Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Lumix DMC-LX3

Panasonic Lumix DMC-LX3 1493.48€ ei ole mingi tüüpiline digikompakt. Tavaliste kompaktkaamerate keredele liimitud kleebistel ilutsevad megapiksleid ning suumi iseloomustavad numbrid, mis on aetud nii suureks kui vähegi võimalik.

Panasonic on läinud täiesti teist teed. Ta on suurendanud LX3 eelkäija – LX2 558.15€ – kaamera sensori mõõtmeid, kuid pikslite arv sellel on jäänud põhimõtteliselt samaks. See tähendab suuremaid piksleid sensoril, vähem digimüra ning paremat tundlikkust hämaras pildistamisel.

LX2 omab objektiivi fookuskauguste vahemikuga 28-112 mm LX3 objektiivi fookuskauguste vahemikuks on aga 24-60 mm. Seega ei saa uue kaameraga kaugemal asuvaid objekte väga lähemale tuua. Selle eest on aga väiksema suumiga objektiiv märksa valgusjõulisem. Kvantiteedi asemel panustas Panasonic kvaliteedile ning tulemuseks on aasta oodatuim ning arvatavasti ka parim kompaktkaamera.

Sensori ja objektiivi omadused ei ole aga ainsad iseloomustajad, mille alusel LX3-e ülalmainitud tiitlite vääriliseks nimetada. Vaatame lähemalt.

Panasonic Lumic DMC-LX3 tähtsamad omadused:
1. Mitmekihilise vääristusega ning koguni nelja asfäärilise elemendiga Leica DC Vario-Summicorn suumobjektiiv
2. Mega O.I.S optiline värinastabilisaator (objektiivi sees)
3. Digikompaktide kontekstis väga valgusjõuline objektiiv – max ava 2,0
4. Muljetavaldav lainurk – 24 mm.
5. 10,1 miljonit efektiivset pikslit
6. 3,0″ LCD-ekraan
7. Näotuvastus
8. Digitaalne automaatne punaste silmade efekti vähendamine

Karbis on: Panasonic Lumix DMC-LX3 digikompakt, kaamerarihm, aku, akukarp, akulaadija ja selle toitejuhe, USB kaabel, AV kaabel ning tarkvara CD-ROM.

Panasonic LX3 on müügil kahes värvitoonis – must ja hõbedane. Esiläätse ei kaitse kompaktkaameratele omaselt objektiivikatik vaid objektiivikork. Juhul kui kardate korki kaotada saab selle paelaga kaamera külge kinnitada.

Leica Leica DC Vario-Summicorn suumobjektiiv on selle kaamera pärliks. Fakt, et see suudab suumida vaid 60 mm peale, põhjustab arvatavasti mõnede kasutajate hulgas rahulolematust. 2.0 ava ning 24 mm lainurk aga kompenseerivad selle kuhjaga.

LX3-l on stiilne väljakargav välklamp (vasakul pool küljel). Seda näeb lähemalt allpool. Lisaks sellele on sellel digikompaktil välgupesa, kuhu saab lükata Panasonicu/Olympuse FL36 või FL50 välise välklambi – särituse mõõtmine käib automaatselt läbi objektiivi.

Esmapilgul kiskus selline välklamp mis justkui suvalisest kohast välja kargab, näo muigele. Ülišeff.

Kaamera vasakul küljel asuva luugi alt tulevad nähtavale kolm auku: kaks ülemist – HD AV väljund ja USB väljund. Kõige alumisse saab ühendada kaamera juurde ostetava adapteriga otse vooluvõrku.

Nuppude rägastikus, keskel paistab punasega ääristatud ümar nupp. See kannab nime Quick Menu ning sellega on tõeliselt mugav kiirelt pildistamise ajal säriaega, ava ja muid esmaseid seadistusi muuta. 3,0 ” ekraan on suurepärane. Kahjuks puudub kaameral omadus püstiseid pilte LCD-ekraanil automaatselt püstiselt kuvada. Pildid täidavad kogu ekraani hoolimata sellest, kas nad on Landscape– või Portrait-tüüpi.

Kaamera all on patareisahtel, mille juures on ka mälukaardipesa. Viimane oskab lugeda SD, SDHC ja MMC mälukaarte. Kaameral on ka sisemälu – umbkaudu 50 MB.

Panasonic LX3 fotoaparaati on väga mugav kasutada – sellel on mitmeid nuppe, kust saab muuta selliseid parameetreid, mille jaoks muidu peab kaevuma kompaktkaamera menüüde sügavikku. Näiteks saab objektiivilt seada kaamera käsitsi teravustamise režiimile. Keskmises asendis töötab aparaat makrorežiimil.

Teine selline nupp on objektiivi peal. Siit saab muuta kaadri külgede suhet. Tähelepanuväärne on see, et kõik kolm valikut toimivad ka kõige väiksema fookuskauguse puhul.

Võimalik on valida kolme mõõtu pildi vahel – tavapärane 3:2 (10×15 foto), veidi ruudukujulisem 4/3 (10x 13 foto) ning piklik 16:9, mis kattub enamike turulolevate HD telerite kuvatava pildi külgede suhtega.

Loe ka LX3 väljakuulutamise aegadest pärinevat blogiuudist: “Panasonic (von) DMC-LX3 ning tema kolm kannupoissi
Panasonic Lumix DMC-LX3 Dpreview ülevaade
Panasonic Lumix DMC-LX3 dcresource.com ülevaade

Panasonic Lumix DMC-LX3 Photopointis:
Hõbe 1493.48€
Must 129.89€

(443)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Olympus telekonverter EC-20 Olympus telekonverter EC-20 2× suurendusega telekonverter ZUIKO DIGITAL objektiividele. Pritsme- ja tolmukindel korpus.
Nikon D90 + 16-85 VR Fatbox 12,3 miljoni piksliga 23,6 × 15,8 mm Nikon DX sensor, 11-punktiga autofookus, 3" Live View LCD ekraan, D-Movie (1280 × 720 pikslit).
Nikon Coolpix S3000 hõbedane 12 megapikslit, 4× Nikkor suum (35 mm ekvivalendina 27-108 mm), 2,7" LCD ekraan, portreefunktsioonid, automaatprogrammid, laadimine USB kaudu
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga