Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

FeiyuTech AK2000 – haara kätte ja hakka filmima sujuvat videot

feiyutech-ak2000-photopoint-rent_1200x628

Kinofilmidel nähtav kaadrite stabiilsus on saavutatud kasutades erinevaid slidereid ning stabilisaatoreid, mille hinnad ulatuvad meeletutesse kõrgustesse. Viimasel ajal on aga üha kiiremini arenenud kaamerate käsigimbalid ning nii on need saanud peaaegu iga vabakutselise videograafi lahutamatuks kaaslaseks.

Olen varasemalt kokku puutunud DJI Ronin MX-iga, mis oli pikka aega ainukene võimalus stabiilse liikuva pildi loomiseks. Olenemata selle väga ebamugavast kasutamisest võtsid ikka ta suure kohvriga pulma kaasa ning pigistasid silma kinni nii mõnegi raskuse ees. Kui aga avanes võimalus proovida uut FeiyuTechi käsigimbalit, haarasin koheselt härjal sarvist!

feiyutech-ak2000
feiyutech-ak2000

Kuna Photopoint on FeiyuTech ametlik partner Eestis, siis proovisin just selle firma uusimat mudelit – FeiyuTech AK2000. Meie koostöö algas kohe positiivselt, sest kaamera paigaldamine stabilisaatorile käis väga kiiresti ning samuti ei valmistanud peavalu kaamera tasakaalustamine. Kaamera kiire paigaldus on väga oluline aspekt just pulmavideograafi puhul, kes peab valmis olema igaks erinevaks situatsiooniks ning kiirelt kohanema erinevate oludega.

Nii AK2000 kui AK4000 on FeiyuTechi eelnevast generatsioonist oluliselt raskemad, kuid kaalutõusuga on juurde toonud mitu väga head komponenti, millest esimene on erinevateks otstarveteks seadistatav rullik ning teiseks puutetundlik displei.

Tundub, et massiivsus ning veidikene raskem kaal on mõjutanud ka stabilisaatori stabiilsust, sest kasutades käsigimbalit ning joostes filmitava objekti kõrval ei pea kasutama ka järeltöötluses stabilisaatorit, mis hoiab oluliselt kokku järeltöötluse aega – teisalt näitab see ka seda, kui palju on nähtud vaeva hea toote loomiseks.

Fuji kasutajana tundsin, vaid puudust võimaluse üle ühendada stabilisaator kaameraga ning kasutada stabilisaatoril olevat rullikut fookus-kauguse määramiseks. Kui aga oled Canon/Sony/Panasonic kasutaja, siis ei pea selle probleemi pärast muretsema!

feiyutech-ak2000-photopoint_3

Kokkuvõttes on FeiyuTech AK2000 videostabilisaatori puhul tegemist ideaalse kaaslasega vabakutselisele videograafile, kelle spetsialiteediks on pulmavideod või kes reisib videotöö tõttu palju. FeiyuTech on mõelnud ka erinevate kaamera-lisade lisamise peale (monitor, mikrofon) kuid käsigimbali kompaktsuse tõttu võib olla antud lisade kasutamine ebamugav. Seetõttu ei asenda kindlasti käsigimbal veel kohmakalt suurt Roninit.

 

(557)

Artiklis kirjeldatud tooted:
FeiyuTech AK2000
  • Kolmeteljeline motoriseeritud stabilisaator
  • Tagab sujuva ja värinavaba kaameraliikumise
  • Toetab kuni 2,8 kg kilost raskust
  • Aku vastupidavus kuni 12 tundi
  • Kompaktne ja kerge konstruktsioon
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga