Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google plaanib asuda kaupa kätte toimetama droonide abil – juba 2017. aastal

Project+Wing+-+Still+02-960

Ehk mäletate veel Photopointi kevadist aprillinalja videot, kus lubasime hakata paberfoto tellimusi klientidele saatma drooni abil? Nüüd on sedasama tegemas Google – siin pole aga enam tegu aprillinaljaga, vaid tõsise plaaniga.

Google`i (täpsemalt äsja moodustatud Google`i emafirma Alphabet`i) ambitsioonikas “Project Wing” sai alguse juba aasta eest, kui ettevõte lennumasina prototüüpi Austraalias katsetas ning sellest ka internetti video avalikustas. Möödunud esmaspäeval andis aga Project Wing pealik David Vos avalikkusele teada, et nende eesmärgiks on pakisaadetiste äri käima lükata juba 2017. aastal.

Peamised takistused sellise idee realiseerimisel ei ole kinni droonide tehnilistes parameetrites, vaid ohutu ja toimiva autonoomse lennusüsteemi loomises. Esmaspäeval USA lennujuhtide konverentsil peetud ettekandes rääkis hr Vos, et Alphabet on koostöös USA lennuameti ja teiste huvigruppidega loomas õhuliikluse kontrollsüsteemi, mis toimiks telefoni- ja internetiside abil ja juhiks autonoomseid õhusõidukeid kuni 152 m kõrgusel õhuruumis.

Juba käesoleva aasta detsembris oodatakse Obama administratsioonilt heakskiitu hetkel välja töötamisel olevale üleüldisele droonide registreerimise nõudele USA-s. Just see nõue on hr Vosi sõnul esimene suurem samm sellise süsteemi loomiseks, mis suudaks eraisikute poolt juhitavaid droone juhtmevaba andmeside abil identifitseerida ja neid teistest õhusõidukitest – kaasa arvatud pakke kätte toimetavatest droonidest – ohutus kauguses hoida.

Droonidega kauba kätte toimetamise võimalikkusest ei ole huvitatud mitte ainult Alphabet, vaid praktiliselt kõik suuremad e-kaubandusega tegelevad ettevõtted. Visioon on ju igati ahvatlev – eriti just autodest üleküllastunud metropolides muutuks kauba kätte toimetamine kiiremaks ja tänavad kaubaautodest tühjemaks. Kunagi kusagil mingis vormis me kindlasti sellist saadetiste saatmise süsteemi näeme – kas aga juba 2017. aastal – see on iseküsimus.

Vaatame siia lõppu veel, kuidas Photopoint esimesel aprillil photoexpress.ee keskkonnast tellitud paberfotosid kätte toimetada plaanis:

 

Allikas: Reuters

 

 

 

(530)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga