Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google I/O arenduskonverentsi 5 olulisemat esitlust. Android 4.1, Google Nexus tahvelarvuti ja muu

Meie maine arvutimaailm püsib teatavasti kolmel vaalal – Microsoftil, Apple’il ja Androidil ehk siis Linux’il. Vähemalt lihtsa inimese jaoks. Apple’i kasutajad on esteedid j a snoobid, Microsofti omad on tavalised inimesed ja ehkki ka Android on tehtud kättesaadavaks ka tavatarbijale, sahmerdavad Linux`iga siiski tänapäeva võlurid – progejad, insenerid ja muidu häkkerid.

Kui Apple ja Microsoft on lähiajal oma kaardid letti löönud, siis nüüd oli Androidil ehk siis Google’il aeg oma trumbid välja käia. Neid kaarte polnud eile õhtul toimunud Google`i I/O arenduskonverentsil põrmugi vähe ning tegu polnud mingi mastiklibuga. Kui võrrelda teiste mängijatega, siis oli tegu peaaegu nagu Royal Flush’iga. Lihtsamalt öeldes siis võidukaartidega.

1. Google Play uuendused

Arenduskonverentsi avakõnes märgiti, et maailmas on üle 400 miljoni Androidiga seadme ning iga päevaga suureneb nende arv ühe miljoni võrra. Google Play’s on hetkel üle 600 000 rakenduse ning kokku on tehtud üle 20 miljardi installeerimise. Lisaks rakendustele hakkab Google Play müüma ka filme, TV-saateid ja ajakirju. Take that Apple and Microsoft!

2. Android Jelly Bean 4.1

Androidi uusversiooni Android Jelly Bean 4.1 võib vabalt võrrelda iOS 6-ga, ühesõnaga mitte midagi revolutsioonilist, pigem on tegu evolutsiooniga. Kummikomm 4.1 sisaldab salapärast Võiprojekti (Project Butter), mis peaks automaagiliselt suurendama telefoni või tahvli jõudlust. Põnevatest uuendustest võib veel mainida automaatselt ekraanile sobituvaid vidinaid ja offline kõnetuvastus (Siri funktsioneerimine sõltub teatavast võrgust ja selle kiirusest). Uuenenud Google Maps pakub lisaks tänavavaatele ka sisevaadet valitud ettevõtetest ja asutustest.  Android 2: Apple 0.

3. Google Nexus 7 tahvelarvuti

Lisaks tarkvarale aga oli Google pühendanud palju energiat rauale. Juba enne ürituse algust olid avalikkuse ette ilmunud fotod ja andmed Google’i väidetava tahvelarvuti kohta. Seega polnud ilmselt keegi eriti üllatunud kui peale Kummikommi tõi Google arendajate ette oma Nexus 7 tahvelarvuti (valmistatud Asuse poolt). Kuigi tänapäeval on raske kedagi veel uute tahvelarvutimudelitega üllatada, siis Google siiski suutis seda teha. Mitte Nexus 7 neljatuumalise Tegra 3 protsessori ega 1280×800 IPS LCD-ekraaniga, vaid hoopis hinnaga. Kogu see kiirus, jõudlus ja terav pilt on ingliskeelses maailmas eeltellimustega saadaval juba juuli keskpaigast vaid 160 euro (199 dollarit) eest. Tei ei lugenud valesti, 199 dollari eest. Lisaks tahvlile on hinna sees veel 25 dollariline Google Play kinkekaart ning filme ja ajakirju sealtsamast. Android 1: Microsoft 0.

Kuigi mahtu on vastsel Nexus 7-l vaid napid 8 gigabaiti (16-gigane maksab 249 dollarit) ning mälukaardi jaoks kohta ei ole, siis vastab see igati Google’i tulevikuvisioonile, kus te nagunii hoiate kõiki oma filme, pilte ja muusikafaile Google’i pilves.

Selleks, et uuel tahvlil veelgi enam jumet oleks, oli Google selle 7-tollise ekraani silmas pidades andnud uue lihvi erinevatele rakendustele nagu näiteks Google Currents (Google’i vastulöök Flipboardile), Google Maps (meenutagem siinjuures sisevaateid) ja uue hingamise oli ta andnud ka Google+-ile.

4. Google + uuendused

Google +-i püütakse igatahes kõvasti reanimeerida. Väidetavalt on sellel …eee… veidravõitu sotsiaalvõrgustikul üle 250 miljoni kasutaja, kelledest pool logib sinna sisse iga päev. Huvitav on aga fakt, et üle poole kasutajatest kasutab Google +-i oma mobiilsetel seadmetel so mobiiltelefonidel ja tahvlitel. Uuenenud Pluss peaks olema Androididele kättesaadav juba tänasest. iPadi omanikele aga lubatakse seda lähitulevikus. Loojate sõnul olevat uus Google + tahvlitel kuidagi eriti intiimne.

Nii saab Google + Events abil näiteks laiali saata ilusaid värvilisi ja interaktiivseid peokutseid. Ning nagu sellest veel vähe oleks, kui teie tahvlis või telefonis on aktiviseeritud Google + Events Party mode, siis kõik selle telefoniga tehtud pildid või videod lähevad voogesitusena peoperemehe kontole, kus siis piduliste purjus tembutused (so häbi) jäädvustatakse ja jagatakse ka teistele vaatamiseks. Kõik kenasti ajalises järjestuses. Kui aga Events tuvastab, et te ei pildista mitte telefoniga nagu kõik, vaid spetsiaalse (võibolla isegi peegel-) kaameraga, siis saadab ta teile ähvardavaid meile, et te need pildid sinna peoeperemehe kontole ikka üles laadiksite.

5, Google Q – värvilise diameetriga ümararvuti

See polnud aga kaugeltki veel kõik. Arendajate ette veeretati  Google Q – värvilise diameetriga ümararvuti, mis – olles juhtmevabalt ühendatud Google’i pilvega – võimaldab mobiili või tahvli abil voogesitada erinevat meediat.  Peale OMAP 4460 CPU (sama, mis Galaxy Nexus’el), 16Gb mahu ning 1 GB RAM-i , sisaldab maagiline kera ka võimsat 25-vatist võimendit, mis Google’i sõnadel lubab sellele taha ühendada majapidamise parimad kõlarid ning parima televiisori.

Google’i sõnul on tegemist maailma esimese sotsiaalse meediapleieriga. Praktikas aga tähendab see seda, et teile külla tulnud sõbrad võivad OMA telefonidega juhtida teie Nexus Q-d ning kuulata sellega oma mussi või vaadata oma filme, mis iganes nende Google’i pilves peaks olema. Ühesõnaga televiisori ette saabub demokraatia ning see, kelle käes on pult, ei oma enam mingit tähtsust. Kurioosse faktina võib mainida, et Nexus Q pole valmistatud mitte Hiinas, vaid USA-s. Järjekordne kivi Apple’i ja Microsofti tahvlite kapsaaeda. Maksma hakkab vastne vidin umbes 240 eurot.

6. Google Glass kaameraprillid

Kõige lõpuks tutvusta Google veel oma Google Glassi arengut. Kuigi esitatud demonstratsioon (Google Glass koos Google+ Hangout’iga = Win!!!) oli igati veenev on asi tööstuslikust tootmisest veel üpris kaugel. Et selle projekti põhimõtteid on avalikkusele ka kohalik meedia juba enam kui küllaldaselt tutvustanud, siis enam me sellele pikemalt ei peatu.

Esimese päeva lõpuks aga oli Google kõigi 6000 arendaja jaoks valmis pannud peaaegu kuningliku kingituse, mille taustal kaks ülejäänut arvutimaailma ’vaala’ vaste kerjustena tunduvad – iga arendaja sai omale kingituseks Google Nexus telefoni, Nexus tahvelarvuti ja Nexus Q.

Vaata Nexus tahvelarvutit ja ümararvutit lähemalt Google`i spetsiaalsel veebilehel

(505)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga