Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Apple iPhone 7

apple-iphone-7-karbist-valja-001-avang

Apple viimaste nutitelefonide eel oli meedia täis mitmeid erinevaid spekulatsioone selle kohta, millised iPhone 7 ning iPhone 7 Plus saama olevad. Mõned neist spekulatsioonidest olid ikka äärmiselt radikaalsed, mõned natuke tagasihoidlikumad. Peale uute nutitelefonide esmatutvustust sai selgeks, millega kuidas on, kuid nüüd mil iPhone 7 ka Photopointi veebipoes ja esinduskauplustes kohal – nüüd on paslik võtta see telefon karbist välja, vaadata üle ning kontrollida oma silmaga need uued omadused üle ning kinnitada teatud juppide puudumist.

Arvestades fakti, et ma pole kunagi olnud ühegi Apple seadme kasutaja, täna varahommikul pildistamislaual seadet karbist välja võttes oli ka minus väike õhin ning kerge ootusärevus – nagu väiksel lapsel enne jõule. Kvaliteetne tootepakend oma Apple’le omase esteetikaga ning tootedisainiga. Jah, ka karbi disainile on rõhku pandud. See kõik pani mind uude iPhone nutitelefonisse natuke teistmoodi vaatama… hüljates selle suhtumise mis tavaliselt Androidi kasutajatel on. Aga liigume nüüd siis toote karbi ja selle sisu juurde.

apple-iphone-7-karbist-valja-003-1

apple-iphone-7-karbist-valja-006-1

apple-iphone-7-karbist-valja-008-1

Karpi sisse piiludes on on kohe näha seda, kui uhke on Apple on California juurte üle – “Designed by Apple in California” vaatab suurelt kohe vastu, olgugi et telefon on kokku pandud Hiinas. Aga see selleks. Photopointi lettidel olev iPhone 7 on saabunud siia ametlikke tarnekanaleid pidi, mitte hallilt turult. Selle tõestuseks on ka esimene, eesi keelne voldik. Njah, oleks siis seadme menüü ka maakeeles saadaval.

apple-iphone-7-karbist-valja-009

Apple paneb pakendi disaini kohati rohkem energiat, kui mõni tootja tootedisaini. Kogu pakendi avamise kogemus peab olema loogiline, lineaarselt kulgev ning omaette kogemuseks. Kasutaja ei tohi alates esimesest sammust kogeda takistusi või kuklasügamisi. Täpselt seda loogikat jälgib ka iPhone 7 pakendus.

apple-iphone-7-karbist-valja-013

Esmapilgul võib tunduda, et Apple andis kauba peale uued juhtmevabad AirPod kõrvaklapid kuid ei, seda pakendit avades tuleb välja ka kaabel koos Lightning ühendusega. Lisaks klappidele ja nutitelefonile on pakendis ka Lightning kaabel, USB laadija ning Lightning–3,5 mm adapter. Viimane on vajalik selleks, et need lemmikud vanakooli klapid saaks telefoni taha füüsiliselt ühendatud. Mis sellelt pildilt välja jäi – nendeks on kasutusjuhend mida paar pilti ülevalpool näha oli ning SIM kaardi pesa avamise tööriist.

apple-iphone-7-karbist-valja-016

apple-iphone-7-karbist-valja-020

apple-iphone-7-karbist-valja-022

Niipidi vaadates ei olegi võrreldes iPhone 6s mudelipõlvkonnaga suuri muudatusi. Eesmine pool näeb välja ikka samasugune. Tagaküljel torkab silma aga suurem kaamerasilm, natuke nihkunud välklamp ning hoopis teise disainiga antennipealsed plastikud. Jah, need valged triibud telefonide taga ei ole niisama disainelemendid – antenne lihtsalt ei saa peita metallkorpuse sisse ning loota peale seda normaalset levi.

apple-iphone-7-karbist-valja-031

apple-iphone-7-karbist-valja-028

apple-iphone-7-karbist-valja-037

Kaamera iPhone 7 nurgas on ühe objektiivi ning ühe sensoriga – suurem-laiem süsteem koos kahe kaameraga on kasutusel ainult iPhone 7 Plus nutitelefonis. Kaamera kõrval on näha ka kahe erineva tooniga LED välku. Kaks värvi selle jaoks, et oleks võimalik ühtlustada ümbritseva valguse tonaalsus ning välgu tonaalsus, tagamaks paremate värvidega fotod. See 12-megapiksline 4K videosalvestusega kaamera moodustab ka väikese kühmu seadme tagaküljel. Varasemalt väga sügavalt vihatud kõrgendikul on tegelikult oma põhjus sellises vormis eksisteerimiseks – kühmu kaotamiseks ei ole võimalik teha kaamerat õhemaks, tuleks hoopis teha muu korpus paksemaks… ning seda väga ei soovita. Õnneks on kaamera objektiiv kaetud safiirklaasiga, mis tagab väga hea vastupidavuse kriimustustele.

apple-iphone-7-karbist-valja-027

apple-iphone-7-karbist-valja-029

Paremal küljel on jätkuvalt toitenupp/ekraani sisse-välja lülitamise lüliti ning SIM kaardi pesa. Vasakul küljel aga helitugevuse reguleerimise nupud ning füüsiline lüliti seadme vaigistamiseks.

 

apple-iphone-7-karbist-valja-025

Alumisel küljel on Lightning pesa ning suur kõlar. Jah, täpselt nii ongi, iPhone 7 nutitelefonil puudub 3,5 mm heliväljund. Mis tegelikult ei olegi midagi nii ennekuulmatut. Kunagi nutsime floppy seadmeid lauaarvutites taga ning siis plaadilugejaid või müriaadi USB pesasid ultrabook’idel. Vaatame näeme, kas Apple suutis ka selle vangerdusega tulevikule pihta saada või on iPhone 7s koos analoog-heliväljundiga (loodame, et mitte).

apple-iphone-7-karbist-valja-040

Mis puutub Apple füüsilisse tootedisaini – kes kirub seda ümarat korpust, kes aga hindab seda väga kõrgelt. Mina jään kahe äärmuse vahele, natuke neutraalsema pinna peale. Tegelikult on kõik Apple tooted käes hoides sellise teistsuguse tunnetusega. Õhkaks nagu tipptasemel California disaini või… midagit. Ehk käes on seda ikka väga mugav tegelikult hoida. Suure uuendusega on see seade ka IP67 veekindlusega, pidades meetri sügavusel vee all 30 minutit vastu ilma, et seadmega midagi halba juhtuks. See on tegelikult igatepidi hea uudis – nüüd saad vihmas tantsida ja telefoniga rääkida südamerahuga – enam ei peagi vihmavarju järele haarama.

apple-iphone-7-karbist-valja-046

Mainimata ei saa ka iPhone 7 stereokõlareid. Ei, seadme alumisel küljel ei ole stereokõlarit, vaid viimane töötab tandemis kuulariga telefoni eesmisel küljel, et luua stereoefekt kuulajate/vaatajate kõrvus. Lisaks on uue lahenduse saanud ka eesmine kodunupp, mis ei ole enam mitte füüsiliselt alla vajutatav vaid puutetundlik. Füüsilise vajutuse efekti loomiseks on selle juurde pandud vibratsioonimootor, luues meeldiva tagasiside sõrmejälge kasutades lukku maha võttes või koduekraanile naastes.

apple-iphone-7-karbist-valja-050

Niipalju, kui karbist välja formaat lubas mul seda telefoni lähemalt uurida – jah, see on täpselt see, mida üks 2016. aasta tipptasemel nutitelefon olema peaks. Sellel on olemas suurepärane läbimõeldud disain, hea kasutusmugavus ning tehniliselt tasemel. Loomulikult võiks ju diskuteerida teemal, et miks valida endale nii kõrge hinnasildiga nutitelefon, kui Huawei, Sony või HTC nutitelefon soodsama hinnaga kuid sama sisuga. Aga noh samas võib diskuteerida ka teemal, et miks ostetakse Mercedes või Audi, kui uus Dacia viib punktist A punkti B. Eks see mugavuse küsimus ole, ning Apple iPhone 7 seda ka pakub.

Apple iPhone 7 nutitelefonid Photopointis »

Kõik Apple nutitelefonid Photopointis »

(1815)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple iPhone 7 128GB, black
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 128 GB sisemälu
Apple iPhone 7 32GB, gold
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 32 GB sisemälu
Apple iPhone 7 32GB, rose gold
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 32 GB sisemälu
Apple iPhone 7 32GB, black
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 32 GB sisemälu
Apple iPhone 7 128GB, gold
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 128 GB sisemälu
Apple iPhone 7 32GB, silver
  • iOS 10 operatsioonisüsteem
  • 4,7" Retina HD ekraan
  • Apple A10 protsessor
  • 12 MP kaamera & 4K videosalvestus
  • 32 GB sisemälu
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga