Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fotoreportaaž – IFA 2013 eelõhtul

IFA 2013 – Euroopa suurim ja maailma üks suuremaid tehnikamesse algab loetud tundide pärast. Küjastajatele avatakse uksed reedel, täpselt kell 10:00 hommikul. Berliini tohutu messihallide kompleks aga enne seda tärminit ei maga. Seal veetakse jooke ja sööke, vaipu ja kiletükke, tahvelarvuteid ja telereid. Ühe korraliku messiboksi ehitamine on nagu maja püstipanek ja ühe korraliku ehitamisega venib ju aega ikka enam kui plaanitud. Veetsime Ardoga täna, neljapäeval, terve päeva nendessamades suurtes messihallides, mis kohati muutusid tõelisteks labürintideks nii et ainult Ardo teadis, kus me oleme. Sest tal oli iPad ja kaart. Osake sellest, mida me sel messi eelpäeval ja -õhtul Berliini messikeskuses nägime, rebime nüüd fotoloona ka maailma ette. Väiksed kommentaarid ka sekka :) 

_MG_0364

 

IFA 2013 messi vingeimaks tõmbenumbriks on 4K. Igal endast lugupidaval LCD-paneelide tootjal peab 4K logo kusagil suurelt lehvima. Kangemad tegijad peavad aga 4K lahutusvõimega veel midagi lisaks ette võtma. Panasonic näiteks kiitleb, et tema ekraanid on HDMI 2.0 ühendus, mis lubab telerisse striimida 4K videot, mis filmitud 60 kaadrit sekundis. Päris vajalik kõigile meile, peaks selle peale mainima. 

_MG_0349

 

4K on igal pool. Ka tahvelarvutite kujul. See siin on Panasonicu 20″ tahvelarvuti, mis näitab 4K pilti ja maksab 4500€. 

 

 

 

 

IFA011090513

 

Terve messikeskus pole aga sugugi mitte nõnda klants, nagu seda on Panasonicu hall. Enamike messibokside vahel on veel lahtipakkimata asju.

IFA014090513

 Virnade viisi ülejääke ja äraviimist ootavaid materjale.

IFA020090613

Mõnda messiboksi alles pannakse kokku ja töömehed saevad vajalikke detaile mõõtu.

IFA021090613

Kõrvalhallis pannakse põrandakattet.

IFA022090613

Igasuguste prahivirnade ja lahtipakkimata asjade kiuste peetakse mõnel pool juba motivatsioonikoosolekuid.

_MG_0380

 

Meie Ardoga ei lase sellest kõigest end aga segada ja põgeneme virtuaalsesse reaalsusesse. Oculus Rift on tuleviku mängurikontseptsioon – tõmbad prillid pähe ning oled tõepoolest justkui teises maailmas kus saad vaadata igas suunas ja puldi abil edasi liikuda. Ardol ajas see elamus igatahes pea nii pööritama et ma temast prillid eest pilti teha ei jõudnudki. 

IFA012090513

Siiski on ka neid, kellel esitluskuubikud valmis.

IFA010090513

Tühjad escherlikud trepirägastikud ootavad homseid horde tunglema.

_MG_0433

 

Tõstukid on kõikjal nii et vaene tehnikaajakirjanik, kellel pea gigabaite ja piksleid täis, peab end kogu aeg tähelepanule sundima. Tõstukid loomilikult tõstavad ning siis ka veavad igasuguseid asju. 

_MG_0442

 

Kõigil aga ei ole niimoodi vedanud, et saaks mugava istme peal lösutada ja muudkui kange tõmmata. Ja eks see teeb ka püha viha täis. See tõsine saksa mehepoeg sai kole vihaseks kui ma temast pilti tegin. Kiired jalad päästavad ka julgema fotograafi. 

_MG_0436

 

Üldiselt on aga inimesed sõbralikud. Sõbralik tõstukimees Lukas ei pidanud paljuks ka Photopointi ajaveebi jaoks poseerida. Lukas vedas ehitusdetaile, mis olid mõeldud General Electrics’ i uhke paviljoni püstitamiseks. Tööpäev oli läbi saamas ja eks see mehe nõnda lahkeks tegi. 

_MG_0455

 

Messihallides filmitakse lakkamatult – kõikjalt jalutavad vastu kaameratega operaatorid ja nende abilised. See seltskond siin tegi parajasti intervjuud. Tüdruk taustal annab mõista et “mida sa kuradi värdjas seal rikud meie videot ära” ja et “kao kaadrist”. No olge nüüd – ega siis intervjuud niimoodi lainurgaga ei filmita et ma sellise koha peal pildistades kaadris oleksin. Bitte ruhe bleiben :)

_MG_0443

 

Mitmed messihallid meenutavad siin pigem tehasehooneid kusagil raudteede ääres. Nagu see suur, vist neljakorruseline hall. Jälgige pisikest Ardot all, sissepääsu juures. 

_MG_0399

 

Apelsinid on homseks pressimiseks juba valmis pandud. Me ei võtnud. Tegelt ka. 

IFA007090513

 

Plaani peal see veel nõnda hulle i tundu, aga mõni messihall võib kujuneda tõeliseks labürindiks. Kõnnid muudkui sikk-sakilist trajektoori mööda ja siis lõpuks teeb messibokside vaheline tunnel lihtsalt 360 kraadise pöörde. Mitte päris 360-kraadise siiski õnneks. Sealt siiski sai järgmisesse messihalli edasi. 

_MG_0459

Siin, messihallide keskel on suur pargi ja puude ja tiikidega ala, mida kutsutakse Sommergartner’ iks. Ja seal algab täna üks suur kontsert. Ma pole kunagi näinud, et inimesed enne kontserti nii ohjeldamatult joovad. Ja kusjuures mitte ainult alkoholi vaid kõike. Sissepääsu ümbrus on täis poolikuid, täis ja tühje pudeleid ja joovaid saksa hern’ eid. Nad ei teadnud, et kontserdile joogiga ei lasta ja peavad selle nüüd sealsamas endale sisse laanima või ära viskama. 

_MG_0477

Esineb aga täna õhtul naljamees Helge Schneider. Seal esinebki. 

IFA015090513

Sissepääs on veel inimtühi – homme on siin juba suured massid tunglemas, et pääseda messialale.

IFA016090513

Piletikassad on paigaldatud ja ootavad kassiire, kes külastajaile pileteid messialale müütama asuvad.

IFA023090613

Mitte kõik pole veel puhtaks löödud ja mõnigi pind ootab nobedaid koristajakäsi.

_MG_0481

 

Lõunapoolne sissepääs on uhke arhitektuuriga – justkui modernne katedraal, mis oma kõrguse ja kõikvõimsusega sind pisikese prügina tundma paneb. 

_MG_0523

 

Päike loojub ning aeg on ka meil hotelli minna, et vorpida valmis päeval kogutud materjal ning valmistuda messi ametlikuks alguseks. 

_MG_0542

 

Vaade  Photopointi ajaveebi baasist. Punane torn taamal tähistab messikeskuse asukohta. 

 

(312)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga