Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Canon PowerShot A3400 IS digikaamera

Canon PowerShot A3400 IS 151.48€ kuulub Canoni soodsasse A-seeria digikaamerate gruppi. Seal hängib see aparaat koos A2300 120.98€, A3350 147.42€ ning A4000 171.82€ kaameratega. Kõik need kompaktid on väliselt sarnased – tagasihoidliku, asjaliku ja sümpaatse disainiga. A3400 IS on üks võimekamaid A-seeria mudeleid, jäädes alla vaid 8x suumiga objektiiviga A4000 kaamerale. Kõigist oma suguvendadest eristub A3400 eelkõige oma LCD-ekraani poolest, mis on küll päris kehva lahutusvõimega, kuid see-eest puutetundlik. Märkimisväärne omadus on ka optiline värinastabilisaator, mis A2300 ja A3350 kaameratel puudub. Vaatame lähemalt:

Tegelikult on kõik Canoni PowerShot A-seeria kompaktid lisaks välimusele ka tehniliste andmete poolest vägagi sarnased. Kõigil on 16 MP CCD sensor ning sellest tulenevalt identne ISO ulatus ning filmiklipi salvestamise võimekus. Kõigil on ka madalale hinnaklassile vastavad madala lahutusvõimega LCD-d (230 000 pikslit 3″ diagonaaliga ekraanil näitab menüükirjeid päris piksliselt ning ega fotodelgi väga detailsust näha pole). Lisaks on A-seeria kaamerail identsed liitiumakud ning objektiividki on neil ühte masti: 5X suumi, 28–140mm fookuskauguse ja maksimaalse avaga F2.8 – F6.9. Kõige kallim A-seeria kaamera 171.82€ erineb siin muidugi teistest oma 8x objektiiviga, mis lisaks veel kitsamas otsas pool stoppi valgusjõulisemgi on. Keskendugem aga nüüd A3400 IS kaamera iseloomulikele tunnusjoontele.

Karbis on: Canon PowerShot A3400 IS digikaamera 151.48€, laadijaadapter, toitejuhe, NB-11L liitiumaku, USB kaabel (micro USB otsaga), randmepael, puutepliiats vajutustundliku ekraani jaoks ja kasutusjuhendid.

A3300 IS korpus on metallist ning üsnagi kompaktne. Õhuke kaamera, mis mahub kergesti taskusse ja kaob käekotis ära.

Nagu siin külje peal meile kuulutatakse, on sel kaameral olemas ka värinastabilisaator. See aitab pildistada teravamaid pilte. Stabilisaatori olemasolu on oluline eelis soodsamate A-seeria PowerShot`ide ees, sest maksimaalselt sisse suumides kahaneb objektiivi ava f/6.9 peale, säriajad muutuvad üsna pikaks ning hämaramates tingimustes on juba vaja kasutada välklampi või suuremat ISO.

Ekraan on puutetundlik. Sellist tundlikkust ei tasu siit oodata nagu enamikel nutitelefonidel. Pigem võib ekraani nimetada vajutustundlikuks. Konkreetselt on tunda pealmine ja alumine ekraanikiht, mille omavahelisel kokkupuutel ekraan vajutusele reageerib.

Puutetundlik ekraan ei ole selle kaamera puhul tähendanud mitte ühegi füüsilise nupu väljajätmist. See tähendab, et kes ei soovi puutetundlikku ekraani kasutada, see seda tegema ei pea.

NB-11L liitiumaku peab ühe laadimiskorraga vastu kuni 180 võtet.

Päris õhuke aku tõepoolest.

Aku juures on ka SD mälukaardi pesa

Sisselülitatuna.

Päris stiilne näeb see A-seeria suhteliselt soodne aparaat välja. Väga palju IXUS-seeria mudelitest maha ei jäägi.

Pisike ka.

Kaamerat on õnnistatud vaid ühe ühendusega. Selleks on mini USB.

Ekraan on sel PowerShot`il ehitatud kere sisse – erinevalt A4000 mudelist ja IXUS seeria aparaatidest. Korpuse tasapinnast allpool olevat ekraani on lihtsalt halvem puhastada.

Korralikud, suured, lihtsalt vajutatavad nupud. Standardne lahendus – välja arvatud küsimärgiga markeeritud nupp, mis abistab kasutajat inglisekeelsete ekraanile kuvatavate juhistega.

Ega sellel ekraanil väga palju asju vajutada ei saa. Puutetundlikud on need tumeda ruuduna disainitud ikoonid. Ülalt paremalt saab valida pildiprogrammi (Program, Portrait jne) Paremalt altpoolt saab sisse-välja lülitada puudutuse teel pildistamise, vasakul all on nupp, mis avab seadistused vastavalt valitud pildiprogrammile.

Kelle näpp kipub puuteekraani jaoks töntsiks jääma, sellele on abiks pisike plastikust puutepliiats.

Sellest ülemisest parempoolsest nupust avanev pildiprogrammide valik.

“Program” režiimis alumisele vasakpoolsele nupule vajutades saab ekraanil seada särikompensatsiooni.

Olemas on “Live View Control” pildiprogramm

“Live View Control” pildiprogramm võimaldab seada lihtsate skaalade abil pildistatava foto heledust, värviküllust ning värvustasakaalu

Mõned naturaalsemad loodusfotod ka siia lõppu

Kui sa otsid endale kompaktkaamerat, mis mahub hästi taskusse, mis on suhteliselt soodsa hinnaga, nägus ja väljastab korralikke pilte ja videoid, siis võib Canoni A3400 IS kaamera sinu jaoks olla see õige. Muidugi on sellel aparaadil ka omad miinused – pisut aeglane toimimine teravustamisel, käimaminekul ja piltide vaatamisel, kangesti digimürane pilt juba ISO 400 juures, kaheldava otstarbega puuteekraan jne. Kui soovid kiiremat toimimist ja paremat pildikvaliteeti, siis tuleb käia välja rohkem eurosid ning vaadata IXUS`te poole. Hinna ja omaduste suhte poolest on see värinastabilisaatori ja metallkorpusega PowerShot aga igati tasemel pildimasin.

(708)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon Powershot A3400 IS kuldne 16 megapikslit, 5× optiline suum (28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" puutetundlik LCD, optiline stabilisaator.
Canon Powershot A2300 must 16 megapikslit, 5× optiline suum (28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 2.7" LCD ekraan
Canon Powershot A3350 IS must 16 megapikslit, 5× optiline suum (35mm ekvivalendina 28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" LCD ekraan, optiline stabilisaator.
Canon Powershot A4000 IS punane 16 megapikslit, 8× optiline suum (28 - 224 mm), optiline stabilisaator, DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" LCD ekraan, metallkorpus.
Canon Powershot A3400 IS must 16 megapikslit, 5× optiline suum (28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" puutetundlik LCD, optiline stabilisaator.
Canon Powershot A3400 IS punane 16 megapikslit, 5× optiline suum (28 - 140 mm), DiG!C 4 pildiprotsessor, 720p HD video, 3" puutetundlik LCD, optiline stabilisaator.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga