Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos 97 Carbon tahvelarvuti

Siin on tahvelarvuti, mis oma nime poolest peaks olema kerge kaaluga ning tehniliste andmete poolest kaaluka hinnasildiga. Tegelikult on lood vastupidi. Äsja Photopointi poodidesse jõudnud Archos 97 Carbon tahvelarvuti 126.58€ pole valmistatud sugugi mitte kergest süsinikkiust – nagu seadme nime järgi eeldada võiks – vaid hoopis alumiiniumsulamist, mis korpusele korraliku 620g kaalu annab. Samuti ei kuulu 97 Carbon oma 249€ hinnasildiga kallimate tahvelarvutite kilda – mis sest, et alumine pool metalli ja ülemine ilusa IPS-ekraaniga kaetud on.

Just: IPS. 97 Carbon on esimene Archose tahvelarvuti, millel on tavalise LCD-ekraani asemel IPS-ekraan. Täpselt nagu eliitklassi tahvelarvutitel Galaxy Tab 10.1, iPad, Transformer Pad jne. IPS ekraan tähendab tavalisest paremaid värve, kontrastsemat pilti ning kitsamatd vaatenurki (tahvlit silmade suhtes kallutades ei muutu tekst loetamatuks ja värvid tuhmiks). Lisaks heale ekraanile on sel arvutil olemas kõik Google rakendused eesotsas Play rakendustepoega. 1 GHz protsessor pole just võimsamate killast, kuid seda on toetamas 1 GB RAM-mälu. Pilte, rakendusi ja muud saab talletada 16 GB sisemällu, kaamerasilm on nii esi- kui ka tagaküljel ning ääres ilutseb täissuuruses USB pesa kuhu saab ilma adapterita pista mälupulga, klaviatuuri, hiire või muud sarnast.

See kõik tundub liiga hea, et olla tõsi. Pole viga – hind teeb siiski omad korrektuurid ning pole Archos ka siin jätnud mõnda tõrvatilka lisamata. 97 Carbon ekraan on küll IPS-tüüpi ning poole parema kuvaga kui senistel Archose tahvlitel. Sellegipoolest ei ole see kontrastsuselt ega ka teksti selguse poolest samal tasemel kui esimeses lõigus nimetatud uhkete tahvelarvutite ekraanid. Kuid need – olgem õiglased – maksavad ka ju poole enam kui Archos 97 Carbon.

Oh, oleks see vaid ainus miinus. Aga ei – tõrva on tilkunud siiski ka mujale. Hinna madalal hoidmise eesmärgil on Archos valinud G9 seeria tahvelarvutites kasutatud kahetuumalise CORTEX A9 protsessori asemel ühetuumalise CORTEX A8 protsessori. Selle tulemusena on märgata halvemat jõudlust nii Android 4.0 enda kasutajaliideses kui ka mõningates mängudes, mis seadmelt rohkem jõudlust nõuavad. Angry Birds töötab muidugi korralikult.

Kolmandaks tõrvatilgaks on WiFi ühendus. Kuigi tooteandmetesse on märgitud paljulubav b/g/n tähistus, on WiFi vastuvõtja väga kehvake. Olukorras, kus minu kaks aastat vana HTC telefon näitab täislevi ning töötab laitmatult, on Carbon`il raskusi ühenduse hoidmisega. Seega – WiFi ruuter peab selle tahvelarvuti normaalse toimimise jaoks olema väga hea.

Vaadates 97 Carbon tahvelarvutit kui tervikut, tuleb Archosele siiski au anda.  Prantsuse tahvlimeister on teinud valmis enda kõige parema tahvelarvuti ning suutnud – mis sest et mõne tõrvatilga hinnaga – selle hinna ka konkurentide pakutavaga võrreldes küllaltki madalal hoida.

Archos 97 Carbon tahvelarvuti karbist välja fotoseeria

(545)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos 97 Carbon ARCHOS Elements tootesari: võimas kuid soodne tahvel ja täielik ligipääs Google Play teenustele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga