Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic (von) DMC-LX3 ning tema kolm kannupoissi

Panasonic teatas eile maailmale, et on valmis meisterdanud neli uut kompaktkaamerat. Nendeks on: Panasonicu kompaktkaamerate lipulaev, kahe aasta eest turule tulnud LX2 558.15€ järglane DMC-LX3, nn bridge-kaamera DMC-FZ28, ning kaks tavaseepi DMC-FX150 ja DMC-FX37.

Kaameramaailmas oleme jõudnud ajajärku, kus alla kümne megapiksline sensor on häbiasjaks (vt ka Samsungi viite hiljutist piksliässa). Kõigil eelnevalt väljakuulutatud Lumixitel on rohkem, kui 10,1 miljonit pikslit. DMC-FX on selles kategoorias oma 14,7 MP-ga teistest kaelapaelajagu kõrgemal, ülejäänutel on piksleid ohtlikud 10,1. Annaks jumalad, et keegi kuskil tehases kahte pikslit per kaamera omale avansiks taskupõhja pole korjanud.

panasonicLumix DMC-LX3 on kompaktkaamera, mis Panasonicu sõnul on loodud tagavarakaameraks peegelkaameravendadele. Võrreldes Samsungi kompaktkaamerate kunni NV100HD-ga, mis oli alles üleeile maailma kõige suurema pikslite arvuga  kompaktkaamera (14,07 MP), on Panasonic valinud hoopis teistsuguse suuna.

Panasonic on loobunud hullustusest püüda oma parima kompaktkaamera sensorile mahutada võimalikult palju (loe: konkurentidest rohkem) megapiksleid. Viimaseid on LX3 sensoril sama palju, kui neid oli LX2-l. Panasonic jättis pikslite arvu samaks, kuid arendas välja suurema, 1/1.63″ CCD sensori. See võimaldab sensoril kasutada palju suuremate mõõtmatega piksleid .

Mida suurem on valgust registreeriv fotodiood (piksel) sensoril, seda suurem on selle valgustundlikkus ning dünaamiline ulatus. See tähendab eelkõige ISO-st sõltumatut lühemat säriaega ning vähem üle- ja alasäritatud alasid pildil. Panasonicu väitel pakub LX3 koguni 40% suuremat valgustundlikkust, kui tavalised kompaktkaamerad.

DMC-LX3 esmaklassiliste omaduste hulka kuulub kahtlemata 24-60 mm (35 mm ekvivalent) LEICA DC VARIO Sumicron objektiiv, maksimaalse lahtise avaga F2,0. Objektiivile on võimalik ette keerata konverter, mille tulemusena väheneb fookuskaugus 18 millimeetrini (35 mm ekvivalent).

Kaameral on suur, 3,0″ 460,000-punktine LCD-ekraan, millelt on Panasonicu väitel eredas päikesevalguses palju parem fotot vaadata, kui eelmistel mudelitel. LX3-l puudub pildiotsija, kuid kui see kellelegi probleemiks osutub, siis saab selle lahendada lisatarvikuga, mis kinnitub kaamera peale.

DMC-LX3 omab Panasonic’s Venus Engine IV pilditöötlusprotsessorit, mis võimaldab pildistada sarivõtet kuni 2,5 kaadrit sekundis ning salvestada muuhulgas ka HD videot. Kaamerat saab seada täiesti automaatse reziimi peale, samuti on olemas ava- ja säriprioriteet reziimid.

Panasonic Lumix DMC-LX3 tuleb müügile augustikuus ja hakkab maksma orienteeruvalt 8000 krooni.

panasonicPanasonic Lumix DMC-FZ28 on populaarse FZ18 järeltulija veidi suurendatud resolutsiooni (10,1 MP) ning võimsa fookuskauguse ulatusega – 27-486 mm (35 mm ekvivalent). Kellele selline suum liiga lahjaks kipub jääma, võib sinna ette kruttida veel 1,7 X telekonverteri ja pildistada kasvõi Jumalat tema taevasel troonil.

DMC-FZ28 tuleb müügile augustikuus ja hakkab maksma orienteeruvalt 6600 krooni.

panasonicLoomulikult ei saanud ka Panasonic tegemata jätta kaamerat inimestele, kelle peas kummitavad fotokat ostes ainult suured pikslinumbrid. Panasonic Lumix DMC-FX150 on 28-100 mm (35 mm ekvivalent) objektiiviga ja 14,7 MP sensoriga kaamera. Selline pikslite hulk teeb temast koos Samsung NV100HD kaameraga maailma kõige suurema megapikslite arvuga kaamera. Ilmselt oli FX150 juba liiga valmis, enne kui Panasonicu mehed kuulsid Samsungi meeste pikslitest. Tõeline fail.

DMC-FX150 tuleb müügile augustikuus ja hakkab maksma orienteeruvalt 6000 krooni.

panasonicPanasonic Lumix DMC-FX37 on 5x suumiga ja 10,1 MP 1/2.33″ CCD sensoriga digikompakt. LCD-tolle on tal pakkuda 2,5 ning kerelt on kaamera õhuke – 22 mm.

DMC-FX37 tuleb turule augustis, ning saab maksma orienteeruvalt 5000 krooni.

(157)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Olympus telekonverter EC-20 Olympus telekonverter EC-20 2× suurendusega telekonverter ZUIKO DIGITAL objektiividele. Pritsme- ja tolmukindel korpus.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga