Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Archos Arnova 7c G2 tahvelarvuti

Archos Arnova 7c G2 222.65€ on Photopointi kõige soodsam 3G ühendusega tahvelarvuti. See kuulub Archose soodsasse Arnova-seeria tahvelarvutite teise generatsiooni (G2). Vormiliselt oleks see justkui Archos Arnova 8 (vaata karbist-välja postitust) täiustatud versioon, Reaalselt on see aga vägagi sarnane hoopis Prestigio MultiPad 7074 tahvelarvutile (vaata karbist-välja postitust), 7c G2 tahvel sarnaneb sellele disaini, 3G modemi, mahutundliku puuteekraani ja Android 2.3 operatsioonisüsteemi poolest. Vaatame lähemalt:  

Arnova-seerias on 7c tahvelarvuti kõrval ka ilma “c” tähiseta mudel. Archos Arnova 7 G2 151.48€. Sellel ei ole 3G modemit, kuid see-eest on märksa kiirem 1 Ghz taktsagedusega protsessor, tahvelarvutile sobilikum rõhtset kasutamist eeldav disain ning tugijalg. Rääkimata 60 EUR võrra soodsamast hinnast. Kui sulle on aga oluline 3G-ühendus, siis ära veel lugemist-vaatamist pooleli jäta.

Archosele omane lihtne vahtplastipakend.

Karbis on: Archos Arnova 7c G2 tahvelarvuti, laadimisadapter koos kolme otsikuga, USB-kaabel ja kasutusjuhend.

Laadimisadapteri jaoks on eraldi pesa, olemas on UK ja EU otsikud.

USB-ühendus on microUSB otsiku kaudu.

Arnova 7c G2 näeb oma disainilt välja nagu suurendatud telefon. Kui sellesse SIM-kaart sisse libistada, siis saab seda ka telefonina kasutada. Ühe keskmise Eesti mehepoja kämmal võtab tahvli hõlpsasti oma haardesse

Tagakülg on musta mati viimistlusega. Kaamerasilma siit ei leia – veebikaamera on ainult esiküljel.

Tagaküljel on vaid pisike augukene reseti jaoks.

Vasakul pool küljel on sisse-väljalülitamisnupp, helitugevuse reguleerimise nupp ning katete all SIM- ja microSD kaartide pesad.

All on kaks pisikest kõlarit, 3.5 mm audioväljund, USB-port, laadimispesa.

Vasakul ja ülal ei ole midagi.

Paksust on siin ikka – võrreldes tippklassi seadmetega – päris omajagu. Kirjade järgi 14,4 mm.

Parempoolsed nupud lähemalt. Kole pisikesed ja harjumatud, esmakasutusel keerulised sõrmega tabada.

Seadmel on kaasas 4 GB microSD mälukaart. Sisemälus on vaba ruumi ainult 213 MB. Päris hale.

Protsessor. Oleks võinud ju oodata, et kui Archos Arnova 7 151.48€ mudelil oli 600 Mhz protsessor, et siis uuendatud versioonil on see parem. Aga võta näpust. On ikka 600 Mhz Qualcomm MSM7227. Muidugi on siin kasu uuemast Android 2.3 operatsioonisüsteemist, mis võrreldes Arnova 7 masinaga uue seadme kindlasti kiiremaks muudab. Kuid siiski – 600 Mhz on ikka hale küll.

Aga välimus on jällegi kena. Hoolimata suhteliselt paksust korpusest. Ja muidugi 3G võimalus, mis lubab seda tahvlit vabalt näiteks ka telefoni asemel kasutada.

Ekraan ei ole muidugi suurem asi. Võib-olla on minu kriitiline meel tingitud hiljuti karbist välja võetud Asus Transformer Prime 608.98€`i Super Hüper IPS+ ekraanist. Tõenäoliselt küll. Igatahes on värvid tuhmid ja pilt pikslise ilmega. Ekraan on tegelikult täpselt sama mis Archos Arnova 7 G2 151.48€ või Prestigio MultiPad 7074 7″ 161.65€ tahvelarvutitel – nii et sellises hinnavahemikus paremat ilmselt loota ei saagi.  Hea asi on aga, et selle Arnova ekraan on vähemasti mahutundlik mis tähendab, et see on tundlik ka kõige õrnemale puudutusele. Vanema Arnova 8 151.48€ ekraan oli resistive-tüüpi ja seda tuli ikka kõvasti näpuga korpuse sisse pressida.

Kena välimusega ikoonid allservas on jõudehetkel tavalised valget värvi kuid puudutuse peale löövad särama.

Rakendustega siin just priisatud ei ole. Nagu näha, puudub Google`i standardpakett mis koosneb Marketist, Google Maps kaardirakendusest, kalendrist, You Tube`ist jne. On aga Archose Apps Lib, kust saab need kõige vajalikud rakendused alla laadida…

… ja seda me teemegi.

600 Mhz protsessor küll, aga näiteks Angry Birds Seasons mänguga ei jäänud see tahvel küll hätta. Võib küll mõelda et milline tahvel sellega siis hätta jääks aga – on minu kätte sattunud küll selliseid.

Kui sulle 3G ühendus oluline ei ole, siis vali Archos Arnova 7C G2 asemel ülisoodne 1GHz protsessori, mahutundliku ekraani ja 8 GB mäluga Archos Arnova 7 G2 151.48€. Kui sulle aga soodne 3G-ga tahvelarvuti vajalik on, siis tasub Arnova 7c G2 üle vaatamist küll. Plussideks on sel tugev ehitus ja kena välimus, hästi reageeriv puuteekraan ja vaatamata 600 Mhz protsessorile hea navigeerimiskiirus. Miinusteks üldiste parameetritega võrreldes soolane hind, vähene sisemälu ja Google`i rakenduste puudumine (need viimased puuduvad muidugi enamikul soodsatel tahvelarvutitel).

Archos Arnova 7c G2 tahvelarvuti Photopointis: 219 EUR 222.65€

(465)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Archos Arnova 7C G2 Tablet 4GB EU/US Mahutundliku 7" multi-touch ekraani, 3G ja WiFi ühenduse ning optimeeritud Android 2.3 Gingerbread op-süsteemiga tahvelarvuti.
Archos Arnova 7 G2 8GB Kiire 1 GHz protsessori, tundliku 7" multi-touch ekraani ja optimeeritud Android 2.3 Gingerbread op-süsteemiga tahvelarvuti.
Archos Arnova 8 4GB 8" ekraani ja Androidiga digitaalne kaaslane
Prestigio MultiPad 7074 7" 3G tahvelarvuti Proovi uue MultiPad 7 seeria piiramatut mobiilsust ja võimsust
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga