Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Getty Images embed-funktsioon teeb võimalikuks tasuliste fotode tasuta kasutamise

Interneti ja sotsiaalmeedia areng on tõstnud ka autoriõigustega kaitstud fotode kasutamist ilma et kasutajatel tegelikult litsentsi oleks. Pildipankades nagu Shutterstock või Corbis olevad tasulised fotod leiavad läbi litsentsi ostnud ettevõtete veebilehtede oma tee Google otsimootorisse ning sealt edasi kõikvõimalikesse blogidesse ja sotsiaalmeediakanalitesse. 

“Kui nad nagunii kasutavad, miks siis mitte neil seda lubada – aga nõnda, et me sellest võimalikult palju kasu saaksime.” Ilmselt nõnda mõtles üks maailma suurimaid stock image portaale Getty Images. See pildipank teeb täna huvitava sammu olukorraga kohanemiseks ja lansseerib võimaluse tasuliste fotode tasuta manustamiseks (ingl. k “embed”). 

Getty Images fotode manustamine toimib sarnaselt YouTube või Vimeo videote näitamisega veebilehtedel ja sotsiaalmeediakanalites. Esmalt tuleb Getty veebilehel soovitud foto juurest kopeerida manustamiskood, mis tuleb siis lisada enda blogisse või veebilehele. Olemas on ka jagamisnupud Twitteri ja Tumblr–i jaoks. Manustatud foto kuvatakse vastavas kohas koos infoga foto autorist ning Getty Images veebilehest. Samuti on allääres nupud, mille abil saab pilti taaskasutada.

Tuleb mainida, et selline manustamisvõimalus ei ole lisatud mitte kõikidele vaid teatud osale Getty Images pildipangas olevatele fotodele. Samuti ei tohi fotosid manustamise teel kasutada ärilisteks eesmärkideks nt ettevõtte, kaupade või teenuste reklaamimiseks. Oluline on siinkohal märkida et manustamist piiratakse kasutusotstarbe põhiselt. Kuigi Photopointi ajaveeb on oma olemuselt äriblogi, võin ma selle konkreetse postituse päises fotot manustada, sest ma ei manusta seda mingi toote või teenuse reklaamimise eesmärgil. Välja arvatud ilmselt Getty Images enda teenus, mida see artikkel tahtmatult promob. Ehk pigistavad silma kinni ;)  

Vaata lähemalt Getty Images veebilehelt. 

  

 

(761)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga