Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Samsung Galaxy Tab 10.1 tahvelarvuti

Kui teie eesmärgiks on otsida üles parim Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti, siis olete ta leidnud. Mõni võib ju vastu vaielda, et Kuidas siis Samsung Galaxy Tab 10.1 tahvelarvuti 608.98€ Asuse “Transformerist 405.65€” kehvem on… Ega ta vast otseselt kehvem olegi, kuid kuidagi kompaktsem, standardsem ja läbimõeldum nii riist- kui tarkvara poole pealt on Eile Photopointi poodidesse jõudnud Samsungi uus Galaxy Tab küll. Väliselt sarnane iPad 2`le, operatsioonisüsteemilt aga viimasest hulga võimalusterohkem. Vaatame lähemalt:

Karp on küllaltki õhuke. Photopointis on müügil nii valge korpusega Galaxy Tab 10.1 608.98€ kui ka musta korpusega Galaxy Tab 10.1 608.98€. Siin võtame karbist välja musta mudeli

Pealtpoolt on need tahvelarvutid muidugi kõik ühesugused.

Lisavidinad on allkorrusel.

Karbis on: Samsung Galaxy tab 10.1 (must), USB-kaabel, nööpkuularid ja nende lisapadjandid, toiteadapter ja pisikesed kasutusjuhendid.

Nööpkuularid on sellised kuulmekanalisse surutavad. Kaabli küljes on nupp, millest saab ilmselt telefonikõnet vastu võtta. Sealsamas on ka mikrofoniauk. Kuularid ühendatakse 3,5 mm pistiku abil tahvli ülaserval olevasse pessa.

Esimene emotsioon, mis mind seda tahvelarvutit kätte võttes valdas on see et ta kaalub enam kui oleks arvanud. Selle põhjuseks on ilmselt alumiiniumist korpus. iPad`iga võrreldes aga minu käed mingit kaaluvahet ei registreerinud.

All on Samsungi ühendus USB-kaabli jaoks ning pisike mikrofoniauguke.

Paremalt paistab vaid kõlarivõre.

Vasakul on teine kõlar.

Ülal on kaks nuppu – parempoolne sisse-välja lülitamiseks ja vasakpoolne helitugevuse reguleerimiseks. Siis on seal veel 3,5 mm audoipesa ning SIM-kaardi pesa (kaetud luugiga). Jep. See on 3G modemiga varustatud Galaxy Tab 10.1.

Tahvli tagakülg ei ole mitte alumiiniumist vaid mingist plastikulaadsest materjalist.

Tagakülje ülaservas on kaamera ja LED-välk/lamp.

Konstruktsioon on tugev, tahvel ise on soliidne ja nägus.

Samsungi kasutajaliides ja widgetid minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt kõige kenamad välja ei näe. Seda kõike saab aga oma käe järgi kohaldada.

Kõik animatsioonid jooksevad kiiresti, rakendused avanevad momentaalselt. Sellise klassi tahvelarvutilt muidugi ei saakski midagi vähemat oodata. Vaba ruumi pole ekraani ääres muidugi nii palju nagu Asus Transformer tahvelarvuti 405.65€ puhul. Seega on Galaxy Tab 10.1 tahvlit võib-olla halvem käes hoida. Samas on viimane tänu sellele kompaktsem ja ilmselt ka kergem.

Kõige olulisem ja huvitavam aspekt, mille poolest Samsungi Galaxy Tab 10.1 kasutajaliides teistest Android 3.1 tarkvaraga tahvelarvutitest erineb: 6 Mini App`i ehk pisirakendust, mida saab kasutada nii, et taustal olev rakendus ekraanilt ei kao. Need avanevad tegumriba keskel olevale noolekesele vajutades.

Oletame näiteks et tahad Photopointi veebilehel olles mingit toodet vaadates selle hinda kroonidesse ümber kalkuleerida. Võtad siis lahti pisirakenduse nimega Calculator, konverteerid hinna ümber (pisirakendust saab ekraanil ka siia-sinna liigutada) ning paned pisirakenduse taas kinni. Niimoodi saab kasutada kalendrit, mängitada muusikat, vaadata maailma kellaaegu, sirgeldada märkmeid ning hallata arvuti protsesse Task Manager`is.

Paremast alumisest nurgast avanevale olulisemate seadete aknakesele on küll kena välimus antud.

Ka peamenüü näeb väga hea välja.

Ma pean siiski tunnistama, et nii mitmeski mõttes – kaasa arvatud klaviatuuril trükkimises – on Apple`i valitud ekraani külgede suhe parem kui Android-tahvlite laiekraan. Filmi on selliselt laialt ekraanilt tõepoolest hea vaadata. Veebilehti ja raamatuid aga mitte nii väga.

Kaamera. Mõnel nendest tahvlitest võiks olla ka HDMI sisend. Saaks peegelkaamerale filmimise tarbeks kena välise monitori.

Multitasking Androidi moodi.

Kalendrivaade rõhtselt…

…ja püstipidi.

Peab ütlema, et Apple`il on põhjust Galaxy Tab 10,1 tahvlit vihata ning selle müümise keelustamist taodelda. Seda mitte niivõrd seepärast et Galaxy iPad 2 moodi välja näeks – eks need tahvlid ole kõik ju ühte nägu. Pigem ikka selle tõttu, et Samsung Galaxy Tab 10.1 608.98€ iPad`ile mitte millegi poolest alla ei jää ning operatsioonisüsteemi funktsionaalsuse mõttes viimast koguni edestamas on. Astuge kindlasti Photopointist läbi ja testige Galaxy Tab oma näppude all ära. See on proovimist väärt.

(2405)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Samsung Galaxy Tab 10,1 16GB 3G GT-P7500 valge Galaxy Tab annab sulle parema töö- ja mängukogemuse
Asus Eee Pad Transformer TF101 16GB Minu muutuv elustiil - minu valik
Samsung Galaxy Tab 10,1 16GB 3G GT-P7500 must Galaxy Tab annab sulle parema töö- ja mängukogemuse
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga