Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Käed külge: Sony ZV-1 kaamera – kas sobilik ainult videoblogijale või ka tavakasutajale?

Pean tunnistama, et kuna ma meeletu Sony fänn otseselt ei ole ja uudistel silma peal ei hoia (juhul kui asi ei puuduta Playstationit), siis oli ZV-1 vlogkaamera väljatulek minu jaoks päris suur üllatus. Esmakordselt nägin seda ühe YouTube’i sisulooja kanalil, kes seda unboxis ning esmaseid muljeid jagas.

Pärast seda videot ei saanud mu hing loomulikult rahu ning lihtsalt pidin saama seda katsetada – aga nagu selliste asjadega ikka, siis võttis kõik aega ning oma käed sain ma sellele külge alles nüüd. Eks kõik tahavad ju uue mänguasjaga mängida ja vaadata, kuidas see neile võiks sobida ja millised on tekkivad emotsioonid. 

Siinkohal mainin kindlasti ära, et kõige mugavam on antud kaamerat rentida Photopointist, sest nädal aega Sony ZV-1 renti maksab kõigest 60 eurot*. Ja teate, see raha on selles mõttes hea investeering, sest ega sa muidu ei tea, kas sul ikka on seda vaja või mitte, kui sa ise järgi ei proovi. Maksad selle 60 eurot ära, katsetad ja testid ning alles hiljem saad otsustada, kas soetad selle endale päriselt või hakkad vastavalt vajadusele rentima.

Sony ZV-1

Kellele see kaamera siis ikkagi sobib?

Sony on ise öelnud, et ZV-1 näol on tegemist ideaalse vlogging kaameraga ning selles osas peab nendega nõustuma. Tegemist on kaameraga, mis mahub sõna otseses mõttes sinu teksapükste tagataskusse ega vea neid ka alla, sest see ei kaalu liiga palju. Tegelikult ei ole sul eraldi vaja ka mikrofoni osta, sest kaamera enda mikker on väga hea ning heli puhas. Lisaseadme korral kaob ära selle praktilisus ning keerulisem seda kuhugi kotti mahutada (või siis minu puhul taskusse).                                                          

Kuna seadeid on kaameral palju, siis saab igaüks valida just endale selle sobivaima ja mugavaima. Minu lemmikuks osutus režiim “Auto Intelligent” ehk siis olenemata asukohast sai kaamera ise aru, kuidas ta käituma peaks. Ennekõike oli see režiim minu jaoks äärmiselt mugav. Haarad kaamera, vajutad record ja kõik toimib – ideaalselt!

Kellele on rohkem aega ja soovi kaadrit sättida, siis selleks on loomulikult võimalus olemas. Lihtsalt mina eelistan mugavust ning kiirust, eriti kuna kasutasime kaamerat meie kolimisperioodil.

 

Seega võin julgelt väita, et lisaks videoblogijatele sobib see kaamera kindlasti alustavale (kuid miks mitte ka juba tegutsevale) videograafile, kes soovib luua näiteks sotsiaalmeedia tarbeks klippe erinevatest toodetest või oma elust. Sul ei ole koheselt vaja osta mitme tuhandest kaamerat, et luua head sisu.

Samuti on see ideaalne kaamera, mida reisidele kaasa võtta, sest ei võta taaskord palju ruumi ning saad selle vajadusel käe- või rannakotti panna.

Kas fotod on sama head kui video?

Lühike vastus – jah! Mina olen tegelikult loobunud suure peegelkaameraga pildistamisest, sest suurema osa materjali teen ma nagunii nutitelefoniga ja just sotsiaalmeedia tarbeks. Kui sul on soov suurt plakatit välja printida ja seinale riputada, siis on ilmselgelt vaja juba pisut muud mudelit kui tavapärane mobiiltelefon.

Sony ZV-1

Siinkohal julgen väita, et Sony ZV-1 ei ole üldse mitte paha fotokas (isegi kehvemates valgustingimustes). Kõik vajalikud pildid Instagrami tarbeks saab kenasti tehtud, aga mulje jääb nagu oleksid fotoshoodil käinud – kuigi tegelikkuses võis neid klõpsida su ema või sõbranna. Lase oma loovus valla ja lihtsalt katseta. 

Sony ZV-1

Must have lisatarvik…

Kui sa oled nüüd siiski otsustanud, et jah, soovin seda kaamerat, siis minu siiras soovitus on kindlasti juurde võtta Sony Shooting Grip käepide-ministatiiv. Kuigi esialgu oli see mu jaoks kentsakas, kuna ma ei saanud seda pikalt ette välja tõmmata nagu ma seni olen harjunud, siis hiljem ei suutnud ma selle jalata filmidagi. Ministatiivi suurimaks müügiargumendiks on jällegi mugavus, sest selle küljes olevad nupud teevad filmimise ning pildistamise kiireks ning sujuvaks. 

Kusjuures see sama ministatiiv on kohe koos ZV-1 kaameraga müügil ka sooduskomplektina ja ütlen omast kogemusest, et see investeering tasub end kindlasti ära.

Sony ZV-1
Sony ZV-1

Seega, kui sa oled alles alustav sisulooja või soovid hoopiski proovida filmida reklaamklippe erinevate platvormide jaoks, siis Sony ZV-1 on see kaamera millesse peaksid investeerima. Selle kompaktsus ning kasutajamugavus on kindlasti sama head kui jäädvustatava sisu kvaliteet.

 


Meelis on blogija ning sisuloome agentuuri juht. Lisaks saab nii tema, kui Mari-Leenu ja Hedoni vahvatel seiklustel silma peal hoida Eesti kõige loetumas pereblogis marimell.eu.

Soovid kaamera enne ostmist järele proovida? Pole probleem, sest Sony ZV-1 (koos GP-VPT2BT käepideme ja lisaakuga) on kõigile huvilistele rentimiseks saadaval ka Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi esinduskaupluses – photopoint.ee/rent ›

*kui kuni kahe nädala jooksul pärast rendiperioodi lõppemist leiad, et soovid proovitud seadme endale soetada, siis saad uue kauba hinna renditasu võrra soodsamalt (maksimaalselt 1 nädala rendi maksumuse ulatuses)!

(625)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony ZV-1
  • 20,1-megapiksline Exmor RS BSI CMOS sensor
  • Kvaliteetne Carl Zeiss suumobjektiiv (24–70 mm)
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Pööratav puutetundlik ekraan
  • Spetsiaalsed funktsioonid sisuloojatele
799€869€
Sony ZV-1 + Sony juhtmevaba mikrofon
  • 20,1-megapiksline Exmor RS BSI CMOS sensor
  • Kvaliteetne Carl Zeiss suumobjektiiv (24–70 mm)
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Pööratav puutetundlik ekraan
  • Spetsiaalsed funktsioonid sisuloojatele
Sony ZV-1 + käepide GP-VPT2BT
  • 20,1-megapiksline Exmor RS BSI CMOS sensor
  • Kvaliteetne Carl Zeiss suumobjektiiv (24–70 mm)
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Pööratav puutetundlik ekraan
  • Spetsiaalsed funktsioonid sisuloojatele
Sony ZV-1 + Sony ministatiiv + Sony juhtmevaba mikrofon
  • 20,1-megapiksline Exmor RS BSI CMOS sensor
  • Kvaliteetne Carl Zeiss suumobjektiiv (24–70 mm)
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Pööratav puutetundlik ekraan
  • Spetsiaalsed funktsioonid sisuloojatele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga