Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canoni uued Ixus-seeria digikaamerad 1100 HS ja 230 HS toovad suurema suumi pisikeses korpuses. PowerShot SX150 tuleb ka

Kui sulle meeldib fotoaparaadiga suumida, siis peaksid sulle meeldima ka Canoni täna esitletavad kolm digikaamerat. Kaks neist – Ixus 1100 HS ning Ixus 230 HS – on eriti tähelepanuväärsed. Vaatamata suurele suumikordajale on nad väga pisikesed, mahtudes vabalt ka püksitaskusse. Kolmas aparaat –PowerShot SX150 – kujutab endast soodsamapoolset PowerShot seeria supersuumi. Tema trumbiks on eelkõige manuaalsed pildistamisvõimalused. Altpoolt leiad kõigi kolme kaamera tootefotod ning täpsema kirjelduse.

Canoni digikaamera Ixus 1100 HS


Canon kuulutab Ixus 1100 HS kaamera maailma õhima kerega 12x suumiga kompaktkaameraks. See pole ka ime: kandis ju tema aasta tagasi esitletud 10x suumiga Ixus 1000 HS sama uhket tiitlit, olles ise samamoodi 22 mm paksune. Tänasele väljalaskele on lisaks suumile juurde lisatud ka puutetundlik, 3.2″ diagonaaliga ekraan. Puutetundlikud on kaamera seaded ja menüüd. Olemas on ka nn puutefookus. See tähendab, et ekraanil mingit kaadris olevat ala vajutades saab teravustada ning näppu ekraanilt tõstes teeb kaamera pildi ära.

1100 HS pildistab sarivõtet 7.8 kaadrit sekundis, erinevalt oma eelkäijast ei ole tal aga kahjuks kiirendusega/aeglustusega videorežiimi. Videot filmitakse maksimaalse lahutusvõimega 1080p 24 kaadrit sekundis.

Manuaalselt see kaamera säriaega ega ava muuta ei lase. See saab aga tavapildistaja jaoks korvatud Canonile omaselt hea automaatrežiimiga , pildiprogrammidega ja uuematest Ixus-kaameratest tuntud digifiltritega. Uueks ja huvitavamaks lisanduseks on veel “Intelligent IS”, mis on võimeline muutma värinastabilisaatori tugevust vastavalt olukorrale (kasutaja filmib, pildistab lähikaadreid, statiivilt jne).

Canon Ixus 1100 HS digikaamera ametlik pressiteade

Canoni digikaamera Ixus 230 HS

Ixus 230 üllatab oma eriliselt pisikese korpusega. Kere mõõtmed on vaid 96 x 57 x 22 mm. Vaatamata sellele on selle kaamera objektiiv 8x suumiga. Fookuskauguste keelde tõlgituna oleks see 28 – 224mm (35 mm ekvivalendina). 28 mm juurest algavad kõigi kolme täna esitletava kaamera objektiivide fookuskauguste vahemikud.

Ekraan on sel aparaadil tavaline 3″ latakas. Nupud on aga õige erilised. Nimelt on Canoni disainerid kaks pildiprogrammide ja menüü nuppu tagakülje asemel kaamera küljele asetanud. Nii jääb pisikese kaamera tagagüljel rohkem ruumi ekraani jaoks.

Üldjoontes on kõik muud selle kaamera omadused – alustades sensorist lõpetades digitaalsete filtriteni – samad mis Ixus 1100 HS aparaadil.

Canon Ixus 230 HS digikaamera ametlik pressiteade

Canoni digikaamera PowerShot SX150

PowerShot SX150 erineb kahest eelmisest oluliselt. Selle aparaadi juures ei ole olnud eesmärgiks kompaktne vorm. Siin püütakse hoopiski pakkuda soodsamapoolset PowerShot`i, millel oleks hea suum ja enam pildistamisvabadust. 14 MP CCD sensor ei pruugi teoreetiliselt anda muidugi nii head tulemust nagu eelmise kahe 12 mp taustvalgustusega ränikiibid. 12 x suumiga objektiivi omadused sarnanevad aga üks-ühele Ixus 1100 HS pakutule.

Videot saabPowerShot SX150 kaameraga salvestada 720p režiimis 30 kaadrit sekundis, 3,0″ ekraanil on valusalt vähe piksleid – 230 000 (tavaline kompaktkaamerate standard tänapäeval on 400 000, keskklassi peegelkaameratel küündib see number juba miljonini).

Canon PowerShot SX150 digikaamera ametlik pressiteade

(484)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga