevaksase juhtmejupiga, mil ühes otsas MicroUSB pistik, mis läheb nutiseadmesse, ning teises otsas täiesti tavaline USB pesa. Kaabel ise muidugi sinu nutiseadet kõikvõimalikke lisajubinaid tunnistama ei pane. Tahvlil või telefonil peab olema ka USB OTG tugi ( enamasti nimetatud “Host” funktsiooniks). Asja iva on selles, et USB ühendus eeldab, et üks seadmetest võtab olukorra juhtimise enda alla ja teine kuuletub vaguralt. Nutiseadmete MicroUSB pesa on esmatähtsalt loodud tema ühendamiseks tavalise lauaarvuti või läpakaga, mil juhul on kupjaks suur arvuti ja nutiseade on ori. Host funktsiooniga android-seadmed aga suudavad kamandajarolli ise üle võtta, kui USB pessa on ühendatud hierarhias veel madalamal seisev seade.

IMG_9587 
USB Host funktsioon on olemas enamikel uuematel nutiseadmetel. Väga jämedalt üldistatud reeglina võib öelda, et Androidiga saab tööle lõviosa sellistest seadmetest, mis windowsi puhul ei vaja driveri installi. Mis tähendab et tavaline kodukasutusprinter ei hakka tahvelarvutiga tööle ka siis kui on olemas Host funktsioon ja Omega OTG kaabel. See vana Speedlink Bedrock klaviatuur hakkas aga selle Anroid 4.2’ga varustatud Prestigio Multipad 7.0 Ultra+‘ga koheselt tööle. 

IMG_9589 
Siin on sama tahvliga ühendatud päevi (ja aastaid) näinud Razeri hiir. Tuleb välja, et androidis on selleks juhuks olemas täiesti pesuehtne hiirekursor, mis hiire ühendamisel ekraanile ilmub. Üsna huvitav kogemus on peale pikka aega ainult näpuga ekraanil asjamist androidis seda vana sõpra kohata. 

IMG_9592 
Kolmandaks proovisin ühendada mälukaardilugeja. Siinkohal muutusin ise juba pisut skeptiliseks, ent asjata. Kui lõpuks leidsin appi, mis annab ligipääsu failisüsteemile (androidil vaikimisi seda ei ole, aga enamasti on seadmetootjad ise mingi variandi kaasa pannud), siis leidsin sealt ka mälukaardil olevad kaustad. selle kaabliga saab proovida igasugu USB seadmeid, näiteks mälupulki, väliseid kõvakettaid, netipulki ja muud säärast. Siiski peab arvestama, et iga seade ei pruugi androidiga toimida, kuigi teine analoogne seade mingi teise tahvliga toimib. Kui tegemist on Winowsiga varustatud tahvelarvutiga on elu muidugi lihtsam, sest windowsile on praktisiliselt igal seadmel driver olemas.

(5684)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega kaabel microUSB - USB OTG 0,15m (OUOTG) microUSB OTG (On-the-Go) kaabel sinu nutitelefonile või tahvelarvutile
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga