Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic EVOLTA patareid tegi seda jälle – sündis uus Guinessi rekord!

Panasonic Evolta

Panasonicu mini-robot ja patareid on end korduvalt tõestanud läbi erinevate kestvusrekordite, mis kantud Guinessi rekordite raamatusse.

Seekordne rekord erineb varasemast selle poolest, et robotile seati eesmärgiks jooksmise või rattaga sõitmise asemel hoopis ujuda. Robot pidi merel ujudes läbima 3 kilomeetrise vahemaa, abiks vaid puidust surfilaud.

Ülesande sooritamiseks vajaliku elektrienergia ammutas 17-sentimeetri pikkune robot kõigest kahest AA suurusega Panasonic EVOLTA NEO patareist.

Rekordi sündimise ajal olid ilmastikuolud võrdlemisi head, taevas säras päike ning merelainetus oli rahulik. Vahetult pärast starti takerdus robot küll vetikatesse, kuid murdis end sealt koheselt välja, et suunduda oma eesmärgi poole. Juba kolme tunni ja 22 minuti pärast oligi uus rekord sündinud.

Panasonicu patareide järjekordne vastupidavuse suursaavutus kanti loomulikult ka Guinnessi rekordite raamatusse ja seda kui kõige pikem vahemaa, mida leeliselementpatareide toitel robot ujudes on läbinud.

Lisaks roboti sooritatud rekordile kanti kõigest kuu aega varem (17.oktoobril) Panasonic EVOLTA NEO patarei Guinnessi rekordite raamatusse, kui kõige kauem kestev leelispatarei.

Nimetatud patarei võistles kahe nädal jooksul kümne erineva konkurendi vastu. Parimad tulemused nii kestvuses ja mahutavuses omistati just nimelt Panasonicu leelispatareile. Testid viis läbi toodete testimise, kontrollimise ja sertifitseerimisega tegelev tunnustatud Rootsi ettevõte Intertek Semko AB.

Panasonic on kasutanud robotit 2008. aastast ehk alates EVOLTA nimeliste patareide turule toomisest ja seda selleks. et tõestada oma leelispatareide vastupidavust.

Panasonic Evolta

Pildi allikas: Panasonic Newsroom Global

Lisaks sellele, et Panasonicu patareide abil on pandud liikuma rong ja lendama elektrilennuk on nende nimel veel teisigi kestvusrekordeid.

Näiteks 2008. aastal Prantsusmaal Le Mansi ringrajal sooritas robot 24-tunninse kestvussõidu rekordi läbides selle ajaga 23,7 km. Guinness World Records omistas seetõttu robotile “Patareitoitel kaugjuhtimisega mudelauto poolt läbitud pikim vahemaa” sertifikaadi.

2018. aastal alistas 17 cm pikkune robot Suure Kanjoni ronides tervelt 530 meetrit mööda vertikaalset kiviseina.

Panasonic Evolta

Pildi allikas: Panasonic Newsroom Global

2017. aastal ületati varasem rekord ning Mr. Evolta Neo ronis ühes fjordis äärmiselt keerulistes ilmastikuoludes vertikaalselt tõustes 1000m kõrgusele. Sellega ületati varasem rekord peaaegu kahekordselt.

Mr. Evolta Neo looja on Tomotaka Takahashi, kes humanoidroboteid (inimese sarnaste robotite) loonud juba aastakümneid. Takahashi tegeleb roboti loomisel kogu protsessiga ise, seda alates disainist kuni tootmiseni.

Panasonic Evolta

Lisaks tippklassi Panasonic Evolta patareiseeriale on Panasonic ka fotograafide poolt kõrgelt hinnatud Eneloop akude valmistaja.

(334)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga