Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Apple macOS Sierra tuleb sügisel koos Siri ja 150 GB pilveruumiga

macos-sierra-clipboard

Apple’i eile alanud igaaastasel arendajate konverentsil tõi õunafirma avalikkuse ette ka OSX operatsioonisüsteemi ees ootavad uuendused, millest kõige suurem on tõenäoliselt nimemuutus – juba sügisest on OSX-i nimi macOS ning selle viimane versioon hakkab kandma nime macOS Sierra.

Suurimaks ja võibolla paljude jaoks olulisemaks uudiseks on siin see, et Apple teeb oma populaarse iOS virtuaalassistendi Siri kättesaadavaks ka macOS-i kasutajatele. Suure arengu on läbi teinud ka Siri ise. Nii vastab see ka keerukamatele ning mitmeid võtmesõnu sisaldavatele päringutele. Samuti saab Siri otsingutulemusi (näiteks pilte) tõsta mugavalt otse otsinguaknast käsilolevasse töösse.

Operatsioonisüsteemi uuenduse juures paneb Apple jätkuvalt suurt rõhku Continuity-funktsioonile, mis võimaldab ühes, näiteks iOS-operatsioonisüsteemiga varustatud, seadmes alustatud tööd sujuvalt jätkata kas siis laua- või sülearvutis. Nii saab näiteks Universal Clipboard-funktsiooniga ühest seadmest ’lõigatud’ teksti või pildid kopeerida sujuvalt üle teise seadmes käsil olevasse töösse.

iCloud Drive-rakendus lubab näidata Maci töölauda ka teistes macOS-iga varustatud seadmetes sh ka iOS seadmetes. Senise 20Gb tasuta pilveruumi asemel hakkavad macOS-i kasutajad saama 150Gb tasuta pilveruumi!

Kasutuse turvalisust ja mugavust aitab muuhulgas parandada uus funktsioon Auto Unlock , mis avab arvuti, kui sellele näiteks Apple Watch-kellaga piisavalt lähedale minna. Mugavamaks on muudetud ka Apple Pay-rakendust veebipoodidest ostlemiseks. macOS Sierraga saab ennast maksmisel identifitseerida ka telefoniga (TouchID) või kellaga (lihtsalt ekraani toksates). Paraku seda mugavat funktsiooni esialgu Eestisse oodata siiski pole.

Uudsena on uue macOS-iga saadaval ka televiisoritest tuttav pilt-pildis funktsioon, mis lubab panna käimasoleva töö kõrval ekraanile tiksuma ka mõne filmi või telesaate.

Uus macOS on kättesaadav MacBookidele ja iMac’idele väljalaskeaastaga suurem kui 2009 ning alates 2010 aasta MacBook Air’idele, MacBook Pro’dele, Mac minidele ja MacPro’dele. Kasutajateni jõuab uus operatsioonisüsteem käesoleva aasta sügisel.

Allikas: Engadget 

 

(652)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga