Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Samsung Galaxy Tab 2 tahvelarvuti – 7.0″ ekraaniga

Samsung Galaxy Tab 2 tahvelarvuti 253.15€ 7″ ekraaniga versioon tundub pealtnäha rutiinse uuendusena kahe aasta eest Photopointi ajaveebis karbist välja võetud esimesest Galaxy Tab`ist. Kuid mis see siis tähendab? Seesama seitsmetolline hall ja igav Galaxy Tab 2 on Amazoni veebipoe enammüüdud tahvelarvutite nimistus väga auväärsel teisel kohal. Otse Amazoni enda Kindle Fire ees ning paljuülistatud Google Nexus 7 järel.

Peadpööritav müügiedu on Galaxy Tab`i saatnud kahel põhjusel: esiteks ülisoodne hind. Photopointist saab selle tahvelarvuti baasmudeli 253.15€ (WiFI ja 8 GB) kätte kõigest 249 euroga. See on tõepoolest “kõigest”, sest senini ei ole kõrgema klassi tahvlitootjad oma hindu niivõrd alla lasknud.  Teiseks populaarsuse põhjuseks on muidugi tahvelarvuti omadused – vaatamata tagasihoidlikule välimusele võib Galaxy Tab 2 juurest leida palju head – nii riist- kui tarkvaralise poole pealt. Mida täpsemalt? Vaatame allpool:

Samsung Galaxy Tab 2 7.0″ olulisemad tehnilised andmed

  • operatsioonisüsteem: Android 4.0 ICS
  • ekraan: 7″ PLS TFT LCD, 1024 × 600 pildipunkti
  • ühendused: Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi
  • kaamera: 3 megapikslit (taga), VGA veebikaamera (ees)
  • mälu: 8 GB sisemälu, kuni 32 GB microSD kaart
  • vooluallikas: 4000mAh liitiumaku
  • mõõdud: 193,7 × 122,4 × 10,5 mm
  • kaal: 344 g.

Kui vaadata kõrgema klassi tahvelarvutite nimistut, siis näeme, et 10″ ekraanidega tahvelarvutite kõrval on alternatiivseid 7″ ekraaniga tahvleid väga vähe. Samsungi kõige otsesem konkurent ongi vast Asuse toodetud Google Nexus 7. Seda aga teatavasti veel Eestist osta ei saa.

7″ tahvelarvuti ihalejal on muidugi võimalus valida endale midagi sobivat Archose mahukast portfooliost. Samas hinnaklassis olev Archos 80 G9 Tablet 8GB Turbo 253.15€ on Samsungiga võrreldes väga sarnaste tehniliste andmetega seade.  Ekraan pisut suurem, protsessor pisut võimsam, korpus pisut paksem, ja ilma tagaküljel oleva kaamerata. Keda huvitab Samas hinnaklassis olev 3G ühendusega tahvel, peaks vaatama Prestigio MultiPad 7074 poole 161.65€.

Karbis on: Samsung Galaxy tab 2 7.0, USB-kaabel, laadimisadapter ja kasutusjuhendid. Tavaliselt on Samsungil tahvelarvutitega ka nööpkuularid kaasa tulnud. Siin on aga hinna madalal hoidmise eesmärgil need komplektist välja jäänud.

Nagu sissejuhatuses öeldud – midagi erutavat Galaxy Tab 2 välimuses ei ole. Ei ees…

…ega ka taga.

Tahvelarvuti disain viitab sellele, et seda kasutatakse enamasti püstipidises asendis. Nuppude, kõlarite ja veebikaamera asetused on täpselt samad mis tollel kahe aasta tagusel Galaxy Tab`il.

Aga 7″ ekraaniga tahvelarvuti mahub paremini pihku kui suurem kümnetolline.

Laadimiseks ning arvutiga ühendamiseks ei ole Samsungil kahte eraldi pesa (nagu nt Archose tahvelarvutitel) vaid üks lai. Ühest küljest on see ju hea, sest mida vähem ühenduskaableid, seda parem. Teisest küljest võiks aga micro USB ühendus oma standardsuse tõttu kasuks tulla olukordades, kus Samsungi enda kaabel koju ununenud on.

Laadimine toimub niiviisi.

Üheks plussiks kasvõi sellesama Google Nexus 7 tahvelarvuti ees on Samsung Galaxy Tab 2 tagaküljel asuv kaamerasilm. Nexusel (ega ka enamikul teistel sama hinnaklassi tahvlitel) tagaküljel olevat kaamerat ei ole. Seega on fotode tegemine (v.a autoportreede) teiste tahvlitega väga tülikas.

Tahvelarvuti all on kõlarid ja ühenduspesa laadimiseks/arvutiga ühendamiseks.

Vasakul pool on micro SD mälukaardipesa.

Ülal on 3.5mm audioväljund.

Paremal on aga kaks standardset nuppu. Ülemine sisse-välja lülitamise ning alumine audiotaseme jaoks.

Huvitavamad omadused ootavad meid aga ees siis, kui tahvelarvuti tööle paneme. Operatsioonisüsteemiks on siin Android 4.0.3. Seda on aga Samsung pisut mudinud – lisanud nii funktsionaalsust kui ka standardist pisut teistsuguse välimuse. Minu arvamuse kohaselt on tulemus väga hea.

Tahvelarvuti 7″ ekraan on piisav selleks, et vaadata ja lugeda Photopointi ajaveebi ilma suumimata.

Alumisel menüüribal näeme lisaks kolmele standardsele ikoonile (tagasi, koju ja viimati kasutatud rakendused) veel ka neljandat. Sellele vajutades teeb tahvelarvuti ekraanisalvestuse. Salvestus avaneb kohe rakenduses, mis lubab tehtud pildile midagi kirjutada või märkida, seda lõigata ning seejärel salvestada, jagada või meilile saata. Mugav ja tore, kuid ma pole kindel, kas see oma kohta põhinavigatsioonikolmiku kõrval ka päriselt väärib.

Siin seesama ekraanisalvestuse tuunimise programm. Saab valida erinevaid virtuaalseid kirjutusvahendeid ja värve.

Teiseks huvitavaks lahenduseks on nn minirakendused. Alumisel menüüribal olevat noolekest puutudes kuvatakse ekraani allaserva 6 pisirakendust. Neid saab kasutada nii, et taustal olev rakendus ekraanilt ei kao.

Oletame näiteks et tahad Photopointi veebilehel olles mingit toodet vaadates selle hinda kroonidesse või dollaritesse ümber kalkuleerida. Võtad siis lahti pisirakenduse nimega Calculator, konverteerid hinna ümber (pisirakendust saab ekraanil ka siia-sinna liigutada) ning paned pisirakenduse taas kinni. Niimoodi saab kasutada kalendrit, mängitada muusikat, vaadata maailma kellaaegu, sirgeldada märkmeid ning hallata arvuti protsesse Task Manager`is.

Vaikimisi installeeritud rakendused.

7″ ekraaniga Samsung Galaxy Tab 2 on hetkel üks enammüüdud tahvelarvuteid maailmas. Ning seda põhjusega. Korralik ekraan, sujuv ning tavalisest funktsionaalsem kasutajaliides, tagaküljel olev kaamera, firmamärk esipaneelil ning muidugi enneolematult soodne hind teevad sellest tahvelarvutist hea valiku neile, kes soovivad kvaliteeti võimalikult väikese hinnaga. Samsung Galaxy Tab 2 7.0 just täpselt seda pakub.



(1373)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Samsung Galaxy Tab 2 7" 8GB Titaan WiFi ühenduse ja 7-tollise ekraaniga tahvel ühendab endas suhtluse, multimeedia ja veebi funktsionaalsuse
Archos 80 G9 8GB Turbo Kiire OMAP™ 4 mitmetuumalise protsessori, mahutundliku 8" multi-touch ekraani, WiFi ühenduse ning optimeeritud Android op-süsteemiga tahvelarvuti.
Prestigio MultiPad 7074 7" 3G tahvelarvuti Proovi uue MultiPad 7 seeria piiramatut mobiilsust ja võimsust
Samsung Galaxy Tab 2 7" 8GB 3G Titaan Naudi multimeediat ja veebi
Samsung Galaxy Tab 2 10" 16GB Titaan Naudi multimeediat ja veebi
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga