Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot SX210 IS

Canon PowerShot SX210 IS 283.65€ on oma olemuselt kompaktne supersuumkaamera. Kui tavalistel kompaktkaameratel on objektiivi suumikordajaks 4 või 5, siis SX 210 IS vastav number on koguni 14. See tähendab, et selle kaameraga saab pildistada ka päris kaugel asuvaid objekte nii, nagu nad asuksid päris pildistaja nina all.

Lisaks suumimisele on see aparaat muidugi võimeline ka palju muid asju tegema. Tal on 14.1 MP sensor, optiline värinastabilisaator, 3,0″ LCD-ekraan ja HD videorežiim. Sisemälu ei ole tel üldse, lähim teravustamiskaugus on 5 cm ja kaalult on ta päris raske (215 g ilma akuta). Canon esitles SX210 IS aparaati veebruari algul, Photopointi poodidesse jõudis see paar nädalat tagasi. Palun teid nüüd kaasa elama selle kaamera etteastele Photopointi ajaveebis.

Karbis on: Canon PowerShot SX210 IS 283.65€, liitiumaku NB-5L, akulaadija CB-2LX, randmepael WS-DC9, USB kaabel IFC-400PCU, AV kaabel AVC-DC400 ning tarkvara CD ja juhendid.

Supersuumkaameratega võrreldes on PowerShot SX210 IS muidugi kompaktne ja kerge. Tavalise digikompaktkaameraga võrreldes on ta aga päris suur ning raske ka. Mõõtmetelt hakkab ta juba järgi jõudma pisematele hübriidkaameratele. Panasonicu DMC-GF1 761.48€ mõõtmeteks on näiteks 119 × 71 × 36,3 mm, SX210 IS samaväärsed numbrid on aga 105,8 × 59,3 × 31,9 mm. See-eest on aga SX 210IS kaameral tõeliselt võimas ning värinastabilisaatoriga varustatud suumobjektiiv.

Canon SX210 IS sees peidab end Digic IV pildiprotsessor – seesama, mis paneb tööle Canoni peegelkaamerad. See on ka pildistades ning eriti muidugi taasesitusrežiimis piltide ja videote vaatamisel hästi tunda – Fotod ja filmiklipid kuvatakse kiiresti ja ilma viivituseta. Muude koostisosade osas on SX 210 IS sarnane teistele Canoni PowerShot seeria mudelitele.

LCD-ekraan on suur – 3,0″ diagonaaliga ja 230 000 piksliga. Nagu viimasel ajal paremate digikompaktide juures tavaks on saanud, on ka selle aparaadi ekraan laiformaadis. 4:3 külgede suhtega pilte kuvades ja kadreerides jääb kummagisse serva tühi ala, kus kuvatakse infoikoone. 1280×720 px HD videot filmides täidab aga klipp kogu ekraani.

Kaamera peal vasakul on lahtitõmmatav välklamp, seejärel stereomikrofon (vasak ja parem eraldi) ning mikrofonide vahel kõlariaugud. Tavaliselt on mikrofon kompaktkaameratel paigutatud ette. Objektiivi poolt tehtava müra jääb aga videolt märksa vähem kostma siis, kui mikrofon on ülal.

Paremas servas on veel sisse-väljalülitamise nupp, paremale-vasakule liigutatav hoovake suumimise jaoks ning mõnusalt suur päästik.

Kaamera all on aku ja mälukaardi luuk ja plastikust statiivikeere.

Eestvaates kaamera vasakul küljel oleva luugi taga on HDMI ja USB pordid.

Aku mahtuvus on 1120 mAh ning CIPA standardsete testide järgi on see ühe laadimiskorraga võimeline tegema 260 võtet. See on tulemus, mida suudavad ületada vaid mõned valitud Canoni digikompaktid (G11, 210 IS, SX20 IS). Kaamera suudab pilte salvestada nii SD, SDHC kui ka SDXC mälukaartidele.

Kaamera taga asuvad juhtnupud on suured ja tõeliselt mugavad vajutada. Funktsiooninupu ümber olevat ratast saab keerata ning ka neljas suunas alla vajutada. Olemas on punase punktiga tähistatud nupp video filmimise alustamiseks. Ükskõik millises pildiprogrammis olles saab seega ilma ratast ragistamata ühe nupulevajutusega filmima hakata.

Programmiratas, mis SX210 IS eellasel (SX200 IS) oli kaamera peal, on nüüd kolinud tagaküljele. See on mõnusalt suur ning sellelt saab valida nii säriprogramme (M, Av, Tv jne) kui ka eelseasistatud säriparameetritega pildiprogramme (portrait, party, landscape jne). Esindatud on roheline automaatrežiim ning siis veel punase ikooniga tähistatud “Easy Mode” – olles veelgi lihtsam kui automaatrežiim keelab see ära kõik seaded ning eemaldab ekraanilt isegi “segavad ja mõttetud” ikoonid. Nii saab algaja keskenduda ainult kadreerimisele ja päästikule vajutamisele.

Objektiiv kõige laiemas asendis – maksimaalselt välja suumides (28 mm).

14x suumiga objektiivi fookuskaugusteks on (35 mm ekvivalendina 28 – 392 mm) .

Objektiiv kõige kitsamas asendis – maksimaalselt sisse suumides (392 mm).

392 mm pealtvaates.


(369)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot SX210 IS kuldne 14,1 megapikslit, 14× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-392 mm), optiline pildistabilisaator, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 4, HD video, HDMI väljund.
Panasonic Lumix DMC-GF1 punane + 20mm f/1.7 12,1 megapiksliga 4/3 Live MOS sensor, Venus Engine HD, ühilduvus FourThirds objektiividega (eraldi adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, HDMI väljund, 3" LCD monitor.
Canon Powershot SX210 IS must 14,1 megapikslit, 14× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-392 mm), optiline pildistabilisaator, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 4, HD video, HDMI väljund.
Canon Powershot SX210 IS purpur 14,1 megapikslit, 14× optiline suum (35mm ekvivalendina 28-392 mm), optiline pildistabilisaator, 3" PureColor II G LCD ekraan, DiG!C 4, HD video, HDMI väljund.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga