Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Gitzo uuendatud Mountaineer seeria statiivid – varsti tugevamad kui Eiffeli torn

mountaineer_banner_786

Kuidas teha pea perfektseid statiive veel paremaks? Paistab, et Gitzo teab sellele retoorilisele küsimusele vastust, kuna nad on uuendanud oma populaarseid Mountaineer tüüpi statiive, teinud neid veel tugevamaks, veel jäigemaks, veel paindlikumaks ning veel… väga palju asju. Igatahes, tulemiks on midagi sellist, mis paneb igal statiivikasutajal suunurgast vedelikud voolama.

Juhul, kui sa ei ole erinevate ManfrottoVelboni, Hama, Benro või kes teab mis muu no-name brändi vahel märganud Gitzo statiive egas tea, millega tegu, siis võid südamerahuga selle lõigu lõpuni lugeda. Gitzo on üks 90 aastase ajalooga statiivitootja Põhja-Itaaliast. Juba päris pikka aega on nad kuulunud Vitec Group gruppi – see samane suurtootja, kellelt tulevad Manfrotto statiivid ning kotid, Kata kotid, Lastolite stuudiotarvikud jne. Sarnaselt Manfrottoga, olgugi et tootmist ka Aasias, valmistatakse viimne kui üks statiiv reaalselt ka Itaalias. See jällegi omatmoodi kvaliteedimärk. 

Progressi on uuel seerial silmnähtavalt. Jalgadel on vahetatud Carbon 6X torud uute Carbon eXact torude vastu. Nime taga peitub lihtne selgitus – süsinikfiibri kiud on optimeeritud ning tihedamalt, mistõttu on vähenenud jalgade diameeter ning suurenenud nende jäikus ja vastupidavus. Lisaks on parendatud jalgade lukustusmehhanismi. Uuem G-Lock Ultra kinnitus, Gitzole harjumuspäraseks saanud pööratav lukustus, fikseerib jalad veel tugevamalt ning välistab tuubuste sissevajumise ka väga ekstreemsetes tingimustes. Ning kõikidel seeriatel (0, 1, 2 ning 3 seeria, sõltuvalt siis jalgade diameetrist) on olemas vaikimisi ka Ground Level Set – võimalus eemaldada kesksamba alumine osa ning pildistada maapinnale võimalikult lähedalt.

Mountaineer statiive on saadaval mitmes erinevas konfiguratsioonis, nii statiive üksikuna kui ka koos peaga komplektidena. Eelnevalt mainisin ka seda, et statiivid on neljas erinevas seerias. Nendeks on:

  • 0 seeria – pesamuna Mountaineer statiivid, millel on jalgade välimine diameeter 21,7 mm. Sobib kasutamiseks kergemate kaamerate ning objektiividega, eriti situatsioonides kus kaal määrav. Ära lase pesamuna staatusest heidutada – turjale võid laduda kuni kaheksa kilo tehnikat.
  • 1. seeria – standard statiivid, mille jalgade välimine diameeter on 25,3 mm. Sobib kasutamiseks keskmise peegelkaameraga ning kuni 200 mm objektiiviga. Kandevõime neil 10 kg – seda lausa kümme korda rohkem, kui mingi no-name brändi esindajal.
  • 2. seeria – elukutseliste fotograafide lemmikstatiivid, mis hoiavad paigas ka suurema statiivi koos 300 mm objektiiviga. Jalgade välimine diameeter on 29 mm. Kandevõime muljetavaldav 18 kg.
  • 3. seeria – Mountaineer seeria Kalevipojad. Need hiiglased võtavad enda turjale probleemideta ka keskformaatkaamera või lihtsalt palju fotovarustust. Välimine diameeter jalgadel 32,9 mm ning kandevõime lausa 21 kg.

bg-product-range

Kõikide seeriate statiive on saadaval nii kolme kui nelja jalasektsiooniga. Kõiki peale 0. seeria saab soetada ka koos statiivipeaga komplektidena.

Paratamatult tekib ka küsimus – ons siis vaja nii tugevaid statiive? Aus vastus: kui head pilti soovid rasketes oludes, siis ikka. “Pehmete” alumiiniumstatiividega niisama naljalt ikka jäämineku ajal mereääres vette ju ei roni, et rüsijääd pildistada. Või siis hoopis Taevaskojas liivakivi paljandite äärde turnima raske statiiviga. Või hoopis kiiresse jõevoolu parema kaadri saamiseks. Mis iganes situatsioon ka ei oleks, kui sina oled juba valmis alla andma, siis Gitzo teeb külma närviga tööd edasi.

Vaata ka Gitzo poolt loodud tutvustavat videot:

 

Gitzo statiivid ning statiivipead Photopointis

(638)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga