Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Omega TV tuuner nutiseadmetele

IMG_4430

Tahvelarvuti või nutitelefoniga teleri vaatamine ei ole absoluutselt üldsegi midagi keerulist, eks? Lae ainult mingi flash’i toetav veebilehitseja alla, mine kohaliku telekanali kodulehele ning voilà saadki omasaateid tagantjärgi vaadata. Mida teha siis, kui su internetiühendus ei ole antud hetkel piisavalt kiire või on hoopis mahupõhine? Siis ei saa nii mugavalt ju otse veebist vaadata videoid ning peab ikkagi end kontrollima – kui palju vaadata. Photopointi tootevalikust on läbi käinud paar tahvelarvutit, millel DVB-T tuuner sisse ehitatud, kuid neil kahjuks viimase parameetriga positiivsed aspektid said otsa. Apple kasutajate diskrimineerimisest ma siin parem üldse ei räägi.

Ära lase enda pead norgu ning kohe kindlalt ära lase endale Pikal tänaval mõnes kangialuses pähe määrida kaasaskantavat telerit (seda otseses ning kaudses mõttes). Me oleme 21. sajandis ning telenovela’de nautimiseks on ka mugavamaid võimalusi. Üheks neist on Omega DVB-T Mobile WiFi Tuner OUDTY01, mis sobib nii Android kui iOS seadmetele.

Siit tegelikult tuleb välja ka põhjus #2358, miks valida endale Windows 8 operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti – pista sellele sappa ükstapuha milline USB DVB-T tuuner ning probleemid lahendatud.

IMG_4419

IMG_4418

Mõistlikum on alustada sellest, kuidas antud seadeldis töötab. Sellel TV tuuneril on endal integreeritud ISDB-T ning DVB-T vastuvõtja (viimast kasutatakse ka Eestis). Voolu saab tuuner sisemisest liitiumakust või otse microUSB pesast. Vastu võetud ning lahti pakitud telepilt edastatakse nutiseadmesse aga omakorda üle WiFi võrgu. Just üle WiFi  vastava tarkvaraga käibki seadme juhtimine, pildi edastamine tahvelarvutisse jms.

IMG_4424

 

Aitab nüüd teooriast ning lööme küünes sellele seadeldisele taha. Esmalt on vaja alla laadida SianoTV rakendus Google Play rakendusepoest või iTunes App Store‘st oma nutiseadmesse. Seejärel lülitame põhja all olevast lülitist TV tuuneri sisse ning ühendame oma nutiseadme tuuneri poolt loodavasse WiFi võrku. Jah, teleri vaatamise ajal ei ole võimalik internetis olla, kuid egas ühe ekraani peal multitasking just kõige kergem polegi.

Rakendus avatud, tõmbame antenni välja ning suundume kanaleid otsima. Eestit sealt valikust ei leia, kuid määrates Soome, tulevad otsinguga kõik vabalevis olevad kanalid nähtavale. Egas peale seda ei olegi midagi muud, kui vajutada kanali nimele ning nautima!

SianoTV rakendus - kanalid

SianoTV rakendus - saade

Selle pisikese seadme juures on samas antenn veel väiksem. See omakorda tähendab seda, et keset kõrgemaid hooneid või kaugemal saatjast ei pruugi signaali kätte saada. Tartus Annelinna korteri rõdul oli signaal juba rahuldav, Ülenurmes võisin lausa pea peal seista – pilt jooksis ikkagi sujuvalt. Samas keset rabasid on võimalik taha ühendada ka väline antenn – eeldusel, et mõne puraviku alt leiad antennikaabli otsa. Nimelt on pisike antenn eemaldatav ning selle asemel saab keerata vahelüli, mille teises otsas klassikaline antennikaabel.

IMG_4427

IMG_4426

Integreeritud aku peab vastu kuni 4 tundi teleri vaatamist. Reisil või matkal olles ei ole seda just kõige rohkem. Ning ma parem ei räägi nendest pikkadest vaevalistest sõitudest lastega. Hea lahend tootja poolt – siis kui seade töötab, saab kasutada ka microUSB pesa kaudu välist toidet. Pane TV tuuner auto 12V voolupessa või otsapidi akupanga taha ning enam ei ole sa nelja tunnise vaatamisega piiratud.

IMG_4423

IMG_4425

IMG_4421

Kes on tehnilistest andmetest huvitatud, neile ka pisike maiuspala:

  • DTV formaadid: ISDB-T (Full-Seg, 1-Seg i 3-Seg) ja DVBT-T
  • Toetatud sagedused: VHF (174-240 MHz) ja UHF (470-862 MHz)
  • Wi-Fi: Atheros AR6103; IEEE 802.11b/g/n (1-stream); tööraadius ~10m
  • Toetatud operatsioonisüsteemid: iOS 5.1.X või uuem; Android 4.0.3 või uuem
  • microUSB laadimine (kaabel komplektis)
  • Aku vastupidavus: 4 tundi kasutust
  • Antenn: teleskoopantenn, MCX
  • Toiteadapter: 5V, 2A (komplektis)

IMG_4428

 

Pisike ning kompaktne DVB-T digituuner on üks tore asi, mida kaasa võtta oma suvisele tunne Eestimaad ringreisile või hoopiski pikkadele rongisõitudele Valgast Tallinna. See ei võta palju ruumi su kotis (Nexus 7 2012 kõrval mõjub vaat et miniatuursena), eraldi vaatamise eest maksma ei pea ning aktiivset internetiühendustki ei vaja. Soovi korral kasvõi salvesta mõni saade või uudis hilisemaks vaatamiseks. Mida enamat sest tahta?

Omega DVB-T Mobile WiFi Tuner OUDTY01 photopointis 79.99€

(3317)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Omega TV tüüner DVB-T Mobile WiFi OUDTY01
  • DigiTV vastuvõtja sinu nutiseadmele
  • Tööraadius ~10m
  • Sobib nii Android kui ka iOS seadmetele
  • Aku vastupidavus 4 tundi
  • Toetab telesaadete salvestamist
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga