Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale

Eelmine nädal tutvustasime 15 kõige populaarsemat objektiivi, mida on soetatud Nikoni peegelkaameratele. Nüüd on sellest nädal möödas ja… jah, arvasite õigesti – seekord tutvustame järgmise kaameraplatvormi populaarseimaid torusid. Täna jäi meile pihku Pentaxi kaamerad ja nende objektiivid. Natuke andmete kogumist ja sorteerimist ning kokku saime ka nimekirja 10 kõige kuumemast objektiivist, mida Pentaxi kaamerate ette viimase 365 päeva jooksul on ostetud. Selles nimekirjas on nii tavapäraseid kahtlusaluseid kui ka täielikke üllatajaid – siin on see top 10:


Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD

Antud artiklis välja toodud objektiividest vast kõige soodsam – selle objektiivi hind on neid ridu kirjutades alla 100 €. Võib oletada, et see on üks põhjustest miks antud objektiiv antud nimekirja eesotsas niivõrd prominentsel kohasel pesitseb. Teisalt – nii soodsa hinnaga saada endale kuni 300 mm teleobjektiiv, mis toob ka kaugemad asjad niivõrd lähedale. Tegelikult ongi see toru tavaliselt kit-objektiivi kõrvale esimeseks teleobjektiiviks ning kokku saab kaetud vahemiku lainurgast teleni.

Tugevad küljed:
See objektiiv toob taskukohase hinna eest kaugema maailma käeulatusse. Mine veereta põdrajahile või püüa kaadrisse ka arglikemaid linnukesi diskreetselt – valik on sinu. Olgugi, et objektiiv on soodne, saab sellega tehtud paremaid pilte kui sinu nutitelefon või kompaktkaamera võimeliseks on.

Nõrgad küljed:
Võrreldes teiste “suurte” objektiividega, jääb kvaliteet ja kasutusmugavus oluliselt alla profitasemel optikale. Lisaks ei ole see objektiiv ka stabilisaatoriga, mis seab kasutamisele teatud pisikesed piirangud.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest, kuid ka Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera.

Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Photopointis »


smc Pentax DA 50mm f/1.8

smc Pentax DA 50mm f/1.8 on klassikaline nifty-fifty objektiiv: esiteks on see 50 mm fookuskaugusega, teiseks valgusjõulise f/1.8 maksimaalse avaga, kolmandaks soodsa hinnaga…Seda objektiivi poolkaader sensoriga kere ette keerates saab kitsama vaatenurga ning tulemuseks ideaalne esimene “päris” portreeobjektiiv, millega imelihtne subjekti taustast eraldada või hämaras pildistada.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline ja terava joonisega klassikaline 50 mm normaalfiks. Selle objektiiviga ei ole võimalik lihtsalt alt minna.

Nõrgad küljed:

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii Pentax KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

 

smc Pentax DA 50mm f/1.8 objektiiv objektiiv Photopointis »


smc Pentax DA 35mm f/2.4 AL

Nimekirja teine objektiiv, mis on Pentaxi tooteliinilt maha tulnud. Kompaktne, soodne ja valgusjõuline 35 mm fiksobjektiiv, mis pakub poolkaader sensori ees sama vaatenurka, nagu klassikalised nifty-fifty objektiivid täiskaader sensoriga kaamera ees. Selle objektiiviga saab pildistada nii portreefotosid, tänavavaateid, tegelikult ka maastikku… sisuliselt kõike, mis kaamera ette jääb. Suur f/2.4 maksimaalne ava jällegi viib su fotograafia uuele tasemele kuna võimaldab midagi mida kit-objektiiv sisuliselt ei paku – tausta eraldamist subjektist.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega normaalfiks objektiiv,  mis takkaotsa soodsa hinnaga.

Nõrgad küljed:
Poolkaaderile, ei ole ikkagi 50 mm ehk portree pildistamisel võib mingi hetk perspektiivimoonutus natuke häirima hakata. Aga noh, selleks ajaks on juba täismõõtu portreeobjektiiv kotis olemas.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii Pentax K-3 II, KP, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

smc Pentax DA 35mm f/2.4 AL objektiiv Photopointis »


HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR

Selle objektiivi kasutusvõimaluste, tugevate ja nõrkade külgede kohta ma võiks kirjutada vähemalt mitmeid novelle kirjutada. Tegu on klassikalise valgusjõulise normaalsuumobjektiiviga – seda tüüpi torud on väga paljudel fotograafidel põhiliseks töövahendiks. Katab see ju enimkasutatud vahemiku lainurgast kuni lühikese teleni, maastikufotodest portreeni. See on objektiiv, mis on sisuliselt Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD ümberdisainitud versiooniga – samal tasemel Canoni ja Nikoni torudega ning pakub Pentaxi pildistajatele suurepärast kvaliteeti.

Tugevad küljed:
Tipptasemel optika mis lubaks ka 2 korda kõrgemat hinnasilti panna. Ilmastikukindel konstruktsioon, võimekas ning vaikne USD teravustamismootor teeb sellest objektiivist väärt tööriista.

Nõrgad küljed:
Jah ka sellel objektiivil on mõned nõrgad küljed. Teravustamine võiks kiirem olla, teatud asendis vähem vinjetti ning kui sa üritad seda objektiivi kasutada ka videosalvestuseks, siis focus breathing võib meele mõruks teha. Aga need on tühiasjad tugevate külgede kõrval.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest, kuid ka Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera.

HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR objektiiv Photopointis »


Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD (IF)

Vana kuld, klassika…. heal lapsel mitu nime. Tamroni 17-50 on disainitud konkreetselt kit-objektiivi asenduseks. See on sama suumivahemikuga, kuid valgusjõulisem – läbiva f/2.8 avaga ning ka väga soodsa hinnaga. See tähendab seda, et minimaalse investeeringu eest saad objektiivi mis annab sul kontrolli teravussügavuse üle, võimaluse subjekti taustast eraldada… ehk suurema paindlikkuse läheneda fotograafiale kunstiliselt.

Tugevad küljed:
Normaalsuumobjektiiv, mis katab enimkasutatud vahemiku. Lisaks veel ka valgusjõuline.

Nõrgad küljed:
Vana disain – aeglasem teravustamine, optiliselt ei ole enam samal tasemel tänapäeva objektiividega. Kuigi noh, samas ei midagi hullu – ikkagi parem kui kit-objektiiv.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD (IF) objektiiv Photopointis »


smc Pentax D FA 100mm f/2.8 Macro WR

WR tähistusega PENTAX objektiiv on ideaalne kaaslane ilmastikukindlale digipeegelkaamerale. Optika on optimeeritud digikaamerale kuid sobib kasutamiseks ka filmikaameraga. Objektiiv suudab teravustada kuni 30 cm kaugusele, jäädvustades selliselt 1:1 elusuuruses lähivõtteid. Pikema fookuskaugusega makroobjektiivi saab kasutada ka portreetöös, sest valgusjõuline ava võimaldab jäädvustada tausta udusena.

Tugevad küljed:
Kategoorias “legendaarne” makroobjektiiv – lihtsalt parim toru lähivõtete tegemiseks Pentaxi kaameratega. Suurepärase joonisega, kiire teravustamisega, valgusjõuline ning ka ilmastikukindla konstruktsiooniga – ideaalne kaaslane Pentaxi ilmastikukindlale kaamerale.

Nõrgad küljed:

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest, kuid ka Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera.

smc Pentax D FA 100mm f/2.8 Macro WR objektiiv Photopointis »

 smc Pentax D FA 100mm f/2.8 Macro WR objektiivi ülevaade Digitestis »


smc Pentax DA 18-270mm f/3.5-6.3 ED SDM

Võta nüüd kinni, kust jookseb universaalsuumi, supersuumi ja hüpersuumi piir. Igatahes – võrreldes soodsate 18-200 mm objektiiviga on sel torul suumiulatus natuke suurem, minnes 70 mm veel kaugemale. See omakorda võimaldab veel kaugemaid subjekte turvaliselt käeulatusse tuua. Niimoodi saadki katta vahemiku 18 mm lainurgast kuni 270 mm teleobjektiivini üheainsa toruga. Teisisõnu – suur kasutusmugavus ning puudub vajadus pidevalt torusid vahetada.

Tugevad küljed:
Selle toruga saab mugavalt pildistada nii portreed, maastikku, reisipilte, kiisusid, beebisid ning ka ohtralt suumida. Samuti on sel objektiivil ka vaikne PZD teravustamismootor. Teisisõnu, tõeliselt universaalne objektiiv.

Nõrgad küljed:
Kehtib kuldreegel – mida suurem suumivahemik, seda suurem on kompromiss pildikvaliteedi osas. Ka see objektiiv ei saa loodusseaduste vastu – valgusjõu või joonise osas ei saa antud objektiivi suure avaga fikstorudega võrrelda. Samas, ükski eelpool mainitud toru ei paku ka suumi.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

smc Pentax DA 18-270mm f/3.5-6.3 ED SDM objektiiv Photopointis »


Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF)

See 70-200 mm f/2.8 objektiiv on Tamroni esimese põlvkonna telesuum – nüüd on kaks uuemat versiooni peale tulnud, kuid kahjuks mitte Pentaxile. Sellegi poolest – väga hea optikaga objektiiv, mis sobib ideaalselt portreede pildistamiseks, veereta jahiks ja paljuks muuks. Jah, joonis on oma ea kohta natuke pehmekene ning teravustamine võiks kiirem olla, kuid… selle hinna eest on objektiivi rohkem kui tahta oskaks.

Tugevad küljed:
Hea optika, läbiv f/2.8 ava ning 70-200 mm väga kasutatav suumivahemik – 24-70mm objektiivi kõrval teine “must have” toru.

Nõrgad küljed:
Täpselt nii nagu eespool ütlesin – joonis võiks olla natuke teravam. Samas portreede pildistamiseks on see “pehmus” ideaalne.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest, kuid ka Pentax K-1 täiskaader peegelkaamera.

Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Photopointis »


HD Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR

Selle spetsiifilise objektiivi leidmine TOP-10 nimekirjast on natuke üllatavam – sisuliselt on tegu suurendatud suumivahemikuga uue põlvkonna kit-objektiiviga. Ei see ei tähenda seda, et objektiivil on automaatselt midagi viga – hea joonise, kiire teravustamise ja suurepärase ilmastikukindlusega objektiiviga on lausa lust pildistada. 5,3× optiline suum annab ka selle suurema paindlikkuse, võimaldades ühe objektiiviga enamus igapäevastest asjadest kaadrisse saada.

Tugevad küljed:
Hea klaas, mugav 5,3-kordse suumiga kattes ära vahemiku lainurgast teleni ning takkaotsa ka korralikult ilmastikukindel – ideaalne Pentaxi peegelkaameratele.

Nõrgad küljed:
Sisuliselt kit-objektiivi asenduseks ning valgusjõulisus jätab pehmelt öeldes soovida.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

HD Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR objektiiv Photopointis »


Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF)

Tamroni võrdlemisi vana ülilainurk suumobjektiiv, mis katab 10–24 mm fookuskauguse vahemiku. Antud objektiivi puhul on tegu sisuliselt kõige soodsaima ülilainurkobjektiiviga, mida sa enda kaamerale ette saad panna. Sellega on väga hea pildistada maastikuvaateid, taevast, suuri grupipilte, kitsastes oludes jne. Optimeeritud poolkaader sensoriga kaamerate ees kasutamiseks, objektiivi maksimaalne vaatenurk on laiemas otsas lausa 108° – rohkem, kui inimene palja silmaga hoomab. Kui sest peaks väheseks jääma, siis äsja turule saabunud uusversioon tuleb koos integreeritud pildistabilisaator ja uue HLD mootoriga.

Tugevad küljed:
See on ülilainurk objektiiv, mis mahutab korraga kaadrisse rohkem kui inimsilm hoomata suudab. Lummavad maastikuvaated, kvaliteetsed arhitektuurifotod jms – kõik on väga kergelt ja lihtsalt saavutav.

Nõrgad küljed:
Ülilainurkobjektiivile omane perspektiivimoonutus ja geomeetriline moonunutus on ka sellel objektiivil olemas. Samuti on puudu pildistabilisaator ning klaas oleks võinud ka gramm valgusjõulisem olla.

Sobivus:
Pentaxi poolkaader peegelkaamerad – nii KP, K-3 II, K-70 ja teised kaamerad nendest seeriatest.

Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Photopointis »
Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiivi ülevaade Digitestis »


Vaata ka populaarsemaid objektiive teistele kaameramarkidele:
3 populaarseimat lisaobjektiivi Sinu Canon EOS M hübriidkaamerale | 15 enimostetud objektiivi Nikoni peegelkaamerale | 10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale | 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele | 7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele | 10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele | 10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele

15 enimvaadatud objektiivid Photopointi veebikaubamajas


Need ongi 10 kuumimat objektiivi, mis viimase aasta jooksul Pentaxi peegelkaameratele ostetud on. Loodame, et teiste klientide ostu- ja valikueelistused kombineeritud meiepoolsete kommentaaride ning selgitustega teeb ka Sinule järgmise objektiivi valimise lihtsamaks. Samuti sai nüüd ka selgeks, et fotograafia järgmisele tasemele viimine ei tähenda kohe hoiupõrsa pensionile saatmist. Aga mis siin ikka pikalt seletada arvuti taga. Pea meeles – ära siis kaamerat koju jäta ning meeldivat pildistamist.

(2395)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Pentaxile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
smc Pentax DA 50mm f/1.8 objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – suure f/1.8 avaga
  • Soodne, kuid võimekas objektiiv
  • Kruvimehhanismiga teravustamine
  • Pentax poolkaader peegelkaameratele
179€
HD Pentax D-FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR objektiiv
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikne SDM teravustamismootor
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Pentaxi pool- ja täiskaader peegelkaameratele
    1299€
    Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD (IF) objektiiv Pentaxile
    • 17–50 mm normaalsuumobjektiiv
    • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
    • Sisemise teravustamisega disain
    • Suurepärane valik Kit-objektiivi asenduseks
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    smc Pentax D FA 100mm f/2.8 Macro WR objektiiv
    • 100 mm lühike teleobjektiiv
    • Valgusjõuline - f/2.8 avaga
    • 1:1 ülekandega makro
    • Ilmastikukindla disainiga
    • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
    599€
    smc Pentax DA 18-270mm f/3.5-6.3 ED SDM objektiiv
    • 18–270 mm supersuumobjektiiv
    • Suure 15× optilise suumiga
    • Katab vahemiku lainurgast pika teleni
    • Kiire ning vaikse SDM mootoriga
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) objektiiv Pentaxile
    • 70–200 mm klassikaline telesuumobjektiiv
    • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
    • Kruvimehhanismiga teravustamine
    • Tolmu- ja niiskuskindla konstruktsiooniga
    • Pentax K bajonetiga peegelkaameratele
    HD Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR objektiiv
    • 16–85 mm normaalsuumobjektiiv
    • f/3.5–5.6 maksimaalse avaga
    • Vaikse ja sujuva DC teravustamismootoriga
    • Ilmastikukindla konstruktsiooniga
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    699€
    Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 Di II LD (IF) objektiiv Pentaxile
    • 10–24 mm ülilainurk-suumobjektiiv
    • f/3.5–4.5 maksimaalse avaga
    • Tamron SP seeria kvalieetne optika
    • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    smc Pentax DA 35mm f/2.4 AL objektiiv
    • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
    • Valgusjõuline – suure f/2.4 avaga
    • Perfektne igapäevafotograafiaks
    • Fookuskaugus 35 mm ekvivalendina 52,5 mm
    • Pentax poolkaader peegelkaameratele
    179€
    Postitus meeldis?
    Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
    .
    .

    Sarnasel teemal artiklid

    Kommentaarid

    Samast kategooriast

    Viimased kommentaarid

    "https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

    Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

    "Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

    Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

    Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

    "Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

    Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

    "Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

    Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga