Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ehtne Hiina kraam – Huawei Ascend D Quad nutitelefon ja MediaPad 10 FHD tahvelarvuti

Ilmselt pole ühelegi täiskasvanule enam saladuseks, et enamust tänapäeva tarbekaubast sh ka elektroonikast valmib Hiinas. Kuigi seal valmistavad oma toodangu enamus meile kõigile armsaid ja kvaliteetseid kaubamärke nagu näiteks Nike, Sony või Apple jne jne siis valdavat enamust sealseid nn no name brände peetakse madalakvaliteediliseks prahiks.

See seisukoht võib aga varsti muutuda, sest maailma suurtele tegijatele on kandadele astumas mitmed Hiina kohalikud tootjad nagu nt Meizu, ZTE või Huawei. Kui esimese tootmisvõimsusest piisab vaid valdavalt koduturu vajaduste rahuldamiseks, siis Huawei on võtnud väga selge suuna välisturgudele. Ning nt Samsung, LG või HTC võiksid siin väga ettevaatlikuks muutuda, sest põhjust on selleks enam kui küll.

Eesti turul on väiksemaid Huawei vidinaid olnud juba mõnda aega, tõsised tegijad tunduvad olevat alles tulemas. Nii tõi Huawei äsja avalikkuse ette oma neljatuumalised nutitelefoni Ascend D Quad ja selle suurema venna Ascend D Quad XL. Mõlemad telefonid uhkustavad 1,5 Ghz neljatuumalise protsessoriga, 8 MP kaamera, Full HD video, 720p ekraani ning paljude muude tipptasemel komponentidega. Telefone näppinutele on jätnud eriti hea mulje nende erksad ja terava pildiga ekraanid.

Konkurentsitult parimate ekraanidega tabletite hulgas paistab silma ka Huawei MediaPad 10 FHD. 1920 x 1200 lahutusvõimega IPS-ekraan jätab kaugele seljataha kõik senised tegijad. 2Gb operatiivmälu on samuti topelt rohkem kui senistel liidritel. MediaPadile annab pauerit Huawei enda 1,5 Ghz neljatuumaline protsessor. Mõistagi ei puudu komplektist ka 8MP kaamera. Kõik see ilu on pakitud kenasse alumiiniumist unibody kesta.

Kokkuvõttes on siin piisavalt materjali, et Aceril, Asusel, Samsungil ja teistel väiksematel androiditablette tootvatel ettevõtetel hüsteeriat ja ärevushooge tekitada. Palju sõltub muidugi koostekvaliteedist, kuid juba praegu on paljudes peades üles kerkinud küsimus – kas Hiina on uus Korea?

(1695)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga