Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Roccat Vulcan 120 Aimo

Roccat Vulcan 120 Aimo

Photopointi toimetuse lauale maandus Roccati uus ja uhke klaviatuur nimega Vulcan 120 AIMO. Kuigi nime põhjal võiks arvata, et tegu on viitega Star Trek universumile, siis tegelikult nii ei ole. Pigem võib nime seostada hoopis imelisi esemeid sepistanud Vana-Rooma tule- ja sepakunsti jumala Vulcanusega, sest Vulcan näeb välja nagu tõeline meistriteos. Pikema kiidulauluta võtame klaviatuuri karbist välja ja vaatame lähemalt, millega tegu.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Kuigi Vulcan tõmbab oma välimusega kahtlemata tähelepanu, võib öelda, et mõnes mõttes on tegu suhteliselt konservatiivse klaviatuuriga. Nimelt on Vulcanil harjatud alumiiniumist pealispind, mehaanilised lülitid ja RGB valgustus nagu enamikel moodsatel mehaanilistel klaviatuuridel.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Tegelikult erineb Vulcan konkureerivatest klaviatuuridest nii välimuse kui ka mitmete omaduste poolest. Klaviatuuri disain näeb välja üsnagi retro ja meenutab pisut trükimasinat. Roccati disainerid on julgenud eristuda ja loonud teistest omasugustest erineva isendi. Kindel on see, et tulemus on tõesti kena.

Vulcan on varustatud ka täiesti uudsete lülititega, mis on täielikult Roccati disainitud ning saanud nimeks Titan. Iga klahv reageerib juba 1,8 millimeetrisele vajutusele. Klahvilüliti on võrdlemisi vaikne võrreldes paljude teiste mehaaniliste klaviatuuridega ja seda kasutades võib ununeda, et tegu on mehaaniliste lülititega.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Roccat Vulcan 120 Aimo

Roccat Vulcan 120 Aimo

Võrreldes Vulcanit teiste mehaaniliste klaviatuuridega jääb koheselt silma kui õhuke see on – kuigi õigem oleks vist öelda, et see “näeb” õhuke välja. Nimelt katavad klahvikatted ainult klahvilüliti pealispinda, mis omakorda jätab nii lüliti kui ka selles peituva RGB valgustuse täielikult avatuks. Tänu sellele on võimalik saavutada erakordne valguse- ja värvide mäng ning seda nii päevasel kui ka õhtusel ajal. Klahvikatte paksuseks on kõigest 3mm.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Kuigi oma olemuselt on Vulcan peamiselt mänguritele mõeldud klaviatuur, sobib see oma omaduste poolest suurepäraselt ka kontorilauale.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Vulcan 120 Aimo komplektis on randmetugi, kolm Roccati kleepsu ning toote kasutamise lühijuhend.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Klaviatuuri RGB valgustus on suurepäraselt nähtav ka päevavalguses, kuid tõeliselt särama lööb see pisut hämaramas ruumis.

Kaabli pikkus on täpselt paras 1,8 m

Klaviatuur on varustatud 1,8m pikkuse punutud suka sees oleva USB kaabliga.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Klaviatuuri ülemisse paremasse nurka on paigutatud vägagi muheda väljanägemisega nupp, millel on tegelikult lisaks välimusele ka olulisem funktisioon. Nuppu pöörates võimaldab see muuta näiteks helitugevust, ekraani heledust, klaviatuuri valgust või hoopis midagi muud. Sarnase ideega pööratav rattake lisati ka Vulcani eelkäijale, klaviatuurile mil nimeks Horde. Mingil arusaamatul põhjusel ei antud aga Vulcani nupule „Windows Dial“ funktsionaalsut. Seega ei ühildu klaviatuur automaatselt erinevate Windowsi programmidega.

Vulcani pööratava rattakese kõrvale on paigutatud kolm täiendavat nuppu. Esimene neist laseb lülitada heli sisse ja välja. Keskmist „FX“ nupp vajutades saab kasutaja sirvida läbi erinevate valgustusvariantide ning kolmandat nupp vajutades kontrollida arvuti helitugevust.

Vulcan klaviatuur ei oma eraldiseisvaid makronuppe, millest MMO mängude fännid kindlasti puudust tunnevad. Kui aga lülitada sisse Gaming Mode, on võimalik klaviatuuril noolte kohal asuvale kuuenupulisele programmeritavate makrode tsoonile lisada Swarm-tarkvara abil täpselt sellised käsklused nagu vaja.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Randmetoe ühendamine klaviatuuriga on imelihtne, sest see kinnitub magneti abil. Lihtsalt liiguta tugi klaviatuuriga kohakuti ja kinnitatud see ongi. Esmapilgul olin randmetoe püsivuse suhtes skeptiline, kuid see püsib kenasti paigal ka siis kui klaviatuuri liigutada.

Roccat Vulcan 120 Aimo

Kuna klaviatuuri jalgede alla on peidetud ohtralt kummimaterjali, pole põhjust karta, et tugi või klaviatuur peaks käe alt ära libisema.

Swarm tarkvara

Vulcan klaviatuuri seadistamiseks tuleb arvutisse laadida Swarm-nimeline programm. Pärast klaviatuuri uuenduste allalaadimist saab Swarm tarkvara abil hakata muutma klahvide funktsioone, valguslahendust või luua makrosid ja erinevaid profiile.

Roccat Vulcan 120 Aimo Swarm

Pane klaviatuurivalgustus liikuma lainetena või hoopis ussi moodi erinevates värvitoonides klahvide alla vingerdama.

Roccat Vulcan 120 Aimo Swarm

Makrode ja profiilide loomine on tehtud Swarm-tarkvara imelihtsaks.

Roccat on loonud Vulcan klaviatuurist lausa kolm erinevat versiooni, mis on pisut erinevate lisadega ning eristatud numbritega 80, 100 ja 120. Selle postituse raames käsitletud klaviatuur Vulcan 120 on neist kõige vingemate lisadega, mistõttu ka kõige kallim. Seevastu mudel 80 on kahe lisa võrra vaesem (puuduvad plastikust randmetugi ning RGB valgustus). Mudel 80 on varustatud sinakat tooni valgustusega ning mõeldud inimestele, kellele pigem ei lähe korda edev valguslahendus (kuigi ka Roccati sinine valgus on äärmiselt muljetavaldav.)

Vulcan numbriga 100 on varustatud küll RGB ja Roccat Aimo intelligentse valguslahendusega, kuid pakend ei sisalda randmetuge. Seega saab igaüks vastavalt enda vajadusel ja rahakokotile valida, kas võtab lisadega varianti või ilma.

Kui pisut eestlaslikult viriseda klaviatuuri kallal, võib välja tuua, et Vulcanil puuduvad eraldiseisvad makroklahvid ja USB või audio läbilaskmise võimalus. Teisest küljest on positiivne, et klaviatuur võtab arvutilt ainult ühe USB pesa ning punutud kaabel on seetõttu mõnusalt õhuke.

Vulcan üllatas mind mitmes mõttes. Esiteks on väga meeldiv vahelduseks näha täiesti uudse disainiga klaviatuuri, mis näeb tõesti suurepärane välja. Teiseks oluliseks uuenduseks on Roccati uudsed lülitid ja õhukesed nuppude katted, mis võimaldavad RGB LED ja Aimo valguslahendusel täies hiilguses särada. Vulcan Aimo on kahtlemata klaviatuur, mida Aimo nime kandvad tooted enda kõrvale vajasid. Minu arvates jäi Horde Aimo valguslahendus pisut nõrgaks, mistõttu põhitähelepanu jäi Kone Aimo hiirele, kuigi valgustuse keskne koht võiks jääda siiski klaviatuuri kanda ja seda Vulcan ka suurepäraselt teeb.

Roccat Vulcan klaviatuurid Photopointis »

Roccat’i tooted Photopointis »

(560)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Roccat klaviatuur Vulcan 120 Aimo NO
  • Roccat Titan Tactile lülititega mänguriklaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • Multimeediaklahvid ja valikuratas
  • Nutikas Roccat AIMO valgustus
  • Tolmukindel korpus ja eemaldatav randmetugi
Roccat klaviatuur Vulcan 100 NO
  • Roccat Titan Tactile lülititega mänguriklaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • Multimeediaklahvid ja valikuratas
  • Nutikas Roccat AIMO valgustus
  • Tolmukindel korpus
Roccat klaviatuur Vulcan 80 NO
  • Roccat Titan Tactile lülititega mänguriklaviatuur
  • Nordic paigutusega
  • Multimeedia lisaklahvid
  • Sinine valgustus
  • Tolmukindel korpus
129.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga